Artikel top billede

Danske Bank vil indlede storoffensiv i kapløbet om at beskytte dine kritiske data

Nu har landets største bank fået nok. "Bankerne skal arbejde lige så tæt sammen, som de it-kriminelle gør," lyder det fra Danske Bank, der står klar med et sikkerhedsrammeværk.

Bankverdenen er en af de brancher, der hver dag må se it-angreb i øjnene fra første parket.

Det er her, pengene er, hvilket naturligvis også betyder, at det er her, der skal fiskes efter huller i sikkerheden.

Den situation vil bankerne, med Danske Bank i spidsen, nu gøre noget ved.

"De it-kriminelle arbejder tæt sammen om at finde og udnytte sårbarheder. For at imøde gå det, bliver vi nødt til at arbejde mindst lige så tæt sammen om at forsvare vores branche," siger Jim Ditmore, der er COO i banken.

Den udfordring har Danske Bank i samarbejde med blandt andet Nationalbanken arbejdet på at få skabt rammerne for i de seneste seks måneder.

Mange angrebsvinkler

Udfordringen er, at det ikke kun er bankerne, der angribes, men i højere grad kunderne, der er langt lettere ofre uden de avancerede sikkerhedsmekanismer, som anvendes i finansverdenen.

"Phishing er et helt klassisk eksempel på, at det kan betale sig at gå efter kunderne eller vores samarbejdspartnere fremfor direkte efter os," siger han.

Ligeledes er udfordringen at it-kriminalitet er uden landegrænser.

"Der er eksisterende samarbejder mellem banker i Norden og i EU, men de er ikke tætte nok. Nu har vi bygget et nordisk rammeværk, hvor banker og finansvirksomheder kan dele sikkerhedsoplysninger i detaljer."

Et konkret eksempel på hvad formålet med samarbejdet er, beskriver han på denne måde:

"Hvis en bank møder en sikkerhedstrussel, kan den deles med alle medlemmerne i realtid, der så kan bruge erfaringerne og beskytte sig. På den måde undgår man, at de forskellige banker skal opfinde den dybe tallerken hver gang."

Rammeværket er snart på plads, men banken mangler nu finansvirksomheder, som man kan samarbejde med.

"Senere i år bliver tjenesten rullet ud, så lige nu leder vi efter virksomheder, der vil være med til at dele data."

Hvorfor først nu?

Det lyder som en helt oplagt ide. Hvorfor har bankerne ikke gjort det for længst?

"Der er samarbejde mellem banker, men samtidig er der nok ikke en tilbundsgående kultur for at dele informationer. Men det er vi altså nødt til at gøre for at bekæmpe it-kriminalitet," siger han og fortsætter:

"Ligeledes har der nok været en forventning om, at andre myndigheder ville tage hånd om opgaven, men det har altså ikke været tilfældet. Derfor gør vi det selv."

Læs også:

Drop filialerne og din net-bank: Danskere på vej med den app-baserede bank - sådan fungerer den

Sådan skifter bank it-platform: "En tjekliste er altid utilstrækkelig, for du har altid glemt noget"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere