Artikel top billede

(Foto: Foto: StoreDot)

Ny batteri-type taber ikke pusten med tiden: Kan holde en menneske-alder

En ny type solid-state batterier kan holde i en menneskealder og hundredetusindevis af op- og afladninger uden at tabe pusten.

Forskere er klar med en helt ny type solid-state batterier, som ikke bliver slidt, men som kan op- og afledes igen og igen.

Forskere fra blandt andet Samsung og teknologi-universitetet MIT er langt fremme med at udvikle et nyt materiale, som måske vil kunne anvendes i fremtidens batterier til den helt grundlæggende batteri-komponent, der lagrer energien.

Ifølge forskerne er det nye materiale ganske utrætteligt.

Det betyder, at det ikke taber pusten efter et bestemt antal op- og aflagringer, som det er tilfældet med de batterier, som vi anvender i dag og som over tid bliver gradvist mindre og mindre effektive.

Sådan er det ikke med det nye materiale, der ifølge forskerne både kan forøge batterilevetiden ganske betragteligt samt øge lagrings-effekten.

De lithium-ion-batterier, som vi anvender i dag, er baseret på flydende elektrolytter, mens den nye batteri-type anvender et fast materiale.

Ifølge MIT-forsker Gerbrand Ceder betyder det, at man kan kaste rundt med materialet, hamre søm igennem det eller misbruge det på anden vis, uden at der sker noget.

Han siger til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at der reelt ikke er nogen forringelse i effekten i solid-state batterierne, der altså vil kunne opretholde effekten i hundredetusindvis af opladnings-cyklusser.

Elektrolytter spiller en central rolle i batterier, da de anvendes til at adskille de positive katoder og de negative anoder, så der kan flyde ioner mellem dem, hvilket er med til at skabe den elektriske strøm.

Du kan læse om forskernes nye batterier i denne artikel i magasinet Nature.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere