Artikel top billede

Microsoft lover: Edge er dobbelt så hurtig som Chrome

Microsoft Edge er den nye internetbrowser i Windows 10, og den skulle være lynhurtig - i hvert fald ifølge Microsoft selv.

I Windows 10 kan det være, at du ikke længere behøver hente en anden browser - ud over Internet Explorer - hvis du vil have en god internetoplevelse.

Ofte er valget også faldet på enten Firefox eller Chrome, hvoraf sidstnævnte er den mest populære browser på verdensplan.

Men i Windows 10 får du nu en ny browser, Microsoft Edge, og ifølge Microsoft selv, så er Edge-browseren op imod 112 procent hurtigere til at håndtere javascript - endda på deres egne JavaScript benchmark-programmer.

  • I WebKit Sunspider, er Edge 112% hurtigere end Chrome
  • I Google Octane, er Edge 11% hurtigere end Chrome
  • I Apple JetStream, er Edge 37% hurtigere end Chrome
"Vi er virkelig glade for den ydeevne-stigning, som vi har kunne give Edge, og vi håber selvfølgelig på, at brugerne også vil blive glade for den hurtigere browser-oplevelse," skriver Gabe Aul, General Manager i et blog indlæg.

Den næste store browser... igen?
Tilbage i Windows XP's spæde start var Internet Explorer herskende som den mest brugte browser.

På et tidspunkt kørte 95 procent af alt browsing igennem Internet Explorer, hvilket ikke er set siden med nogen browser.

Det blev dog for meget for EU, som satte en stopper for "browser-monopolet", og krævede, at Microsoft skulle fortælle brugeren om de andre browsere, der var/er på markedet.

I dag er Internet Explorer næsten glemt. Ikke kun på grund af ovenstående lovkrav, men også fordi den har været et dårligere valg for mange, når enten Chrome eller Firefox har været alternativerne.

Hvis Edge virkelig er så meget hurtigere og mere stabil end Internet Explorer, så kunne det være, at flere valgte ikke at installere Chrome eller Firefox.

Du slipper dog ikke helt for Internet Explorer. I hvert fald er den 20 år gamle browser stadig installeret på Windows 10, men kun af kompabilitetsgrunde.

Læs også: Prøvekørt: Sådan fungerer Microsofts nye Edge-browser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere