Artikel top billede

Microsoft frigiver koden til udbredt JavaScript-motor: Bliver open source

Microsoft frigiver sin egen JavaScript-motor som open source. Nu vil alle kunne se og skrive i koden.

Microsoft vil inden for den næste måneds tid frigive koden til selskabets Chakra JavaScript-motor, som selskabet blandt andet anvender i Edge-browseren.

Koden ChakraCore bliver gjort open source under GitHub-platformen, skriver Microsoft i en blog-post.

Microsoft har haft sin egen JavaScript-motor siden 2008, hvor selskabet besluttede sig for at udvikle en selvstændig motor, da selskabet kunne se, at JavaScript-kodesproget blev mere og mere afgørende for internet-anvendelsen - både når det gjaldt web, apps, cloud-tjenester, NoSQL-databaser og så videre.

Chakra findes i mange Windows-applikationer i både Xbox, mobiltelefoner og Windows-styresystemerne.

Ifølge Microsofts egne målinger er Chakra langt hurtigere end lignende motorer i Googles Chrome, Mozillas Firefox og i Internet Explorer 11.

ChakraCore vil i første omgang kun kunne anvendes til Windows, når den bliver 'open sourcet' til januar.

Det er imidlertid planen, at anvendelsen skal udvides til at dække også andre platforme hen ad vejen.

Hjertet i open source

"Communitiet er hjertet i ethvert open source-projekt, og vi ser frem til, at communitiet kloner repositoriet, inspicerer koden, bygger på den og bidrager med nyt fra ny funktionalitet til test og bug fixes," lyder det fra Microsoft.

Microsoft har i de seneste par år bevæget sig hastigt ind på open source-området - blandt andet som led i selskabets strategi om at brede sig ud på alle de områder, hvor brugerne måtte være.

Det er således blot et par måneder siden, at Microsoft lancerede et Linux-baseret styresystem, som selskabet havde bygget helt fra bunden, nemlig Azure Cloud Switch, som du kan læse mere om her.

Tidligere har selskabet bidraget aktivt til Linux-kernen, ligesom selskabet for et stykke tid siden officielt kom med den engang aldeles utænkelige besked om, at Microsoft i dag simpelthen elsker Linux.

Microsoft har også gjort .Net-frameworket til open source, mens Linux-løsninger fra Oracle, IBM, Cloudera Hadoop og Core OS i dag kører helt sidestillet i Microsofts store cloud-service, Azure.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere