Artikel top billede

Stortest: Her er sommerens bedste antivirusprogram

21 antivirusprogrammer er blevet testet gennem fire måneder for at finde det program, der beskytter bedst mod malware-kode. Her er resultatet.

Den uafhængige sikkerhedsorganisation AV-Comparatives, der har specialiseret sig i at se antivirusproducenterne efter i kortene og teste, om de holder, hvad de lover, har testet 21 programmer gennem fire måneder.

Fokus i denne test har været på detektionsrate - eller med andre ord, hvor mange procent af de ondsindede koder programmerne kan opdage i dagligt brug.

AV-Comparatives har forsøgt at skabe et testmiljø, der ligner den almindelige dagligdag mest mulig, et test-setup, der betegnes: Real World Protection-test.

Fra den 5. marts til den 23. juni er produkterne blevet udsat for mellem 400 og 600 malware-koder per måned for hele tiden at sende de nyeste og mest ondsindede eksemplarer igennem testmaskinen.

Det er samlet set blevet til 1895 forskellige malware-programmer.

Standard Windows-maskine

Selve testmaskinen er en standard-installation af Microsoft Windows 7 Home Premium SP1 med opdateringer fra den 1. februar og frem.

Udover styresystemet installerede AV-Comparatives eksperter tredjepartprogrammer som Adobe Flash, Apple QuickTime, Java og VLC Media Player med de nyeste opdateringer

Du kan finde en opgørelse over, hvordan programmerne klarer sig i de enkelte perioder her.

Når det samlede regnestykke over alle fire måneder gøres op, bliver resultatet som i nedenstående skema (klik for stort billede).

Der er trængsel i toppen af feltet, hvor de første otte programmer alle præsterer med over 99 procent sikkerhed.

Med en meget smal margin er det Panda, der kan kalde sig vinder i AV-Comparatives test.

Nederst i tabellen dukker Microsoft op.

Koden fra Redmond må se sig slået af malware-producenterne næsten 200 gange.

Det er ikke alle producenter, der har haft lyst til at deltage eller mulighed for at være med.

Det er således ikke en komplet test, men et solidt overblik over 21 meget benyttede programmer i hele verden.

Du kan finde hele testen her (PDF).

Læs også:
Test af 20 antivirus-programmer: Her er de bedste lige nu

Microsoft-sheriff: Hackerne går nu hellere efter skoler og hospitaler end bankerne

Sådan beskytter et moderne antivirusprogram din computer

Test af 23 programmer: Så meget sløver antivirus din computer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere