Artikel top billede

Syriske hackere ydmyger USA på det amerikanske forsvars website

Det officielle USA er i de seneste dage blevet angrebet både fra Mellemøsten og Fjernøsten. I det ene angreb blev det amerikanske forsvar ydmyget, mens USA i det andet angreb fik stjålet oplysninger på op mod fire millioner offentlige ansatte.

Den syriske hackergruppe The Syrian Electronic Army har udført et såkaldt defacement-angreb på det amerikanske forsvars hjemmeside.

Angrebet blev sat ind i går aftes dansk tid, hvor de syriske cyberkrigere med officiel støtte til den syriske præsident Bashar al-Assad først fik fjernet hjemmesideindholdet, så de derefter kunne plante deres eget budskab.

I en kort periode kunne man ifølge CNN læse følgende på det amerikanske forsvars hjemmeside.

'Your commanders admit they are training the people they have sent you to die fighting'

Advarsler på Facebook

At The Syrian Electronic Army kan nå ind skrive budskaber på det amerikanske forsvars hjemmeside, er ganske ydmygende for det amerikanerne.

Svaret fra amerikansk side var at lukke dele af hjemmesiden for at undgå eventuelle sikkerhedsbrud.

På Facebook advarede det amerikanske forsvar sine følgere mod at bruge websitet, selvom hjemmesiden udelukkende bruges som informationssite - og altså ikke indeholder nogen fortrolige informationer.

CNN beretter, at den syriske elektroniske hær senere pralede med sine bedrifter via cyberkrigernes Twitter-profil.

Kineserne har lige hacket USA

Det syriske angreb kommer lige efter, at kinesiske statshackere er under mistanke for at have været på besøg på adskillige computere hos amerikanske myndigheder.

Mistanken går på, at hackerne fra Kina kan have fået fat i oplysninger om op mod fire millioner tidligere og nuværende medarbejdere i offentlige stillinger helt tilbage til 1985.

Chef for non-profitorganisationen Center for Strategisk og Internationale Studier i Washington, Jim Lewis, sagde i den forbindelse til Financial Times, at han mistænkte kineserne for at bygge en kæmpe database over de offentlige ansatte i USA.

Formålet skulle være at få fat i offentligt ansatte, der har adgang til sensitive informationer samt stå i en livssituation, der gør dem til lette mål for manipulation.

"Hvis du for eksempel kan se, at en medarbejderes kone har brystkræft og en lægeregning på 1,3 millioner kroner, så gør det dem til meget mere interessante mål, hvis du ønsker at rekruttere dem til kinesiske spioner."

Kina har afvist alle anklagerne og kaldt dem for uansvarlige.

Læs også:
Advarsel til danske CIO'er: Her er de vigtigste sikkerheds-issues i 2015
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere