Artikel top billede

(Foto: Jens Møller Nielsen)

Stadig ikke rettet: Ni måneder gammel sårbarhed truer tusindvis af Java-applikationer

Tusindvis af meget udbredte Java-applikationer står pivåbne for hackerne, selv om sårbarheden har været kendt i ni måneder.

Et meget stort antal udbredte Java-applikationer og-servere kører upåagtet videre, selv om der for ni måneder siden blev opdaget et alvorligt sikkerhedshul i dem.

Sikkerhedshullet findes i Apache Commons-biblioteket, som indeholder en række populære Java-komponenter, som anvendes i Java-baserede applikations-servere og andre produkter.

De tæller blandt andet Oracle WebLogic, IBM WebSphere, Jboss, Jenkins, OpenNMS og andre.

Sårbarheden findes i en komponent, der hedder Collections.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau er den opstået som følge af en fejlbehæftet såkaldt deserialization, som er processen, hvor data udpakkes fra binær format, som den typisk lagres i i en fil eller en hukommelse.

Sårbarheden blev i første omgang opdaget allerede i januar af to sikkerhedsfolk, men opdagelsen fik ikke megen opmærksomhed.

Ifølge Computerworlds nyhedsbureau skyldtes det uklarhed om, hvem der egentlig har ansvaret for at forhinde såkaldte deserialization-angreb: Java-udviklerne selv eller Apache Software Foundation, der står udvikling og håndtering af selve biblioteket.

Konkrete udnyttelser af sårbarheden

Sårbarheden har siden levet et stille liv.

Grunden til den ny opmærksom er, at sikkerhedsfirmaet FoxGlove Security nu har præsenteret en række eksempler på konkrete angreb via sårbarheden i WebLogic, WebSphere, Jboss, OpenNMS og Jenkins.

Det kan du læse mere om hos FoxGlove selv.

Det har fået Oracle til at udsende en sikkerheds-advarsel med en midlertidig løsning til problemet i WebLogic Server.

Den kan du finde her.

Apache Commons meddeler samtidig, at udviklerne nu er i gang med at skrive en løsning til problemet.

De to sikkerheds-folk, der i første omgang opdagede sårbarheden, mener imidlertid, at problemet ikke er begrænset til Apache Commons Collection, men at andre Java-komponenter også kan være ramt.

FoxGlove har fundet 1.300 software-projekter på GitHub, der anvender 'commons-collection.

Selskabet mener imidlertid, at der kan være mange tusinder flere Java-applikationer i virksomhederne, der også anvender det fejlramte bibliotek.

Læs også:

Ny undersøgelse udpeger de mest usikre programmer hos danske pc-brugere

10 nemme og effektive måder at øge it-sikkerheden på i din virksomhed

Her er it-udviklernes favorit-teknologier

0-dagssårbarhed rammer Java - Oracle knokler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere