Artikel top billede

Borgmester i Tønder Kommune: Nu skal vi have trådløst internet i gadebelysningen

Dansk kommune vil udskifte gadebelysningen og i samme rundgang etablere trådløst internet i det fri.

Borgmesteren i Tønder Kommune er klar med et nyt forslag, der handler om gadebelysning og internet i skøn forening.

Udgangspunktet er, at gadebelysningen i Tønder Kommune står foran udskiftning, fordi store dele af udstyret er nedslidt.

Samtidig stiller EU krav om, at kviksølvlamper skal udfases for at nedbringe energiforbruget og begrænse miljøbelastningen.

Det skriver kommunen på sin webside.

Når gadebelysningen rundt om i Tønder Kommune bliver skiftet ud med nye energibesparende LED-lyskilder, vil der muligvis også komme gratis trådløst internet, lyder det fra Laurids Rudebeck, der er borgmester i Tønder og valgt for Venstre.

"I samarbejde med et eksternt konsulentfirma er vi ved at gøre klar til at udbyde opgaven med udskiftning af gadebelysningen. Jeg forestiller mig, at der bliver mulighed for at afgive tilbud, hvor leverandøren samtidig stiller trådløst internet til rådighed. Altså en løsning, hvor det ikke er kommunen, men leverandøren af gadebelysningen, der står for internet-tilbuddet," siger han.

I mange tilfælde stiller det offentlige krav til borgerne om at benytte selvbetjening via nettet.

"Derfor er det også kun rimeligt, at vi gør det så let som muligt for borgerne at få adgang til nettet."

Han ser samtidig gratis adgang til nettet i det fri som et godt og nyttigt tilbud til turisterne, der i større og større udstrækning benytter nettet til at orientere sig om tilbuddene i ferielandet.

Penge, penge, penge

Politikerne i Tønder Kommune har afsat en halv million kroner til at gennemføre et udbud af opgaven, der omfatter udskiftning af omkring 3.100 kviksølvlamper og 4.200 lysstofrør til LED-amaturer samt udskiftning af 1.200 træmaster til stålmaster.

Samlet anslås det at være en opgave til omkring 54 millioner gode danske skattekroner.

Tidsplanen for trådløs internet i gaderne er som udgangspunkt seks år, men kommunen arbejder på en lidt strammere plan, der kan bringe ventetiden ned på tre år.

Læs også:
Test: Disse LED-pærer kan både lyse og spille stereomusik

Sikkerheds-mareridt venter: Dine pivåbne it-systemer kan hverken lappes eller opgraderes
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere