Artikel top billede

Foto: Torben Klint.

3-direktør efter fusions-kollaps hos konkurrenter: 3 klar til at fusionere med rival i Danmark

Interview: Morten Christiansen fra 3 har været med til at påpege problemer ved en fusion af Telia og Telenor - og nu er fusionen droppet. Her fortæller han om baggrunden for indsigelserne - og melder 3 klar til en konsolidering i Danmark.

Morten Christiansen, adminstrerende direktør i 3, hvad var din første reaktion, da du fik meddelelsen om, at fusionen af Telia og Telenor er droppet?

"Det var tilfredshed med, at de ting, vi hele tiden har påpeget og anket ved fusionen, tilsyneladende også har været delt af Kommisssionen."

"Vi har hele tiden udtrykt bekymring over det her, fordi det ville skabe en alt for stor koncentration af markedsandele og skabe et duopol."

Læs også: Margrethe Vestager: Telia-Telenor-fusion ville gå ud over kunderne

"Det skyldes, at det er spiller nummer to og nummer tre på markedet, der ville fusionere - i stedet for, at det er den fjerde spiller, der går sammen med en anden spiller på markedet. Det har hele tiden været grund-problemet i denne her fusion: At det blev alt, alt for voldsomt."

3 har gjort indsigelser, men overrasker det dig, at det er kommet hertil?

"Jeg har hele tiden troet på, at kommissionen ville se de samme problemer, som vi har set. Det har den tilsyneladende gjort, fordi det simpelthen bliver for voldsomt med to spillere, der sidder på mere end 80 procent af markedet. Det er ikke godt."

"Men jeg har jo ikke vidst noget som helst om, hvordan kommissionen tænkte undervejs. Det siger den ikke noget om - men spørger og spørger og spørger, så jeg vil sige, at jeg har håbet mere, end jeg har troet." 

Læs også: Telia og Telenor dropper sammenlægning i Danmark

Hvordan vil den droppede fusion påvirke situationen på det danske telemarked set fra din stol?

"Der er ikke noget, der har nået at ændre sig. Så det er, som det er: Der er hård konkurrence blandt fire spillere. Det er den verden, vi hele tiden har haft, og den kommer så ikke til at ændre sig nu."

3 er klar til konsolidering i Danmark

Du har tidligere udtalt, at 3 vil være interesseret i at købe op på det danske marked, hvis den rigtige mulighed er der. Er det den mulighed, der opstår nu?

"Det er muligt. Det kan jeg jo ikke svare på, for jeg ved ikke, hvad der bliver tænkt rundt omkring, men det er rigtigt, at det har jeg sagt tidligere - og det er 3's holdning som gruppe, at vi gerne vil tage del i konsolideringer, hvor vi har mulighed for det."

"Vi mener, at vi er den rigtige partner at have med i en konsolidering, fordi vi typisk er den mindste og den senest tilkomne. Det gør, at vi som lille spiller kan komme ind og få den skala, som vi i forhold til nogle markeder mangler."

Læs også: "Vi arbejdede benhårdt på fusionen lige til i går - indtil meddelelsen kom"

Nu er der så fire selskaber, som der hele tiden har været, men din holdning er stadig, at det er et for meget?

"Det er tydeligtvis ikke muligt for fire spillere at tjene penge på det her marked, fordi befolkningsgrundlaget er for lille." 

Både Telia og Telenor skal nu slikke sårene efter den droppede fusion. Kan I udnytte den den situation hos 3?

"Ikke umiddelbart. De har været hårde konkurrenter altid og ikke mindst i denne her fase, hvor fusions-diskussionerne har fundet sted. Jeg tror ikke, at der bliver nogen større ændring i deres ageren."

"Tværtimod forventer jeg stadig et hårdt konkurrencemæssigt miljø."

Læs også:

"Vi arbejdede benhårdt på fusionen lige til i går - indtil meddelelsen kom"

TDC om kikset Telia-Telenor-fusion: EU har stillet skrappe krav

Margrethe Vestager: Telia-Telenor-fusion ville gå ud over kunderne

Margrethe Vestagers byttehandel: Krævede oprettelsen af nyt teleskab for Telia-Telenor-fusion

BREAKING: Telia og Telenor dropper sammenlægning i Danmark

Telia-topchef: Derfor dropper vi fusion med med Telenor: "Vi er ekstremt skuffede"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere