Artikel top billede

Stadig ikke rettet: Ni måneder gammel sårbarhed truer tusindvis af Java-applikationer

Tusindvis af meget udbredte Java-applikationer står pivåbne for hackerne, selv om sårbarheden har været kendt i ni måneder.

Et meget stort antal udbredte Java-applikationer og-servere kører upåagtet videre, selv om der for ni måneder siden blev opdaget et alvorligt sikkerhedshul i dem.

Sikkerhedshullet findes i Apache Commons-biblioteket, som indeholder en række populære Java-komponenter, som anvendes i Java-baserede applikations-servere og andre produkter.

De tæller blandt andet Oracle WebLogic, IBM WebSphere, Jboss, Jenkins, OpenNMS og andre.

Sårbarheden findes i en komponent, der hedder Collections.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau er den opstået som følge af en fejlbehæftet såkaldt deserialization, som er processen, hvor data udpakkes fra binær format, som den typisk lagres i i en fil eller en hukommelse.

Sårbarheden blev i første omgang opdaget allerede i januar af to sikkerhedsfolk, men opdagelsen fik ikke megen opmærksomhed.

Ifølge Computerworlds nyhedsbureau skyldtes det uklarhed om, hvem der egentlig har ansvaret for at forhinde såkaldte deserialization-angreb: Java-udviklerne selv eller Apache Software Foundation, der står udvikling og håndtering af selve biblioteket.

Konkrete udnyttelser af sårbarheden

Sårbarheden har siden levet et stille liv.

Grunden til den ny opmærksom er, at sikkerhedsfirmaet FoxGlove Security nu har præsenteret en række eksempler på konkrete angreb via sårbarheden i WebLogic, WebSphere, Jboss, OpenNMS og Jenkins.

Det kan du læse mere om hos FoxGlove selv.

Det har fået Oracle til at udsende en sikkerheds-advarsel med en midlertidig løsning til problemet i WebLogic Server.

Den kan du finde her.

Apache Commons meddeler samtidig, at udviklerne nu er i gang med at skrive en løsning til problemet.

De to sikkerheds-folk, der i første omgang opdagede sårbarheden, mener imidlertid, at problemet ikke er begrænset til Apache Commons Collection, men at andre Java-komponenter også kan være ramt.

FoxGlove har fundet 1.300 software-projekter på GitHub, der anvender 'commons-collection.

Selskabet mener imidlertid, at der kan være mange tusinder flere Java-applikationer i virksomhederne, der også anvender det fejlramte bibliotek.

Læs også:

Ny undersøgelse udpeger de mest usikre programmer hos danske pc-brugere

10 nemme og effektive måder at øge it-sikkerheden på i din virksomhed

Her er it-udviklernes favorit-teknologier

0-dagssårbarhed rammer Java - Oracle knokler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere