Billige brugte smartphones storsælger - hvorfor betale kassen for en ny?

Salget af brugte smartphones boomer. Faktisk så meget, at det nu truer producenternes salg af nye modeller.

Det vrimler med brugte smartphones på markedet, der koster markant mindre end de nye modeller og samtidig kommer i en kvalitet og tilstand, så de næsten ligeså godt kunne være spritnye.

Analysefirmaet ABI Research skriver, at det samlede salg af nye smartphones og mobiltelefoner på globalt plan vil stige med 4,9 procent her i 2016.

Men producenterne er i stigende grad bekymrede over det voksende 'refurbished-marked', hvor brugte mobiler sælges gennem helt officielle kanaler og via sider som dba.dk.

"Vi venter, at refurbished-markedet vil vokse signifikant over de næste fem år, ikke mindst når det begynde at indeholde enheder med avancerede funktioner og 4G-forbindelse," udtaler David McQueen, der er research director hos ABI Research.

Analysefirmaet skriver dog også, at det stigende salg af refurbished-produkter faktisk giver mulighed for at forbedre kendskabet til ens smartphone-brand på de nye markeder.

For alle producenterne gælder det dog, at tidligere tiders høje vækst-tal er under pres, fordi markederne i stigende grad er mættede.

Det bliver sværere at sværere at lokke en forbruger til at spendere mange tusinde kroner på en ny smartphone, når den, han eller hun allerede ejer, stadig fungerer og har de nødvendige funktioner - og man i øvrigt kan købe en billig, refurbished-model.

Det er ifølge ABI Research Apple og Samsung, der i dag er bedst til at fastholde de gode indtjeningsmarginer, mens selskaber som Sony, HTC og BlackBerry har det svært.

Det vil være dem, der kan kontrollere omkostningerne, skabe en vedholdende differentiering og etablere nye forretningsmodeller, der forbliver konkurrencedygtige og kan klare de stadig hårdere vilkår på mobil-markedet, skriver ABI Reseach.

Så stort er brugt-markedet
Analysefirmaet Gartner har tidligere udtalt, at det globale marked for refurbished smartphones vil vokse til 120 millioner enheder i 2017.

De brugte smartphones vil næste år stå for en global omsætning på omkring 91 milliarder kroner.

Dette enorme brugt-marked muliggøres, fordi forbrugere på modne markeder i gennemsnit opgraderer deres smartphone hver 18. eller 20. måned.

Herefter sendes de fleste af de brugte smartphones igen i spil på markedet.

"Mens kun syv procent af smartphones ender i officielle genbrugs-programmer, får 64 procent et nyt liv," har Gartner udtalt.

Analysefirmaet forklarede også, at denne gruppe af smartphones fordeler sig med 23 procent, der gives videre til andre brugere, og 41 procent, der handles eller sælges privat.

"Denne stigning i genbrug af smartphones vil ikke kun få en indflydelse på salget af nye enheder, men også omsætnings-strømmene hos alle dem, der er involveret i denne smartphone supply chain."

Læs også:

Brugte smartphones sælger som varmt brød: Så stort er markedet

Genbrug af telefoner og pc'er på vej mod boom

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid Cloud - placer dit workload hvor det giver mest værdi

De fleste virksomheder er forlængst begyndt at anvende cloud-services til produktivitet, onlinemøder og meget andet. Men de næste trin på cloudrejsen er svære. På dette seminar vil du høre om den metodik, der gør det muligt at tage de næste skridt på cloudrejsen - og få indblik i praktiske eksempler.

25. februar 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

26. februar 2021 | Læs mere


AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


Premium
Test: Huawei Sound X er hvad du får, når du giver en smart-højttaler det hvide snit
Smarthøjttaleren fra den kinesiske teknologi-kæmpe er desværre handikappet af storpolitik. Det er der ikke desto mindre kommet et godt slagtilbud ud af.
Computerworld
Microsoft på vej med ny funktion til Edge-browseren
En helt ny funktion, der skal gøre livet lettere for bekymrede forældre, er nu på vej til Microsoft Edge-browser.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.