Podcast:Her er de nye (dyre) iPads og den nye Surface Laptop - men kan manglen på chips drille?

Bare kom i gang: Enorme muligheder for nyetablerede danske it-sikkerhedsfirmaer

It-sikkerhed bliver en bedre og bedre forretning, hvilket blandt andet giver sig udslag i en masse nye opstartsvirksomheder. Danmark er nogenlunde med, men der ser ud til at være plads til mange flere sikkerhedsfirmaer.

It-kriminalitet fylder mere og mere i samfundet, men det er ikke nødvendigvis skidt.

Udviklingen åbner nemlig en række nye forretningsmuligheder for eksempelvis softwareudvikling eller konsulentydelser, og antallet af venturefinansierede it-sikkerhedsselskaber er steget markant rundt omkring i verden i de seneste år.

Venturepengene til it-sikkerhedsfirmaer er således syvdoblet på bare fire år, og i de sidste tre år er antallet af nye sikkerhedsstartup-firmaer skudt kraftigt i vejret.

75 milliarder kroner i 2015
Tracking-siden Pitchbook har registreret tæt på 350 nye ventureinvesteringer i it-sikkerhed alene i 2015, som sammenlagt har modtaget godt 75 milliarder kroner.

Til sammenligning blev der kun registreret 50 af denne type investeringer i 2012.

USA udgør sammen med lande som Israel, Storbritannien, Canada og Frankrig de lande med den største investeringsaktivitet, og samlet står disse fem lande for 83 procent af aktiviteterne.

Det oplyser Vækstfonden i en ny analyse.

It-sikkerhed er altså et forretningsområde, der buldrer frem og næsten halvdelen af de sikkerhedsvirksomheder, der indgår i Pithcbooks database, er således grundlagt inden for de seneste tre år.

I USA er sikkerhedsstartup-firmaer også den gruppe, der har lettest ved at skaffe sig venturekapital lige nu, vurderer Vækstfonden.

Læs også: Så meget vækst er der i danske venture-startups

Danmark er så småt på vej
På vores egne breddegrader sker udviklingen naturligvis i mindre skala, men tendensen er den samme.

Vækstfonden har gennemgået det danske iværksættermiljø, der viser, at, mindst 22
nyere danske selskaber fokuserer på it-sikkerhed, hvoraf lidt mere end en tredjedel er etableret efter 2010.

De største grupper af nye virksomheder er konsulenter, der rådgiver om sikkerheden, men også software-branchen er ganske godt på vej.

Læs også: Dansk software støvsuger dine digitale fodaftryk

Når det handler om hardwareudvikling eller salg, står denne del kun for kun 13 procent, så der er nok stadig plads til nye spillere.

"Det er lidt svært at sætte antallet af it-startup-firmaer i forhold til det samlede antal af nystartede virksomheder i Danmark, men vores analyse viser, at der er et potentiale for at skabe en forretning indenfor it-sikkerhedsområdet," fortæller Ditte Rude Moncur, der er analysechef i Vækstfonden.

Men der er fokus på sikkerhedsproblemerne i Danmark, hvilket naturligvis også skaber en platform for nye firmaer, der kan opfylde behovene - ikke mindst i de små og mellemstore firmaer, der kendetegner erhvervslivet i Danmark.

Læs også: Masser af kroner klar: Venture-pengene strømmer afsted til danske it-virksomheder

Danske forsikringsselskaber melder eksempelvis om betydelig fremgang i salget af forsikringer mod hacker-angreb, og de har således oplevet stigningstakter på over 1.000 procent.

Procentsatser er naturligvis en taknemmelig størrelse, hvis man starter fra nul, men i konkrete tal har forsikringsselskabet Topdanmark eksempelvis solgt over 20.000 hackerforsikringer, hvor to ud af tre er solgt igennem det seneste år.

Det er særligt mindre virksomheder, der forsikrer sig, oplyser forsikringsselskaberne.

Læs også:

Dansk software støvsuger dine digitale fodaftryk

Så meget vækst er der i danske venture-startups

Dansk software støvsuger dine digitale fodaftryk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere






Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.