Topnyhed:Nana Bule forlader Microsoft: Her er den nye direktør for Microsoft Danmark

Artikel top billede

Helt land mister internettet efter brand

I otte timer var befolkningen i Azerbaijan uden internet, efter landets helt store teleudbyder havde brand i et datacenter. Hvordan kunne det lige gå så galt?

Omkring 90 procent af de knap 10 millioner indbyggere i Azerbaijan mistede i mandags forbindelsen til internettet.

Den netløse tilstand varede i omkring otte timer, hvor befolkningen stort set kun kunne komme på nettet via lokale mobiloperatører som Backcell og Azerfon.

Årsagen til det manglende internet lå i en brand, der var brudt ud i et datacenter med telekommunikationsudstyr.

Datacentret er ejet af selskabet Delta Telecom (tidligere AzerSat), som som er landets suverænt største teleudbyder.

Udover Delta Telecom blev andre netudbydere som NTT, Telecom Italia, Telia, Level 3, Rostelecom og Transtelecom også ramt af branden i lighed med netværksoperatøren Azercell.

Det skriver Datacenter Dynamics.

Banker også ramt

Hovedparten af landets befolkning i den tidligere Sovjetrepublik har i dag adgang til nettet, og derfor var mandagens brand og det medfølgende nedbrud også meget mærkbart.

Ulykken indtraf sent på eftermiddagen, hvor forbrugere, forretninger og offentlige myndigheder mistede netforbindelsen.

Bankerne havde samtidig ikke mulighed for at sende penge rundt internt i Azerbaijan på grund af branden i et datacenter, der er placeret i landets hovedstad Baku.

Ifølge Datacenter Dynamics har Delta Telecom været ude og forklare miseren med, at nogle kabler brød i brand i et gammelt datacenter, hvilket udviklede sig.

Omkring klokken 23:30 var det atter muligt at gå på nettet igen, selvom internettet lige efter brandslukningen stadig var ustabilt.

Umiddelbart har nettrafikken mellem Azerbaijan og dets nabolande ikke været påvirket af brand og nedbrud.

Læs også: 
Sikkerhedsstyrelsen: Derfor skal du ikke oplade din telefon om natten
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere