Artikel top billede

Googles mangeårige topdirektør og nuværende bestyrelsesformand skal hjælpe det amerikanske forsvar med teknologiudvikling. Foto: Google.

Det amerikanske forsvar hyrer Google-topboss: Han skal gøre militæret mere hi-tech

Googles bestyrelsesformand Eric Schmidt er håndplukket af det amerikanske forsvar til at lede en ny innovations-tænketank. Læs her, hvad Eric Schmidt skal lave for det amerikanske Forsvarsministerium.

Droner, semi-automatiske dræberrobotter og kunstig intelligens i spandevis.

Det amerikanske forsvar er vel nok et af de mest teknologisk veludviklede i verden.

Og nu skal det så have endnu et solidt skud informationsteknologi, efter Eric Schmidt er håndplukket af USA's forsvarsminister Ash Carter som formand for et spritnyt rådgivningspanel til det amerikanske Forsvarsministerium i Pentagon-bygningen.

For Eric Schmidt er til dagligt bestyrelsesformand hos Googles moderselskab Alphabet, efter han tidligere også sad i flere år som administrerende direktør for selvsamme Google.

For nyligt blev han så udvalgt som formand for dette nyoprettede rådgivningspanel, Defense Innovation Advisory Board. Her skal han sammen med et dusin andre ledere tilføre det amerikanske forsvar viden om hurtig prototype-udvikling, forretningsanalyser, mobile apps og brugen af cloud computing.

Derudover må det forventes, at Eric Schmidt kan spæde til med erfaring fra robotindustrien, efter Google for godt to år siden købte en af de førende robotselskaber i form af Boston Dynamics.

Det skriver Wired.

Vil tættere på Silicon Valley

Endnu mangler forsvarsminister Ash Carter og Eric Schmidt at udpege resten af rådgivningspanelet, som skal udgøres af folk, der har solid erfaring med at lede større private eller offentlige organisationer.

Der er med udvælgelsen af Eric Schmidt også lagt op til, at mange af de resterende cirka 10 pladser i rådgivningspanelet skal besættes af folk fra det it-tunge Silicon Valley-område i staten Californien.

Samtidig er der lagt op til, at Eric Schmidt og resten af rådgivningspanelet skal holde sig uden for diskussioner, hvor det er den amerikanske militære strategi, der bliver vendt.

Udover at hyre Eric Schmidt til at smede det noget kølige forhold mellem Silicon Valley og det amerikanske forsvar tættere sammen, er Pentagon også i gang med at oprette en decideret US Cyber Command-enhed, der skal have 6.200 folk, når enheden er fuldt besat.

Derudover har Pentagon også inviteret såkaldte white-hat-hackers inden for firewall'en for at teste en række forsvarssystemer, som du kan læse mere om her:

USA sænker paraderne: Kom og hack Pentagon

Læs også:

Hacker spadserede direkte ind i FBI's it-systemer: Ringede til support og fik password




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere