Artikel top billede

Genrebillede.

Top-hacker dræbt af USA: Han hvervede medlemmer for Islamisk Stat

En tidligere fængslet top-hacker er ifølge flere medier blevet dræbt i et amerikansk luftangreb i Syrien.

Den 21-årige britiske hacker Junaid Hussain med krigsnavnet Abu Hussain al-Britani er blevet dræbt af amerikanske angreb mod Islamisk Stat (IS) i Syrien.

Junaid Hussain har været involveret i hackergruppen TeaMp0isoN, der har stået bag angreb mod blandt Nato og FN, og som også har været i indbyrdes krig mod en anden hackergruppe, LulzSec, tilbage i 2011.

Samtidig er Junaid Hussain også mistænkt for at være involveret i den muslimsk militante organisation IS som nøglefigur i organisationens såkaldte cyber-kalifat, hvorfra der efter sigende blevet hvervet nye IS-medlemmer i stor stil.

Det skriver The Guardian

Måske drone-dræbt

Junaid Hussain har i sit korte liv blandt andet siddet seks år i fængsel, efter hackergruppen TeaMp0isoN havde fået fingrene i den tidligere premierminister Tony Blairs telefonbog og publiceret bidder fra den.

Endnu er drabet på Junaid Hussain ikke blevet bekræftet fra amerikansk side, efter USA i de seneste dage har haft både fly og droner i luften mod IS.

Flere medier melder, at Junaid Hussain er blevet dræbt af en amerikansk drone, men dette er heller ikke blevet endeligt bekræftet.

Læs også:

Syriske hackere ydmyger USA på det amerikanske forsvars website
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere