Foto: Philippe Ramakers.

Her er DDoS-angrebene mod de danske virksomheder: Sådan angriber de it-kriminelle

Ny rapport om DDoS-angrebene mod de danske virksomheder afslører, hvilke typer af angreb, der især satses på fra de it-kriminelles side.

Traditionelle oversvømmelses-angreb er fortsat de it-kriminelles foretrukne angrebsmetode ved DDoS-angreb, men andre typer af DDoS-angreb vinder frem.

Det fremgår af TDC's årlige rapport om DDoS-trusselsbilledet i Danmark, der er baseret på data fra de virksomheder, som TDC selv beskytter.

TDC skriver i rapporten, at 75 procent af alle angreb i 2015 var oversvømmelsesangreb, hvor de kriminelle forsøger at ramme ofrets båndbreddekapacitet.

25 procent af DDoS-angrebene falder ind under kategorien "connection-angreb," hvilket betyder, at det er eksempelvis en firewall eller webserver, som de it-kriminelle forsøger at ramme.

TDC-rapporten viser, at der efter en markant stigning fra 2013 til 2014 i den gennemsnitlige angrebsstørrelse var tale om et mindre fald i 2015.

Den gennemsnitlige angrebsstørrelse var i 2015 2,9 Gbit/s mod 3,3 Gbit/s i 2014.

Læs også: Ransomware, sikkerhed i biler og DDoS-angreb: Her er de værste sikkerhedsplager lige nu

Samtidig faldt den gennemsnitlige angrebsvarighed i 2015 med 20 procent i forhold til 2014, fra 41 minutter til 33 minutter.

Selvom det altså umiddelbart går i den rigtige retning, hvad angår angrebsstørrelsen og angrebsvarigheden, er DDoS-truslen som sådan ikke blevet mindre, påpeger Lars Højberg, der er chef for Security Operations Center i TDC.

"Trusselsniveauet er på nogenlunde samme niveau. Vi har nået et leje nu, hvor de ondsindede kan skrue op for volumen, hvis de vil det, men ikke har grund til at skyde med større volumen, end der er behov for," forklarer Lars Højberg.

"Og så er der sket en lille ændring i typen af angreb med et lille fald i oversvømmelsesangreb. De andre måder at lave DDoS-angreb på kræver ikke så meget båndbredde, så man kan ikke kun måle trusselsniveauet ud fra størrelsen på angrebene."

Her er DDoS-tendensen
Ifølge TDC faldt antallet af oversvømmelsesangreb fra 84 procent af alle DDoS-angreb i 2014 til 75 procent i 2015.

"Derimod steg de mindre båndbreddekrævende TCP SYN flood angreb fra 16 procent af alle angreb i 2014 til 25 procent i 2015," oplyser TDC i rapporten.

"Så vi vil blive ved med at se de her angreb fremadrettet også. Det er der ingen tvivl om," siger TDC's Lars Højberg om DDoS-truslen til Computerworld.

TDC forklarer i DDoS-rapporten også, at selskabet i slutningen af 2015 så en betydelig stigning af DDoS-angreb
mod virksomheders DNS-servere.

"Den store udfordring ved denne type angreb er, at en virksomheds DNS-server er essentiel for infrastrukturen, både hvis den anvendes af virksomhedens systemer til at forespørge ud i verden, og hvis den anvendes til at hoste virksomhedens domæner."

Læs også:

Ransomware, sikkerhed i biler og DDoS-angreb: Her er de værste sikkerhedsplager lige nu

Stigning på 280 procent: Prisdump på DDoS-angreb betyder flere og voldsommere angreb

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Netværkssikkerhed - teknologi og værktøjer til at skabe sikre netværk

Netværket er din virksomheds livsnerve: Den ofte oversete teknologi, der sikrer, at interne og eksterne medarbejdere, leverandører eller kunder har adgang til netop den information der holder driften kørende.

07. oktober 2020 | Læs mere


ESDH/ECM: Effektiv data- og dokumenthåndtering i din organisation

Den rigtige dokumenthåndtering er i den grad med til at sikre effektiviteten i din virksomhed. Det hjælper både din virksomhed og dine medarbejder til at spare tid, mindske risikoen for fejl og leve op til gældende regler. Få svar på hvilke arbejdsprocesser, der med fordel kan digitaliseres først.

20. oktober 2020 | Læs mere


Computerworld
Statens Serum Institut har slettet alle sendte mails ved en fejl: "Det er dybt beklageligt"
Alle sendte mails fra Statens Seruminstitut og Sundhedsdatastyrelsen er blevet slettet, hvis de er sendt før 22. juli, oplyser de to myndigheder.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Beskyt virksomhedens data og digitale værdier i døgndrift – målrettet, hurtigt og effektivt
Et konstant skiftende trusselsbillede og ændrede behov for eksempelvis flere hjemmearbejdspladser udfordrer virksomheden drift, indtjening og – i værste fald – eksistens. Men her er ofte allerede ganske mange sikkerhedssystemer i drift, og derfor er løsningen sjældent endnu flere tiltag og lag. De vil ofte blot bidrage til forvirringen, øge antallet af alarmer og måske endda ende med at gøre virksomhedens mere sårbar. I stedet kan det give mening at vælge en ekstern leverandør, der kan overvåge og sikre de digitale aktiver fokuseret, effektivt og i døgndrift. Helt uden behov for at sætte kostbare og ressourcekrævende projekter i søen – og uden at skulle tilkøbe dyre konsulentydelser og specialressourcer. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.