Artikel top billede

Pixel C er Googles første egenproducerede tablet: Her er anmeldernes kontante dom

Google overraskede tidligere på året med Pixel C, selskabets første 100 procent egenproducerede tablet. Nu er anmeldelserne begyndt at komme, og der er både ros og ris til tablet-debutanten.

Google har produceret sin helt egen tablet.

Tidligere har Google produceret hardware sammen med producenterne i form af Nexus-telefoner og tablets som den nye Nexus 6P eller sidste års Nexus 9, en tablet fra HTC, men i år har Google altså produceret sin egen.

Pixel C er navnet, og det er en tablet med fokus på produktivitet sammen med et tastatur, som kan tilsluttes magnetisk.

Tidligere har Google også produceret en Chromebook, også kaldet Pixel, som ligeledes satte en standard inden for sin genre.

Men hvad siger anmelderne til tabletten?

Overordnet er konklusionen, at tabletten er en af de absolut bedste tablets på markedet - og den bedste Android-tablet - men at Android som tablet-OS virkelig trænger til en kærlig hånd.

Lækkert design

"Designet er unikt og skiller sig ud på markedet, og du kan trække direkte paralleller tilbage til Googles Chromebook Pixel, men uden det er en direkte kopi af Chromebooken. Pixel C ligner Chromebook Pixel der, hvor det giver mening, og er forbedret der, hvor der skal forbedres," skriver The Verge.

"Pixel C er uden tvivl den bedste Android-tablet nogensinde produceret, og kan slå på samme podie som en iPad på trods af, at Pixel C er en smule tungere og tykkere," skriver Ars Technica.

Forskellen er som nat og dag i forhold til Nexus 9 (Sidste års Nexus-tablet produceret af HTC, red.). Nexus 9 var produceret i plastik og havde ikke just en følelse af kvalitet. Pixel C er i en helt anden liga med metal og en skærmopløsning over FullHD.

Ligeledes får det tilhørende tastatur, som holdes fast via magneter, en masse rosende ord med på vejen.

"Magnetpladen, som holder tablet og tastatur sammen er gennemført og godt lavet. Du kan tage en Pixel C op sammen med tastatur, som du ville med en bærbar, som hverken en iPad eller en Surface tillader," skriver Mashable.

Mangler software til at arbejde effektivt
Mens hardwaren bliver rost, så får Pixel C's software tæsk med på vejen.

Der er simpelthen ikke noget funktioner, som tillader brugeren at bruge Pixel C som et produktionsværktøj på lige fod med en Surface eller sågar en iPad (Pro eller ej).

"Grunden til det (den manglende effektivitet red.), er hovedsageligt på grund af, at Google har overset tablet-dedikerede apps - og til min store overrraskelse - blevet ved med at gøre det, selv da Google producerede sin egen tablet," Mossberg.

Andre tablets såsom Surface fra Microsoft (og andre Windows-tablets), iPad Air 2 og iPad Pro samt nogle Android-tablets som Samsung tilbyder splitscreen, hvilket mange ser som et vigtigt krav, hvis du skal kunne arbejde på en tablet.

Ligeledes er mange af Androids apps - endda Google egne - ofte blot telefon-apps som bliver forstørrede.

"Det er et problem, at der er så mange Android-apps, som ikke er gode på tablets. Det er ikke et problem på en 7-tommer tablet som en Nexus 7 (Asus' anmelderroste Nexus-tablet fra 2014, red.), men på større skærme bliver det hurtigt tydeligt," skriver Wall Street Journal.

Skulle den have været med Chrome OS?
Senest kører The Verge en artikel om, at Pixel C tilsyneladende skulle have kørt med Chrome OS - Googles sky-baserede styressystem, som er at finde på Chromebooks - men ændrede det i sidste øjeblik til Android.

Det kunne kunne forklare manglen på software til at gøre "verdens mest produktive Android-tablet"... produktiv?

Det giver ellers mening efter, at Google har været ude og lufte tankerne om at slå Chrome og Android sammen til et styresystem i en nær fremtid på samme måde, som Windows 10 Mobile, Xbox One og Windows 10 alle sammen er det samme system.

Pixel C kan ikke købes direkte fra Google i Danmark.

Du kan læse mere om Android og Chrome OS her:

Læs også:

Næste teknologi-spring er her (næsten): Står iOS og [b]Android til at blive kørt bag af dansen?

Nu kommer næste version af Android: Her er Marshmallow[/b]