Artikel top billede

Genrebillede.

Top-hacker dræbt af USA: Han hvervede medlemmer for Islamisk Stat

En tidligere fængslet top-hacker er ifølge flere medier blevet dræbt i et amerikansk luftangreb i Syrien.

Den 21-årige britiske hacker Junaid Hussain med krigsnavnet Abu Hussain al-Britani er blevet dræbt af amerikanske angreb mod Islamisk Stat (IS) i Syrien.

Junaid Hussain har været involveret i hackergruppen TeaMp0isoN, der har stået bag angreb mod blandt Nato og FN, og som også har været i indbyrdes krig mod en anden hackergruppe, LulzSec, tilbage i 2011.

Samtidig er Junaid Hussain også mistænkt for at være involveret i den muslimsk militante organisation IS som nøglefigur i organisationens såkaldte cyber-kalifat, hvorfra der efter sigende blevet hvervet nye IS-medlemmer i stor stil.

Det skriver The Guardian

Måske drone-dræbt

Junaid Hussain har i sit korte liv blandt andet siddet seks år i fængsel, efter hackergruppen TeaMp0isoN havde fået fingrene i den tidligere premierminister Tony Blairs telefonbog og publiceret bidder fra den.

Endnu er drabet på Junaid Hussain ikke blevet bekræftet fra amerikansk side, efter USA i de seneste dage har haft både fly og droner i luften mod IS.

Flere medier melder, at Junaid Hussain er blevet dræbt af en amerikansk drone, men dette er heller ikke blevet endeligt bekræftet.

Læs også:

Syriske hackere ydmyger USA på det amerikanske forsvars website
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere


Ubrydelig? Kan en smadret storage array stadig levere dine data?

En ting er at læse og høre om, hvor robuste og højt tilgængelige Hitachis storage array lagringssystemer er - men noget andet er oplevelsen af det, når du live kan se, hvordan de ødelægger deres system. Se derfor med, når vi fysisk ødelægger en storage array - og derefter tester om den stadig vil kunne levere dine data.

06. marts 2024 | Læs mere