Seks vigtige apps til din sommerferie: Tag ikke afsted uden disse apps

Du skal ikke bare huske at pakke underbukser og pas, når du skal på ferie: Glem ikke disse seks helt uundværlige apps til din smartphone.

Sommerferien banker på døren for de fleste danskere. Kufferten skal pakkes, og glem nu ikke pas, underbukser og de der piller mod turistmave.

Men hov, du skal også huske at hente de vigtige ferie-apps til din smartphone. De kan faktisk være ganske afgørende for, hvordan din ferie bliver. 

Herunder er seks apps, som vi vil anbefale til din sommerferie. Alle apps fås til både iOS og Android.

Føj meget gerne flere apps til i debatten herunder.

1) Maps.me
Man behøver heldigvis ikke længere gå rundt med et klassisk turist-kort, når man besøger Barcelona eller Berlin.

Smartphonen er alligevel altid med i lommen, og det er alt andet lige lettere at finde ud af, hvor man præcis befinder sig, når GPS'en kan hjælpe med at udpege det på kortet.

Udfordringen med at anvende GPS og kort på smartphonen er, at en del løsninger kræver, at du også har en dataforbindelse - og det kan som bekendt hurtigt blive en dyr affære, når man er i udlandet.

Heldigvis findes der også en række apps, der lader dig downloade selve kortet hjemmefra, så du slet ikke behøver at være online, når du bruger det.

Google Maps tillader, at du kan downloade kort, og den løsning fungerer ganske glimrende. Vi vil dog her anbefale appen Maps.me, som lige er en tand bedre efter vores mening.

Den reagerer lynhurtigt, er meget præcis med GPS'en, understøtter rutevejledning, og så er kortet bare dejligt nemt at overskue, og vigtige steder er udpeget på forhånd.

2) Citymapper
En anden fin app, der hjælper dig med at finde rundt, er Citymapper.

Den gør det let og hurtigt at finde vej fra a til b via den offentlige transport - om det så er bus, tog, metro, færge eller noget helt femte.

Citymapper har vundet et hav af app-priser, og det forstår man godt, for det er nemt og hurtigt at rejse med Citymapper ved hånden.

Eneste minus er, at den ikke indholder rejseinformationer om alle byer, men kun de største rejsedestinationer i verden.

3) Airbnb og Hotels.com
Denne app-anbefaling er måske ikke den mest opfindsomme, men ikke desto mindre er både Airbnb og Hotels.com helt afgørende for, om du finder de bedste steder at bo, så du kan få den optimale ferie.

Medmindre du altså er på charter-holdet?

Begge apps giver især værdi på grund af de mange brugeranmeldelser, som man kan tage udgangspunkt i, når man skal finde et sted at bo.

Airbnb gør det også nemt at kommunikere med din vært før ankomsten og at finde vej til det sted, du skal bo.

4) Valutaomregner
En valutaomregner er rigtig god at have med på smartphonen, hvis du vil vide præcis, hvad prisen er i danske kroner.

Der findes et hav af apps i denne kategori, men her vil vi fremhæve Jyske Banks app, fordi den er gratis og giver et godt og detaljeret overblik.

Og så opdateres den hele tiden med aktuelle valutakurser.

4) Google Translate
Fulgte du heller ikke specielt godt med i Tysk og Spansk i skolen, så kan du i dag heldigvis hurtigt på hjælp af eksempelvis Google Translate.

Mens Googles oversætter naturligvis har nogle klare begrænsninger og nogle gange kommer med nogle mærkværdige bud, så fungerer den faktisk fint, hvis man bare skal vide, hvad et enkelt ord eller en enkelt sætning hedder på et andet sprog.

Det er også smart, at du eksempelvis kan tage et billede af en ret på det spanske menukort, hvorefter Google Translate automatisk oversætter ordene til dansk, uden at du skal i gang med at taste ind.

5) Yr
Vejret er for de fleste af os ret afgørende, når den står på ferie. Gerne masser af sol og slet ingen regn.

Uanset hvordan vejret arter sig, er det dog altid rart at vide besked på forhånd.

Yr er et godt bud på en vejr-app, der altid er nogenlunde præcis og har et godt og logisk design.

6) Apps til offline-indhold
Når familien strander i lufthavnen eller i en kø på motorvejen, er det en kæmpe trøst med lidt god underholdning på smartphonen.

Dels findes der jo et hav af gode spil, men du kan også fint tage musik og film med på rejsen - og så skal det naturligvis fungere offline, så du ikke bliver rippet i data-roaming.

Her kan fremhæves eksempelvis Viaplay, der gør det muligt at downloade film og serier til rejsen, ligesom Spotify også understøtter offline-indhold.

Hvis du ikke har abonnement til nogen af delene, kan du med fordel tjekke det gratis podcast-indhold ud.

Mange af DR's udsendelser kan du downloade og tage med på ferie, og man kommer faktisk rigtig langt med Ramasjang-indhold til ungerne på bagsædet.

Føj gerne dine egne app-tips til i debatten herunder.

Læs også:

Drop salg af apps: Her er der flest penge at hente for app-udviklerne

Dansk app det mest downloadede spil i hele verden fra både iOS og AndroidBrancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens kundeservice: Kom i gang med de bedste chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

22. september 2020 | Læs mere


RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
5 måder du kan beskytte og optimere det vigtige fjernarbejde på
Når arbejdspladsen bliver mere digital og medarbejderne arbejder mere hjemme stiger cybertruslen også. Derfor bliver din it-afdeling i fremtiden også målt på organisationens evne til at sikre fjernarbejde uden risiko for datatab eller gøre sig sårbar over for fjendtlige angreb. I dette whitepaper fortæller vi derfor om 5 måder, du kan beskytte og optimere dine medarbejderes fjernarbejde på.