Artikel top billede

(Foto: Jens Møller Nielsen)

Stadig ikke rettet: Ni måneder gammel sårbarhed truer tusindvis af Java-applikationer

Tusindvis af meget udbredte Java-applikationer står pivåbne for hackerne, selv om sårbarheden har været kendt i ni måneder.

Et meget stort antal udbredte Java-applikationer og-servere kører upåagtet videre, selv om der for ni måneder siden blev opdaget et alvorligt sikkerhedshul i dem.

Sikkerhedshullet findes i Apache Commons-biblioteket, som indeholder en række populære Java-komponenter, som anvendes i Java-baserede applikations-servere og andre produkter.

De tæller blandt andet Oracle WebLogic, IBM WebSphere, Jboss, Jenkins, OpenNMS og andre.

Sårbarheden findes i en komponent, der hedder Collections.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau er den opstået som følge af en fejlbehæftet såkaldt deserialization, som er processen, hvor data udpakkes fra binær format, som den typisk lagres i i en fil eller en hukommelse.

Sårbarheden blev i første omgang opdaget allerede i januar af to sikkerhedsfolk, men opdagelsen fik ikke megen opmærksomhed.

Ifølge Computerworlds nyhedsbureau skyldtes det uklarhed om, hvem der egentlig har ansvaret for at forhinde såkaldte deserialization-angreb: Java-udviklerne selv eller Apache Software Foundation, der står udvikling og håndtering af selve biblioteket.

Konkrete udnyttelser af sårbarheden

Sårbarheden har siden levet et stille liv.

Grunden til den ny opmærksom er, at sikkerhedsfirmaet FoxGlove Security nu har præsenteret en række eksempler på konkrete angreb via sårbarheden i WebLogic, WebSphere, Jboss, OpenNMS og Jenkins.

Det kan du læse mere om hos FoxGlove selv.

Det har fået Oracle til at udsende en sikkerheds-advarsel med en midlertidig løsning til problemet i WebLogic Server.

Den kan du finde her.

Apache Commons meddeler samtidig, at udviklerne nu er i gang med at skrive en løsning til problemet.

De to sikkerheds-folk, der i første omgang opdagede sårbarheden, mener imidlertid, at problemet ikke er begrænset til Apache Commons Collection, men at andre Java-komponenter også kan være ramt.

FoxGlove har fundet 1.300 software-projekter på GitHub, der anvender 'commons-collection.

Selskabet mener imidlertid, at der kan være mange tusinder flere Java-applikationer i virksomhederne, der også anvender det fejlramte bibliotek.

Læs også:

Ny undersøgelse udpeger de mest usikre programmer hos danske pc-brugere

10 nemme og effektive måder at øge it-sikkerheden på i din virksomhed

Her er it-udviklernes favorit-teknologier

0-dagssårbarhed rammer Java - Oracle knokler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere