Artikel top billede

Stor Flash-opdatering: Adobe lukker 23 sårbarheder - men Flash er stadig et kæmpe problem

Ny bunke sikkerheds-lapper er frigivet til Flash-brugerne. Sårbare versioner får lov til at leve videre på maskinerne alt for længe.

Sikkerhedsproblemer med Flash-teknologien er ikke noget særsyn, og brugerne skal da heller ikke undvære en ordentlig bunke sikkerhedsopdateringer her i september.

Adobe har netop udsendt en ny version af Flash, der lukker hele 23 kritiske sårbarheder.

18 af de 23 sårbarheder kan føre til kodeeksekvering på klienten, skriver Abobe, der opfordrer brugerne til at opdatere Flash med det samme.

Det samme er anbefalingen fra danske CSIS, der har udsendt en orientering om opdateringen til kunderne:

"Opdateringen adresserer ikke færre end 23 unikke sårbarheder, hvoraf de mest kritiske, kan føre til kørsel af uønsket kode på ikke opdaterede systemer. Sikkerhedspdateringen henvender sig til alle supporterede platforme."

Det er interessant, at hele 10 af sårbarhederne er opdaget af folk fra Googles Project Zero, eftersom Google er en af de efterhånden mange internet-virksomheder, der arbejder på at sende Flash i graven til fordel for HTML5. Læs mere om det her.

Derfor er Flash et stort sikkerhedsproblem

Det er ikke uden grund, at Flash-teknogien ofte er blevet udråbt til lidt af en sikkerheds-synder.

I Ciscos seneste sikkerhedsrapport for første halvår 2015 fremgår det, at "udnyttelsen af sårbarheder i Adobe Flash, der integreres i exploit kits som Angler og Nuclear, stiger."

"Det skyldes manglen på automatiseret patching, og at brugere fejler med at opdatere med det samme," lyder forklaringen blandt andet fra Cisco.

Læs også: Slår alarm: Voldsom stigning i antallet af Flash-sårbarheder - og de udnyttes

Konkret registrerede Cisco i første halvår 2015 en 66 procents stigning i antallet af sårbarheder i Adobe Flash til ialt 62 sårbarheder, der har resulteret i kode-eksekvering på brugernes maskiner.

"Hvis det nuværende aktivitets-mønster fortsætter resten af året, kan vi se over 100 af denne slags exploits i 2015, hvilket vil være en rekord," lyder det i rapporten.

"Det ser ud til, at mange brugere har svært ved at følge med i forhold til Adobe Flash-opdateringerne og måske ikke engang er opmærksomme på nogle af opgraderingerne," skriver Cisco om sikkerhedsproblemerne med Flash.

Du kan læse alle detaljer om den seneste Flash-opdatering fra Adobe her.

Læs også:

Slår alarm: Voldsom stigning i antallet af Flash-sårbarheder - og de udnyttes

Skynd dig at opdatere: Adobe og Microsoft klar med hel stribe kritiske opdateringer

Sikkerhedskaos: Flash nærmer sig sin dødsdag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere