Artikel top billede

Microsoft på vej med kæmpe Windows 10-opdatering: Bliver udsendt 2. august

Microsofts store opdatering til Windows 10 bliver udsendt 2. august.

Microsoft bekræfter, at det er planen at udsende den næste store opdatering af Windows 10, den såkaldte Anniversary Update, 2. august.

Opdateringen kommer godt et år efter, at Windows 10 blev lanceret.

Den vil være gratis for alle de brugere, der allerede har opgraderet til Windows 10.

Opdateringen vil indeholde en lang række rettelser og nye funktioner i form af "Windows Ink", tilføjelsesprogrammer til Edge-browseren og Cortana-forbedringer.

Over 350 millioner enheder kører i dag Windows 10, men ejer du en af de ældre versioner af Windows, når du ikke at opgradere inden 29. juli, vil du skulle betale for at få den nyeste opdatering.

Prisen starter på 999 kroner i Microsofts egen web-butik, men som mange Computerworld-læsere skriver i dette kommentarfelt, så kan du finde en Windows 10-licens billigere andre steder på nettet - eller du kan bare opgradere gratis inden udløbsdatoen.

Langt til en milliard enheder

De nye funktioner i Windows 10 er blandt andet bedre funktioner til den digitale assistent Cortana.

Cortana-assistenten vil nu bedre kunne forstå kommandoer, ligesom den vil blive integreret i flere af Windows' afkroge.

Men som dansk Windows 10-bruger må du stadig vente med tålmodighed.

Med mindre du opsætter din Windows 10-computer til engelsk sprog og beliggenhed i USA, kan du ikke bruge Cortana, ligesom assistenten heller ikke forstår dansk.

Med 350 millioner enheder på verdensplan har Microsoft stadig lang vej til at nå sit ambitiøse mål med en milliard Windows 10-enheder i 2018 - specielt når prisen per licens er høj og salget af computere er faldende.

En måde at opnå målet er ved at opdatere Xbox One-konsoller og mobiltelefoner samt et stadig afventende enterprise-marked.

Hvis du er glad og tilfreds med Windows 7 eller Windows 8, kan du se frem til tiden efter 29. juli.

Herefter er det ikke gratis at opgradere til Windows 10, og derfor stopper Microsoft også med at vise påmindelser hos Windows 7 og 8-brugere.

Læs også: Træt af hele tiden at blive anmodet om at opdatere til Windows 10? Snart stopper Microsoft med at plage dig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere