Stortest: Her er sommerens bedste antivirusprogram

21 antivirusprogrammer er blevet testet gennem fire måneder for at finde det program, der beskytter bedst mod malware-kode. Her er resultatet.

Den uafhængige sikkerhedsorganisation AV-Comparatives, der har specialiseret sig i at se antivirusproducenterne efter i kortene og teste, om de holder, hvad de lover, har testet 21 programmer gennem fire måneder.

Fokus i denne test har været på detektionsrate - eller med andre ord, hvor mange procent af de ondsindede koder programmerne kan opdage i dagligt brug.

AV-Comparatives har forsøgt at skabe et testmiljø, der ligner den almindelige dagligdag mest mulig, et test-setup, der betegnes: Real World Protection-test.

Fra den 5. marts til den 23. juni er produkterne blevet udsat for mellem 400 og 600 malware-koder per måned for hele tiden at sende de nyeste og mest ondsindede eksemplarer igennem testmaskinen.

Det er samlet set blevet til 1895 forskellige malware-programmer.

Standard Windows-maskine
Selve testmaskinen er en standard-installation af Microsoft Windows 7 Home Premium SP1 med opdateringer fra den 1. februar og frem.

Udover styresystemet installerede AV-Comparatives eksperter tredjepartprogrammer som Adobe Flash, Apple QuickTime, Java og VLC Media Player med de nyeste opdateringer

Du kan finde en opgørelse over, hvordan programmerne klarer sig i de enkelte perioder her.

Når det samlede regnestykke over alle fire måneder gøres op, bliver resultatet som i nedenstående skema (klik for stort billede).

Der er trængsel i toppen af feltet, hvor de første otte programmer alle præsterer med over 99 procent sikkerhed.

Med en meget smal margin er det Panda, der kan kalde sig vinder i AV-Comparatives test.

Nederst i tabellen dukker Microsoft op.

Koden fra Redmond må se sig slået af malware-producenterne næsten 200 gange.

Det er ikke alle producenter, der har haft lyst til at deltage eller mulighed for at være med.

Det er således ikke en komplet test, men et solidt overblik over 21 meget benyttede programmer i hele verden.

Du kan finde hele testen her (PDF).

Læs også:
Test af 20 antivirus-programmer: Her er de bedste lige nu

Microsoft-sheriff: Hackerne går nu hellere efter skoler og hospitaler end bankerne

Sådan beskytter et moderne antivirusprogram din computer

Test af 23 programmer: Så meget sløver antivirus din computer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan øger du medarbejdertilfredshed og produktivitet
En af de mest effektive måder at øge medarbejdernes produktivitet og tilfredshed med arbejdspladsen er ved at give frit valg mellem Windows eller Mac, når der skal vælges arbejdscomputer. Samtidig mindskes presset på supporten, mens sikkerhedsniveauet højnes. Med en client-as-a-service aftale kan du lade medarbejderne selv træffe valget, men uden at uden at det behøver at være udfordrende eller ressourcekrævende for virksomheden. Eksempelvis kan du lade partneren håndtere alt fra finansiering, leverance, klargøring og implementering til support og lifecycle-management. Læs mere i denne hvidbog.