Artikel top billede

Microsoft lover: Edge er dobbelt så hurtig som Chrome

Microsoft Edge er den nye internetbrowser i Windows 10, og den skulle være lynhurtig - i hvert fald ifølge Microsoft selv.

I Windows 10 kan det være, at du ikke længere behøver hente en anden browser - ud over Internet Explorer - hvis du vil have en god internetoplevelse.

Ofte er valget også faldet på enten Firefox eller Chrome, hvoraf sidstnævnte er den mest populære browser på verdensplan.

Men i Windows 10 får du nu en ny browser, Microsoft Edge, og ifølge Microsoft selv, så er Edge-browseren op imod 112 procent hurtigere til at håndtere javascript - endda på deres egne JavaScript benchmark-programmer.

  • I WebKit Sunspider, er Edge 112% hurtigere end Chrome
  • I Google Octane, er Edge 11% hurtigere end Chrome
  • I Apple JetStream, er Edge 37% hurtigere end Chrome
"Vi er virkelig glade for den ydeevne-stigning, som vi har kunne give Edge, og vi håber selvfølgelig på, at brugerne også vil blive glade for den hurtigere browser-oplevelse," skriver Gabe Aul, General Manager i et blog indlæg.

Den næste store browser... igen?
Tilbage i Windows XP's spæde start var Internet Explorer herskende som den mest brugte browser.

På et tidspunkt kørte 95 procent af alt browsing igennem Internet Explorer, hvilket ikke er set siden med nogen browser.

Det blev dog for meget for EU, som satte en stopper for "browser-monopolet", og krævede, at Microsoft skulle fortælle brugeren om de andre browsere, der var/er på markedet.

I dag er Internet Explorer næsten glemt. Ikke kun på grund af ovenstående lovkrav, men også fordi den har været et dårligere valg for mange, når enten Chrome eller Firefox har været alternativerne.

Hvis Edge virkelig er så meget hurtigere og mere stabil end Internet Explorer, så kunne det være, at flere valgte ikke at installere Chrome eller Firefox.

Du slipper dog ikke helt for Internet Explorer. I hvert fald er den 20 år gamle browser stadig installeret på Windows 10, men kun af kompabilitetsgrunde.

Læs også: Prøvekørt: Sådan fungerer Microsofts nye Edge-browser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Intels store plan afsløret: Fire nye generationer af processorer klar inden 2025 - og en helt ny æra er på vej
Intels nye CEO Pat Gelsinger har fremlagt planen for de fem års produkter. Planen rummer hele fire nye processorteknologier og en vild ny standard for produktionsteknologien. Se planerne her.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.