Foto: Philippe Ramakers.

Her er DDoS-angrebene mod de danske virksomheder: Sådan angriber de it-kriminelle

Ny rapport om DDoS-angrebene mod de danske virksomheder afslører, hvilke typer af angreb, der især satses på fra de it-kriminelles side.

Traditionelle oversvømmelses-angreb er fortsat de it-kriminelles foretrukne angrebsmetode ved DDoS-angreb, men andre typer af DDoS-angreb vinder frem.

Det fremgår af TDC's årlige rapport om DDoS-trusselsbilledet i Danmark, der er baseret på data fra de virksomheder, som TDC selv beskytter.

TDC skriver i rapporten, at 75 procent af alle angreb i 2015 var oversvømmelsesangreb, hvor de kriminelle forsøger at ramme ofrets båndbreddekapacitet.

25 procent af DDoS-angrebene falder ind under kategorien "connection-angreb," hvilket betyder, at det er eksempelvis en firewall eller webserver, som de it-kriminelle forsøger at ramme.

TDC-rapporten viser, at der efter en markant stigning fra 2013 til 2014 i den gennemsnitlige angrebsstørrelse var tale om et mindre fald i 2015.

Den gennemsnitlige angrebsstørrelse var i 2015 2,9 Gbit/s mod 3,3 Gbit/s i 2014.

Læs også: Ransomware, sikkerhed i biler og DDoS-angreb: Her er de værste sikkerhedsplager lige nu

Samtidig faldt den gennemsnitlige angrebsvarighed i 2015 med 20 procent i forhold til 2014, fra 41 minutter til 33 minutter.

Selvom det altså umiddelbart går i den rigtige retning, hvad angår angrebsstørrelsen og angrebsvarigheden, er DDoS-truslen som sådan ikke blevet mindre, påpeger Lars Højberg, der er chef for Security Operations Center i TDC.

"Trusselsniveauet er på nogenlunde samme niveau. Vi har nået et leje nu, hvor de ondsindede kan skrue op for volumen, hvis de vil det, men ikke har grund til at skyde med større volumen, end der er behov for," forklarer Lars Højberg.

"Og så er der sket en lille ændring i typen af angreb med et lille fald i oversvømmelsesangreb. De andre måder at lave DDoS-angreb på kræver ikke så meget båndbredde, så man kan ikke kun måle trusselsniveauet ud fra størrelsen på angrebene."

Her er DDoS-tendensen
Ifølge TDC faldt antallet af oversvømmelsesangreb fra 84 procent af alle DDoS-angreb i 2014 til 75 procent i 2015.

"Derimod steg de mindre båndbreddekrævende TCP SYN flood angreb fra 16 procent af alle angreb i 2014 til 25 procent i 2015," oplyser TDC i rapporten.

"Så vi vil blive ved med at se de her angreb fremadrettet også. Det er der ingen tvivl om," siger TDC's Lars Højberg om DDoS-truslen til Computerworld.

TDC forklarer i DDoS-rapporten også, at selskabet i slutningen af 2015 så en betydelig stigning af DDoS-angreb
mod virksomheders DNS-servere.

"Den store udfordring ved denne type angreb er, at en virksomheds DNS-server er essentiel for infrastrukturen, både hvis den anvendes af virksomhedens systemer til at forespørge ud i verden, og hvis den anvendes til at hoste virksomhedens domæner."

Læs også:

Ransomware, sikkerhed i biler og DDoS-angreb: Her er de værste sikkerhedsplager lige nu

Stigning på 280 procent: Prisdump på DDoS-angreb betyder flere og voldsommere angrebYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Gå hjem møde: GDPR og skygge-it

Den 25. maj 2018 skal det hele være på plads! Her skal danske virksomheder leve op til EUs nye regler om databeskyttelse. Hvordan får I både styr på skygge-IT og sikrer brugerne adgang til nettets glæder og dermed de værktøjer, der gør dem mere produktive samtidigt med, at man får styr på IT-sikkerheden, compliance, risk og herunder persondataforordningen? Kom og få svar

21. marts 2018 | Læs mere


Computerworld Summit 2018

Det har aldrig været bedre end nu at være it-professionel. Den teknologiske udvikling brager af sted og kravene til dig er skyhøje. Forventningerne fra forretningen er i top – for også konkurrenter og it-kriminelle nyder godt af de samme teknologiske fordele. Derfor skal du mestre den afgørende digitale transformation, som er omdrejningspunktet for Computerworld Summit 2018.

11. april 2018 | Læs mere


Software asset management - få styr på dine applikationer og undgå dyre overraskelser

På seminaret får du kendskab til best practice inden for Software Asset Management, som giver dig den bedste mulighed for at styre, indkøbe, vedligeholde og afvikle software i din organisation eller virksomhed.

17. april 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
Seks måder at fastholde dine dygtige it-folk på i et brandvarmt rekrutterings-marked
Det går over stok og sten i den danske it-branche, hvor der er rift om de dygtige it-folk. Det gør fastholdelse til en vigtig opgave. Her har du seks gode råd til at fastholde firmaets (nok) vigtigste aktiver, nemlig medarbejderne.
CIO
Et opgør med it-projekter har gjort Alm. Brand mere produktiv - hør hvordan i Tech fra Toppen
Tech fra Toppen: It- og forretningsudvikling er to sider af samme sag. It- og digitaliseringsdirektør i Alm. Brand, Thomas Erichsen, er gæst i Computerworlds podcast-serie Tech fra Toppen, hvor vi går all in på it-ledelse, governance og sammenhængen med forretningen.
Job & Karriere
Facebook søger medarbejdere til kæmpe-datacenter i Odense - se de ledige stillinger her
Facebook søger nye medarbejdere til selskabets kæmpedata-center i Odense, der efter planen skal åbne i 2020. Se her, om du kan komme i betragtning.
White paper
Sådan vælger du business intelligence-løsning
I dette whitepaper undersøger vi, hvilke faktorer du skal være opmærksom på, når du vælger din kommende BI-løsning