Artikel top billede

Bare kom i gang: Enorme muligheder for nyetablerede danske it-sikkerhedsfirmaer

It-sikkerhed bliver en bedre og bedre forretning, hvilket blandt andet giver sig udslag i en masse nye opstartsvirksomheder. Danmark er nogenlunde med, men der ser ud til at være plads til mange flere sikkerhedsfirmaer.

It-kriminalitet fylder mere og mere i samfundet, men det er ikke nødvendigvis skidt.

Udviklingen åbner nemlig en række nye forretningsmuligheder for eksempelvis softwareudvikling eller konsulentydelser, og antallet af venturefinansierede it-sikkerhedsselskaber er steget markant rundt omkring i verden i de seneste år.

Venturepengene til it-sikkerhedsfirmaer er således syvdoblet på bare fire år, og i de sidste tre år er antallet af nye sikkerhedsstartup-firmaer skudt kraftigt i vejret.

75 milliarder kroner i 2015

Tracking-siden Pitchbook har registreret tæt på 350 nye ventureinvesteringer i it-sikkerhed alene i 2015, som sammenlagt har modtaget godt 75 milliarder kroner.

Til sammenligning blev der kun registreret 50 af denne type investeringer i 2012.

USA udgør sammen med lande som Israel, Storbritannien, Canada og Frankrig de lande med den største investeringsaktivitet, og samlet står disse fem lande for 83 procent af aktiviteterne.

Det oplyser Vækstfonden i en ny analyse.

It-sikkerhed er altså et forretningsområde, der buldrer frem og næsten halvdelen af de sikkerhedsvirksomheder, der indgår i Pithcbooks database, er således grundlagt inden for de seneste tre år.

I USA er sikkerhedsstartup-firmaer også den gruppe, der har lettest ved at skaffe sig venturekapital lige nu, vurderer Vækstfonden.

Læs også: Så meget vækst er der i danske venture-startups

Danmark er så småt på vej

På vores egne breddegrader sker udviklingen naturligvis i mindre skala, men tendensen er den samme.

Vækstfonden har gennemgået det danske iværksættermiljø, der viser, at, mindst 22
nyere danske selskaber fokuserer på it-sikkerhed, hvoraf lidt mere end en tredjedel er etableret efter 2010.

De største grupper af nye virksomheder er konsulenter, der rådgiver om sikkerheden, men også software-branchen er ganske godt på vej.

Læs også: Dansk software støvsuger dine digitale fodaftryk

Når det handler om hardwareudvikling eller salg, står denne del kun for kun 13 procent, så der er nok stadig plads til nye spillere.

"Det er lidt svært at sætte antallet af it-startup-firmaer i forhold til det samlede antal af nystartede virksomheder i Danmark, men vores analyse viser, at der er et potentiale for at skabe en forretning indenfor it-sikkerhedsområdet," fortæller Ditte Rude Moncur, der er analysechef i Vækstfonden.

Men der er fokus på sikkerhedsproblemerne i Danmark, hvilket naturligvis også skaber en platform for nye firmaer, der kan opfylde behovene - ikke mindst i de små og mellemstore firmaer, der kendetegner erhvervslivet i Danmark.

Læs også: Masser af kroner klar: Venture-pengene strømmer afsted til danske it-virksomheder

Danske forsikringsselskaber melder eksempelvis om betydelig fremgang i salget af forsikringer mod hacker-angreb, og de har således oplevet stigningstakter på over 1.000 procent.

Procentsatser er naturligvis en taknemmelig størrelse, hvis man starter fra nul, men i konkrete tal har forsikringsselskabet Topdanmark eksempelvis solgt over 20.000 hackerforsikringer, hvor to ud af tre er solgt igennem det seneste år.

Det er særligt mindre virksomheder, der forsikrer sig, oplyser forsikringsselskaberne.

Læs også:

Dansk software støvsuger dine digitale fodaftryk

Så meget vækst er der i danske venture-startups

Dansk software støvsuger dine digitale fodaftryk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere