Artikel top billede

Helt land mister internettet efter brand

I otte timer var befolkningen i Azerbaijan uden internet, efter landets helt store teleudbyder havde brand i et datacenter. Hvordan kunne det lige gå så galt?

Omkring 90 procent af de knap 10 millioner indbyggere i Azerbaijan mistede i mandags forbindelsen til internettet.

Den netløse tilstand varede i omkring otte timer, hvor befolkningen stort set kun kunne komme på nettet via lokale mobiloperatører som Backcell og Azerfon.

Årsagen til det manglende internet lå i en brand, der var brudt ud i et datacenter med telekommunikationsudstyr.

Datacentret er ejet af selskabet Delta Telecom (tidligere AzerSat), som som er landets suverænt største teleudbyder.

Udover Delta Telecom blev andre netudbydere som NTT, Telecom Italia, Telia, Level 3, Rostelecom og Transtelecom også ramt af branden i lighed med netværksoperatøren Azercell.

Det skriver Datacenter Dynamics.

Banker også ramt

Hovedparten af landets befolkning i den tidligere Sovjetrepublik har i dag adgang til nettet, og derfor var mandagens brand og det medfølgende nedbrud også meget mærkbart.

Ulykken indtraf sent på eftermiddagen, hvor forbrugere, forretninger og offentlige myndigheder mistede netforbindelsen.

Bankerne havde samtidig ikke mulighed for at sende penge rundt internt i Azerbaijan på grund af branden i et datacenter, der er placeret i landets hovedstad Baku.

Ifølge Datacenter Dynamics har Delta Telecom været ude og forklare miseren med, at nogle kabler brød i brand i et gammelt datacenter, hvilket udviklede sig.

Omkring klokken 23:30 var det atter muligt at gå på nettet igen, selvom internettet lige efter brandslukningen stadig var ustabilt.

Umiddelbart har nettrafikken mellem Azerbaijan og dets nabolande ikke været påvirket af brand og nedbrud.

Læs også: 
Sikkerhedsstyrelsen: Derfor skal du ikke oplade din telefon om natten
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere