Artikel top billede

Derfor skal Skats it-problemer løses af en hyldevare

Interview: Et af Skats helt store it-problemer skal ikke løses af et udviklingsprojekt men af noget så usexet som et standardprogram. Læs her hvorfor

Skat har haft store problemer med udbetaling af såkaldt udbytterefusion.

Udenlandske svindlere har i ro og mag lænset statskassen for milliarder af skattekroner, fordi der ikke var ordentlig kontrol på området. Det problem skal nu løses.

Men løsningen er ikke endnu et offentligt kæmpeprojekt. I stedet går Skat i den helt anden grøft og køber et standardsystem fra hylden hos softwarefirmaet cBrain.

Afprøvet hyldevare

Men hvorfor tør et dansk it-hus overhovedet at give sig i kast med så kompliceret et område som Skat?

Måske fordi, at løsningen slet ikke er så kompliceret.

"Vi har et standardprodukt til sagsbehandling, som hedder F2, og det kan konfigureres til at understøtte de fagsystemer, Skat bruger," forklarer cBrains direktør Per Tejs knudsen.

Netop fordi der er tale om et standardsystem, er Per Tejs Knudsen overbevist om, at det hele nok skal gå. For det hele er prøvet før.

"Sidste år kørte vi et stort projekt for Statsforvaltningen, hvor vores værktøj blev brugt til opsætning af den løsning, der lader folk blive skilt på nettet og den slags ting."

Sværere er det ikke

Nu er der trods alt forskel på Statsforvaltningen og Skat, men Per Tejs Knudsen mener alligevel, at der er nok ligheder til, at han er helt tryg ved opgaven.

"Kompleksiteten af den her opgave svarer fint til det, vi har lavet for statsforvaltningen, og vi var i stand til at lave de løsninger på ret kort tid."

Det bringer os til et vigtigt spørgsmål. For hvornår er systemet så i drift?

"Jeg kan hverken sige noget om tidsplan eller økonomi. Men svaret er selvfølgelig hurtigst muligt," lyder det fra direktøren.

Har fuld tiltro til løsningen

Der har været ikke så lidt offentlig harme over de mange milliarder, som er røget ud af landet på grund af de kaotiske forhold i Skat.

Så der vil utvivlsomt blive holdt skarpt øje med enhver, der giver sig i kast med området. Men det er ikke noget, der bekymrer Per Tejs Knudsen.

"Der er ingen tvivl om, at vi har respekt for opgaven. Systemerne skal jo virke. Men vi tror selvfølgelig også på, at vi kan løse opgaven," lyder det selvsikkert fra direktøren.

Læs også: Ny rapport: Tre ud af de fire værste statslige it-projekter kommer fra Skat




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere