Artikel top billede

(Foto: PC World)

Efter sikkerheds-kritik: Password-manager tvinges til at stramme op

Password-manageren 1Password er udsat for hård kritik af sikkerheden. Nu strammer virksomheden bag tjenesten op.

Agilebits, der står bag den meget populære password-manager 1Password, er nu tvunget til at stramme op på sikkerheden, efter at en sikkerhedsekspert, Dale Myers, har påpeget problemer ved tjenestens anvendelse Agilekeychain-formatet.

Dale Myers, der til daglig er softwareudvikler hos Microsoft, skriver i et blogindlæg, at "1Password lækker dine data."

Konkret er problemet, at andre - på grund af Agilekeychain-formatet - potentielt kan få adgang til listen over alle de hjemmesider, hvor du har adgangskoder - og det gælder også sider, som du måske ikke ønsker at fortælle omverdenen om.

"De kan finde ud af, præcis hvilke lyssky sider, jeg har en konto på, hvilken software jeg har licenser til, de kreditkort og bankkonti, jeg har, titler på mine sikkerhedsnoter og alt andet, jeg har besluttet at opbevare derinde," lyder det fra Dale Myers.

1Password erkender - og forsvarer

Abilebits erkender i et blogindlæg, at det er er korrekt, at internetadresser ikke er krypterede i løsningen 1Password, men skriver samtidig:

"Vi vil gerne forsikre brugere, der er afhængige af AgileKeychain, om, at deres password-data er beskyttede," lyder det fra virksomheden, der herefter forklarer de historiske årsager til, hvorfor AgileKeychain blev implementeret som format - og at det blandt andet var tekniske begrænsinger, der betød, at man i sin tid besluttede, at internetadresser og titler ikke skulle krypteres.

Senere har Agilebits også satset på formatet OPVault, der er nyere og stærkere, men virksomheden oplyser, at man samtidig var nødt til at sikre en bagudkompabilitet - og at alle brugere og apps derfor ikke blev automatisk opgraderet til det nye data-format.

"Vi vidste, at vi kunne stole på sikkerheden i AgileKeychain til at beskytte fortrolige bruger-data, så vi ville ikke forhaste os med noget, der kunne ramme folks workflows," skriver Agilebits.

Ændrer formatet efter kritik

Ikke desto mindre er 1Password og Agilebits nu blevet kritiseret for, at AgileKeychain ikke er godt nok, og at alle brugere og apps bør opgraderes til OPVault.

Og det ser det ud til, at man lytter til. 

"Vi er allerede begyndt at foretage ændringer for at anvende OPVault som standard-format. I Windows gør vi det allerede. Lignende ændringer kommer snart til Mac og iOS, og vi planlægger at anvende det nye format til Android i fremtiden," skriver Agilebits. 

"Når først alle disse ting er fuldført, vil vi automatisk migrere alle 1Password-brugere," skriver Agilebits og kommer samtidig med en guide til, hvordan man selv kan foretage en manuel opgradering - den finder du her.

Skal beskytte brugerne - men har selv problemer

En password-manager er et populært og effektivt værktøj, når man som it-bruger skal have et sikkert sted at opbevare alle sine adgangskoder. 

På den måde kan man nøjes med at skulle huske ét master password frem for alle adgangskoderne til de forskellige onlinetjenester. 

Password-managere kan dog i sagens natur også udgøre et kæmpe sikkerhedsproblem, hvis de ikke beskytter brugernes mange adgangskoder godt nok. 

Det er umiddelbart svært at vurdere, hvor alvorligt anvendelsen af det noget gamle data-format i 1Password er, men det er ikke første gang, at en password-manager udsættes for kritik.

I juni blev password-manageren Lastpass udsat for et angreb og måtte derefter informere de mange brugere om, at blandt andet emailadresser til Lastpass-konti, huske-informationer til adgangskoder og ‘autentificerings-hashes' var blevet kompromitteret.

Computerworld har tidligere sat fokus på, hvordan man kan mindske de risici, der er forbundet med at anvende en password-manager til at opbevare ens mange adgangskoder - læs anbefalingerne her.

Læs også:

Populær app skulle beskytte brugernes dybt private data - men nu afsløres pinlige huller i sikkerheden

Ekspert om angreb mod password-manager: Udstiller kæmpe risiko - men der er en løsning

Skulle beskytte brugernes adgangskoder - nu er password manager selv under angreb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere