Artikel top billede

Apple vinder stor sejr i kampen mod amerikansk politi

En amerikansk dommer har netop givet Apple medhold i sikkerhedsopgør mod det amerikanske forbundspoliti.

Apple kæmper i øjeblikket en hård kamp mod det amerikanske forbundspoliti FBI, der i en kriminalsag ønsker at få ret til at oplåse en mistænkt persons iPhone.

Nu har en distriktsdomstol i New York givet Apple medhold i en sag, hvor myndighederne ønskede at få afgang til en telefon, der har tilhørt en person, som er mistænk for narkosmugling.

FBI bygger sin sag på loven "the all writs acts" fra 1789.

Men ifølge det overvågninskritiske medie The Intercept bliver myndighedernes krav afvist i kendelsen fra New York, fordi dommeren vurderer, at myndighedernes krav vil få alt for vidtrækkende konsekvenser i forhold til den oprindelige hensigt med den mere end 200 år gamle lov. 

I kølvandet på spektakulær sag

Dommen i New York kommer i kølvandet på spektakulær sag i den californiske by San Bernandino.

Her kræver det amerikanske forbundspoliti, FBI, at Apple skal udvikle et særligt værktøj, der gør det muligt at oplåse en telefon, som har tilhørt en afdød gerningsmand til et terrorangreb, der kostede 14 personer livet.

Apple argumenter dog for, at eksistensen af et sådan stykke værktøj på sigt vil underminere sikkerheden og privatlivet for alle iPhone-brugere i verden.

"Myndighederne ønsker, at Apple skal hacke sine egne brugere og dermed underminere mange årtiers fremskridt på sikkerhedsområdet, som i dag beskytter vores kunder - og millioner af amerikanske borgere - mod sofistikerede hackere og cyberkriminelle," skrev Apples topchef Tim Cook for nylig i et åbent brev til Apples kunder.

Ifølge det amerikanske teknologimedie The Verge vil sagen i New York dog ikke få nogen direkte indflydelse på det endelig udfald i San Bernadino-sagen.

Men udfaldet af sagen i New York giver ifølge The Verge Apple stærke kort på hånden, hvis virksomheden taber San Bernadino-sagen og efterfølgende ønsker at anke sagen.

Apple vil ligeledes stå med stærke kort på hånden i fremtidige sager, hvis virksomheden både vinder sagen i New York San Bernadino

Skyldes stærk krypering

Sagen som disse er opstået, fordi Apple gennem de seneste år har indført gradvis stærkere kryptering i sine enheder.

I praksis betyder det, at telefonerne kan bliver ubrugelig, hvis den forkerte pinkode bliver indtastet 10 gange i træk.

Men de amerikanske myndigheder ønsker at Apple udvikler en ny særlig udgave af styresystemet iOS med lavere sikkerhed, der kan installeres på telefoner som FBI ønsker adgang til.

Læs også:
Apple nægter at hjælpe politiet efter spion-dom: Stor iPhone-sag kan få konsekvenser for hele it-branchen 

Apple dømt til at låse massemorders iPhone op: Sådan kan dommen ramme alle iPhone-brugere  

Her er grunden til at Apple siger "rend og hop" til FBI




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere