Bare kom i gang: Enorme muligheder for nyetablerede danske it-sikkerhedsfirmaer

It-sikkerhed bliver en bedre og bedre forretning, hvilket blandt andet giver sig udslag i en masse nye opstartsvirksomheder. Danmark er nogenlunde med, men der ser ud til at være plads til mange flere sikkerhedsfirmaer.

It-kriminalitet fylder mere og mere i samfundet, men det er ikke nødvendigvis skidt.

Udviklingen åbner nemlig en række nye forretningsmuligheder for eksempelvis softwareudvikling eller konsulentydelser, og antallet af venturefinansierede it-sikkerhedsselskaber er steget markant rundt omkring i verden i de seneste år.

Venturepengene til it-sikkerhedsfirmaer er således syvdoblet på bare fire år, og i de sidste tre år er antallet af nye sikkerhedsstartup-firmaer skudt kraftigt i vejret.

75 milliarder kroner i 2015
Tracking-siden Pitchbook har registreret tæt på 350 nye ventureinvesteringer i it-sikkerhed alene i 2015, som sammenlagt har modtaget godt 75 milliarder kroner.

Til sammenligning blev der kun registreret 50 af denne type investeringer i 2012.

USA udgør sammen med lande som Israel, Storbritannien, Canada og Frankrig de lande med den største investeringsaktivitet, og samlet står disse fem lande for 83 procent af aktiviteterne.

Det oplyser Vækstfonden i en ny analyse.

It-sikkerhed er altså et forretningsområde, der buldrer frem og næsten halvdelen af de sikkerhedsvirksomheder, der indgår i Pithcbooks database, er således grundlagt inden for de seneste tre år.

I USA er sikkerhedsstartup-firmaer også den gruppe, der har lettest ved at skaffe sig venturekapital lige nu, vurderer Vækstfonden.

Læs også: Så meget vækst er der i danske venture-startups

Danmark er så småt på vej
På vores egne breddegrader sker udviklingen naturligvis i mindre skala, men tendensen er den samme.

Vækstfonden har gennemgået det danske iværksættermiljø, der viser, at, mindst 22
nyere danske selskaber fokuserer på it-sikkerhed, hvoraf lidt mere end en tredjedel er etableret efter 2010.

De største grupper af nye virksomheder er konsulenter, der rådgiver om sikkerheden, men også software-branchen er ganske godt på vej.

Læs også: Dansk software støvsuger dine digitale fodaftryk

Når det handler om hardwareudvikling eller salg, står denne del kun for kun 13 procent, så der er nok stadig plads til nye spillere.

"Det er lidt svært at sætte antallet af it-startup-firmaer i forhold til det samlede antal af nystartede virksomheder i Danmark, men vores analyse viser, at der er et potentiale for at skabe en forretning indenfor it-sikkerhedsområdet," fortæller Ditte Rude Moncur, der er analysechef i Vækstfonden.

Men der er fokus på sikkerhedsproblemerne i Danmark, hvilket naturligvis også skaber en platform for nye firmaer, der kan opfylde behovene - ikke mindst i de små og mellemstore firmaer, der kendetegner erhvervslivet i Danmark.

Læs også: Masser af kroner klar: Venture-pengene strømmer afsted til danske it-virksomheder

Danske forsikringsselskaber melder eksempelvis om betydelig fremgang i salget af forsikringer mod hacker-angreb, og de har således oplevet stigningstakter på over 1.000 procent.

Procentsatser er naturligvis en taknemmelig størrelse, hvis man starter fra nul, men i konkrete tal har forsikringsselskabet Topdanmark eksempelvis solgt over 20.000 hackerforsikringer, hvor to ud af tre er solgt igennem det seneste år.

Det er særligt mindre virksomheder, der forsikrer sig, oplyser forsikringsselskaberne.

Læs også:

Dansk software støvsuger dine digitale fodaftryk

Så meget vækst er der i danske venture-startups

Dansk software støvsuger dine digitale fodaftryk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital konference: Digitale forretningsløsninger 2020 - processer og teknologier, der øger bundlinien

Den digitale transformation har potentialet til at ændre virksomhedernes forretningsmodeller - og til at forandre forbindelsen til både slutbrugere og leverandører. For stadig flere virksomheder ligger vægten i forretningerne derfor i stadig højere grad på selve kundeoplevelsen og værdiskabelsen for brugeren. På denne heldagskonference får du derfor indspark og viden om, hvor du kan sætte ind, hvis du skal komme på omgangshøjde med de bedste digitale forretningsløsninger og skabe mest mulig værdi for din forretning med ny teknologi, der øger bundlinien.

21. oktober 2020 | Læs mere


Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Computerworld
Muligt Apple-kup: Der er tre gode grunde til, at iPhone 12 kan blive usædvanlig billig
Apple løfter sløret for et nyt kuld af smartphones i aften. Der kan komme en mindre prisbombe iblandt dem.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Beskyt virksomhedens data og digitale aktiver i døgndrift
Den massive stigning i antallet af hjemmearbejdende medarbejdede og et stadig mere omskifteligt digitalt trusselsbilleder stiller helt nye krav til virksomhedens sikkerhedsinfrastruktur. Mange virksomheder vil derfor i gang med intelligent monitorering af data, infrastruktur og fokuseret sikring af virksomhedens digitale aktiver. Men har på den anden side heller ikke budget til kostbare projekter – eller lyst til at blive afhængig af dyre konsulentydelser og specialressourcer. En mulig strategi til at håndtere udfordringen kan være at vælge en standardiseret sikkerhedsplatform baseret på gennemprøvet AI-teknologi. Men hvordan kommer du godt i gang? Det får du svar på i denne hvidbog.