Artikel top billede

Billige brugte smartphones storsælger - hvorfor betale kassen for en ny?

Salget af brugte smartphones boomer. Faktisk så meget, at det nu truer producenternes salg af nye modeller.

Det vrimler med brugte smartphones på markedet, der koster markant mindre end de nye modeller og samtidig kommer i en kvalitet og tilstand, så de næsten ligeså godt kunne være spritnye.

Analysefirmaet ABI Research skriver, at det samlede salg af nye smartphones og mobiltelefoner på globalt plan vil stige med 4,9 procent her i 2016.

Men producenterne er i stigende grad bekymrede over det voksende 'refurbished-marked', hvor brugte mobiler sælges gennem helt officielle kanaler og via sider som dba.dk.

"Vi venter, at refurbished-markedet vil vokse signifikant over de næste fem år, ikke mindst når det begynde at indeholde enheder med avancerede funktioner og 4G-forbindelse," udtaler David McQueen, der er research director hos ABI Research.

Analysefirmaet skriver dog også, at det stigende salg af refurbished-produkter faktisk giver mulighed for at forbedre kendskabet til ens smartphone-brand på de nye markeder.

For alle producenterne gælder det dog, at tidligere tiders høje vækst-tal er under pres, fordi markederne i stigende grad er mættede.

Det bliver sværere at sværere at lokke en forbruger til at spendere mange tusinde kroner på en ny smartphone, når den, han eller hun allerede ejer, stadig fungerer og har de nødvendige funktioner - og man i øvrigt kan købe en billig, refurbished-model.

Det er ifølge ABI Research Apple og Samsung, der i dag er bedst til at fastholde de gode indtjeningsmarginer, mens selskaber som Sony, HTC og BlackBerry har det svært.

Det vil være dem, der kan kontrollere omkostningerne, skabe en vedholdende differentiering og etablere nye forretningsmodeller, der forbliver konkurrencedygtige og kan klare de stadig hårdere vilkår på mobil-markedet, skriver ABI Reseach.

Så stort er brugt-markedet

Analysefirmaet Gartner har tidligere udtalt, at det globale marked for refurbished smartphones vil vokse til 120 millioner enheder i 2017.

De brugte smartphones vil næste år stå for en global omsætning på omkring 91 milliarder kroner.

Dette enorme brugt-marked muliggøres, fordi forbrugere på modne markeder i gennemsnit opgraderer deres smartphone hver 18. eller 20. måned.

Herefter sendes de fleste af de brugte smartphones igen i spil på markedet.

"Mens kun syv procent af smartphones ender i officielle genbrugs-programmer, får 64 procent et nyt liv," har Gartner udtalt.

Analysefirmaet forklarede også, at denne gruppe af smartphones fordeler sig med 23 procent, der gives videre til andre brugere, og 41 procent, der handles eller sælges privat.

"Denne stigning i genbrug af smartphones vil ikke kun få en indflydelse på salget af nye enheder, men også omsætnings-strømmene hos alle dem, der er involveret i denne smartphone supply chain."

Læs også:

Brugte smartphones sælger som varmt brød: Så stort er markedet

Genbrug af telefoner og pc'er på vej mod boom
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere