Artikel top billede

Derfor skal Skats it-problemer løses af en hyldevare

Interview: Et af Skats helt store it-problemer skal ikke løses af et udviklingsprojekt men af noget så usexet som et standardprogram. Læs her hvorfor

Skat har haft store problemer med udbetaling af såkaldt udbytterefusion.

Udenlandske svindlere har i ro og mag lænset statskassen for milliarder af skattekroner, fordi der ikke var ordentlig kontrol på området. Det problem skal nu løses.

Men løsningen er ikke endnu et offentligt kæmpeprojekt. I stedet går Skat i den helt anden grøft og køber et standardsystem fra hylden hos softwarefirmaet cBrain.

Afprøvet hyldevare

Men hvorfor tør et dansk it-hus overhovedet at give sig i kast med så kompliceret et område som Skat?

Måske fordi, at løsningen slet ikke er så kompliceret.

"Vi har et standardprodukt til sagsbehandling, som hedder F2, og det kan konfigureres til at understøtte de fagsystemer, Skat bruger," forklarer cBrains direktør Per Tejs knudsen.

Netop fordi der er tale om et standardsystem, er Per Tejs Knudsen overbevist om, at det hele nok skal gå. For det hele er prøvet før.

"Sidste år kørte vi et stort projekt for Statsforvaltningen, hvor vores værktøj blev brugt til opsætning af den løsning, der lader folk blive skilt på nettet og den slags ting."

Sværere er det ikke

Nu er der trods alt forskel på Statsforvaltningen og Skat, men Per Tejs Knudsen mener alligevel, at der er nok ligheder til, at han er helt tryg ved opgaven.

"Kompleksiteten af den her opgave svarer fint til det, vi har lavet for statsforvaltningen, og vi var i stand til at lave de løsninger på ret kort tid."

Det bringer os til et vigtigt spørgsmål. For hvornår er systemet så i drift?

"Jeg kan hverken sige noget om tidsplan eller økonomi. Men svaret er selvfølgelig hurtigst muligt," lyder det fra direktøren.

Har fuld tiltro til løsningen

Der har været ikke så lidt offentlig harme over de mange milliarder, som er røget ud af landet på grund af de kaotiske forhold i Skat.

Så der vil utvivlsomt blive holdt skarpt øje med enhver, der giver sig i kast med området. Men det er ikke noget, der bekymrer Per Tejs Knudsen.

"Der er ingen tvivl om, at vi har respekt for opgaven. Systemerne skal jo virke. Men vi tror selvfølgelig også på, at vi kan løse opgaven," lyder det selvsikkert fra direktøren.

Læs også: Ny rapport: Tre ud af de fire værste statslige it-projekter kommer fra Skat
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere