Artikel top billede

Genrebillede.

Top-hacker dræbt af USA: Han hvervede medlemmer for Islamisk Stat

En tidligere fængslet top-hacker er ifølge flere medier blevet dræbt i et amerikansk luftangreb i Syrien.

Den 21-årige britiske hacker Junaid Hussain med krigsnavnet Abu Hussain al-Britani er blevet dræbt af amerikanske angreb mod Islamisk Stat (IS) i Syrien.

Junaid Hussain har været involveret i hackergruppen TeaMp0isoN, der har stået bag angreb mod blandt Nato og FN, og som også har været i indbyrdes krig mod en anden hackergruppe, LulzSec, tilbage i 2011.

Samtidig er Junaid Hussain også mistænkt for at være involveret i den muslimsk militante organisation IS som nøglefigur i organisationens såkaldte cyber-kalifat, hvorfra der efter sigende blevet hvervet nye IS-medlemmer i stor stil.

Det skriver The Guardian

Måske drone-dræbt

Junaid Hussain har i sit korte liv blandt andet siddet seks år i fængsel, efter hackergruppen TeaMp0isoN havde fået fingrene i den tidligere premierminister Tony Blairs telefonbog og publiceret bidder fra den.

Endnu er drabet på Junaid Hussain ikke blevet bekræftet fra amerikansk side, efter USA i de seneste dage har haft både fly og droner i luften mod IS.

Flere medier melder, at Junaid Hussain er blevet dræbt af en amerikansk drone, men dette er heller ikke blevet endeligt bekræftet.

Læs også:

Syriske hackere ydmyger USA på det amerikanske forsvars website
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere