Artikel top billede

Syriske hackere ydmyger USA på det amerikanske forsvars website

Det officielle USA er i de seneste dage blevet angrebet både fra Mellemøsten og Fjernøsten. I det ene angreb blev det amerikanske forsvar ydmyget, mens USA i det andet angreb fik stjålet oplysninger på op mod fire millioner offentlige ansatte.

Den syriske hackergruppe The Syrian Electronic Army har udført et såkaldt defacement-angreb på det amerikanske forsvars hjemmeside.

Angrebet blev sat ind i går aftes dansk tid, hvor de syriske cyberkrigere med officiel støtte til den syriske præsident Bashar al-Assad først fik fjernet hjemmesideindholdet, så de derefter kunne plante deres eget budskab.

I en kort periode kunne man ifølge CNN læse følgende på det amerikanske forsvars hjemmeside.

'Your commanders admit they are training the people they have sent you to die fighting'

Advarsler på Facebook

At The Syrian Electronic Army kan nå ind skrive budskaber på det amerikanske forsvars hjemmeside, er ganske ydmygende for det amerikanerne.

Svaret fra amerikansk side var at lukke dele af hjemmesiden for at undgå eventuelle sikkerhedsbrud.

På Facebook advarede det amerikanske forsvar sine følgere mod at bruge websitet, selvom hjemmesiden udelukkende bruges som informationssite - og altså ikke indeholder nogen fortrolige informationer.

CNN beretter, at den syriske elektroniske hær senere pralede med sine bedrifter via cyberkrigernes Twitter-profil.

Kineserne har lige hacket USA

Det syriske angreb kommer lige efter, at kinesiske statshackere er under mistanke for at have været på besøg på adskillige computere hos amerikanske myndigheder.

Mistanken går på, at hackerne fra Kina kan have fået fat i oplysninger om op mod fire millioner tidligere og nuværende medarbejdere i offentlige stillinger helt tilbage til 1985.

Chef for non-profitorganisationen Center for Strategisk og Internationale Studier i Washington, Jim Lewis, sagde i den forbindelse til Financial Times, at han mistænkte kineserne for at bygge en kæmpe database over de offentlige ansatte i USA.

Formålet skulle være at få fat i offentligt ansatte, der har adgang til sensitive informationer samt stå i en livssituation, der gør dem til lette mål for manipulation.

"Hvis du for eksempel kan se, at en medarbejderes kone har brystkræft og en lægeregning på 1,3 millioner kroner, så gør det dem til meget mere interessante mål, hvis du ønsker at rekruttere dem til kinesiske spioner."

Kina har afvist alle anklagerne og kaldt dem for uansvarlige.

Læs også:
Advarsel til danske CIO'er: Her er de vigtigste sikkerheds-issues i 2015
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere