Artikel top billede

Microsoft på vej med kæmpe Windows 10-opdatering: Bliver udsendt 2. august

Microsofts store opdatering til Windows 10 bliver udsendt 2. august.

Microsoft bekræfter, at det er planen at udsende den næste store opdatering af Windows 10, den såkaldte Anniversary Update, 2. august.

Opdateringen kommer godt et år efter, at Windows 10 blev lanceret.

Den vil være gratis for alle de brugere, der allerede har opgraderet til Windows 10.

Opdateringen vil indeholde en lang række rettelser og nye funktioner i form af "Windows Ink", tilføjelsesprogrammer til Edge-browseren og Cortana-forbedringer.

Over 350 millioner enheder kører i dag Windows 10, men ejer du en af de ældre versioner af Windows, når du ikke at opgradere inden 29. juli, vil du skulle betale for at få den nyeste opdatering.

Prisen starter på 999 kroner i Microsofts egen web-butik, men som mange Computerworld-læsere skriver i dette kommentarfelt, så kan du finde en Windows 10-licens billigere andre steder på nettet - eller du kan bare opgradere gratis inden udløbsdatoen.

Langt til en milliard enheder

De nye funktioner i Windows 10 er blandt andet bedre funktioner til den digitale assistent Cortana.

Cortana-assistenten vil nu bedre kunne forstå kommandoer, ligesom den vil blive integreret i flere af Windows' afkroge.

Men som dansk Windows 10-bruger må du stadig vente med tålmodighed.

Med mindre du opsætter din Windows 10-computer til engelsk sprog og beliggenhed i USA, kan du ikke bruge Cortana, ligesom assistenten heller ikke forstår dansk.

Med 350 millioner enheder på verdensplan har Microsoft stadig lang vej til at nå sit ambitiøse mål med en milliard Windows 10-enheder i 2018 - specielt når prisen per licens er høj og salget af computere er faldende.

En måde at opnå målet er ved at opdatere Xbox One-konsoller og mobiltelefoner samt et stadig afventende enterprise-marked.

Hvis du er glad og tilfreds med Windows 7 eller Windows 8, kan du se frem til tiden efter 29. juli.

Herefter er det ikke gratis at opgradere til Windows 10, og derfor stopper Microsoft også med at vise påmindelser hos Windows 7 og 8-brugere.

Læs også: Træt af hele tiden at blive anmodet om at opdatere til Windows 10? Snart stopper Microsoft med at plage dig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere