Artikel top billede

Billige brugte smartphones storsælger - hvorfor betale kassen for en ny?

Salget af brugte smartphones boomer. Faktisk så meget, at det nu truer producenternes salg af nye modeller.

Det vrimler med brugte smartphones på markedet, der koster markant mindre end de nye modeller og samtidig kommer i en kvalitet og tilstand, så de næsten ligeså godt kunne være spritnye.

Analysefirmaet ABI Research skriver, at det samlede salg af nye smartphones og mobiltelefoner på globalt plan vil stige med 4,9 procent her i 2016.

Men producenterne er i stigende grad bekymrede over det voksende 'refurbished-marked', hvor brugte mobiler sælges gennem helt officielle kanaler og via sider som dba.dk.

"Vi venter, at refurbished-markedet vil vokse signifikant over de næste fem år, ikke mindst når det begynde at indeholde enheder med avancerede funktioner og 4G-forbindelse," udtaler David McQueen, der er research director hos ABI Research.

Analysefirmaet skriver dog også, at det stigende salg af refurbished-produkter faktisk giver mulighed for at forbedre kendskabet til ens smartphone-brand på de nye markeder.

For alle producenterne gælder det dog, at tidligere tiders høje vækst-tal er under pres, fordi markederne i stigende grad er mættede.

Det bliver sværere at sværere at lokke en forbruger til at spendere mange tusinde kroner på en ny smartphone, når den, han eller hun allerede ejer, stadig fungerer og har de nødvendige funktioner - og man i øvrigt kan købe en billig, refurbished-model.

Det er ifølge ABI Research Apple og Samsung, der i dag er bedst til at fastholde de gode indtjeningsmarginer, mens selskaber som Sony, HTC og BlackBerry har det svært.

Det vil være dem, der kan kontrollere omkostningerne, skabe en vedholdende differentiering og etablere nye forretningsmodeller, der forbliver konkurrencedygtige og kan klare de stadig hårdere vilkår på mobil-markedet, skriver ABI Reseach.

Så stort er brugt-markedet

Analysefirmaet Gartner har tidligere udtalt, at det globale marked for refurbished smartphones vil vokse til 120 millioner enheder i 2017.

De brugte smartphones vil næste år stå for en global omsætning på omkring 91 milliarder kroner.

Dette enorme brugt-marked muliggøres, fordi forbrugere på modne markeder i gennemsnit opgraderer deres smartphone hver 18. eller 20. måned.

Herefter sendes de fleste af de brugte smartphones igen i spil på markedet.

"Mens kun syv procent af smartphones ender i officielle genbrugs-programmer, får 64 procent et nyt liv," har Gartner udtalt.

Analysefirmaet forklarede også, at denne gruppe af smartphones fordeler sig med 23 procent, der gives videre til andre brugere, og 41 procent, der handles eller sælges privat.

"Denne stigning i genbrug af smartphones vil ikke kun få en indflydelse på salget af nye enheder, men også omsætnings-strømmene hos alle dem, der er involveret i denne smartphone supply chain."

Læs også:

Brugte smartphones sælger som varmt brød: Så stort er markedet

Genbrug af telefoner og pc'er på vej mod boom
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere