Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

Danske Bank vil indlede storoffensiv i kapløbet om at beskytte dine kritiske data

Nu har landets største bank fået nok. "Bankerne skal arbejde lige så tæt sammen, som de it-kriminelle gør," lyder det fra Danske Bank, der står klar med et sikkerhedsrammeværk.

Bankverdenen er en af de brancher, der hver dag må se it-angreb i øjnene fra første parket.

Det er her, pengene er, hvilket naturligvis også betyder, at det er her, der skal fiskes efter huller i sikkerheden.

Den situation vil bankerne, med Danske Bank i spidsen, nu gøre noget ved.

"De it-kriminelle arbejder tæt sammen om at finde og udnytte sårbarheder. For at imøde gå det, bliver vi nødt til at arbejde mindst lige så tæt sammen om at forsvare vores branche," siger Jim Ditmore, der er COO i banken.

Den udfordring har Danske Bank i samarbejde med blandt andet Nationalbanken arbejdet på at få skabt rammerne for i de seneste seks måneder.

Mange angrebsvinkler

Udfordringen er, at det ikke kun er bankerne, der angribes, men i højere grad kunderne, der er langt lettere ofre uden de avancerede sikkerhedsmekanismer, som anvendes i finansverdenen.

"Phishing er et helt klassisk eksempel på, at det kan betale sig at gå efter kunderne eller vores samarbejdspartnere fremfor direkte efter os," siger han.

Ligeledes er udfordringen at it-kriminalitet er uden landegrænser.

"Der er eksisterende samarbejder mellem banker i Norden og i EU, men de er ikke tætte nok. Nu har vi bygget et nordisk rammeværk, hvor banker og finansvirksomheder kan dele sikkerhedsoplysninger i detaljer."

Et konkret eksempel på hvad formålet med samarbejdet er, beskriver han på denne måde:

"Hvis en bank møder en sikkerhedstrussel, kan den deles med alle medlemmerne i realtid, der så kan bruge erfaringerne og beskytte sig. På den måde undgår man, at de forskellige banker skal opfinde den dybe tallerken hver gang."

Rammeværket er snart på plads, men banken mangler nu finansvirksomheder, som man kan samarbejde med.

"Senere i år bliver tjenesten rullet ud, så lige nu leder vi efter virksomheder, der vil være med til at dele data."

Hvorfor først nu?

Det lyder som en helt oplagt ide. Hvorfor har bankerne ikke gjort det for længst?

"Der er samarbejde mellem banker, men samtidig er der nok ikke en tilbundsgående kultur for at dele informationer. Men det er vi altså nødt til at gøre for at bekæmpe it-kriminalitet," siger han og fortsætter:

"Ligeledes har der nok været en forventning om, at andre myndigheder ville tage hånd om opgaven, men det har altså ikke været tilfældet. Derfor gør vi det selv."

Læs også:

Drop filialerne og din net-bank: Danskere på vej med den app-baserede bank - sådan fungerer den

Sådan skifter bank it-platform: "En tjekliste er altid utilstrækkelig, for du har altid glemt noget"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere