Stort nedbrud:KMD arbejder på højtryk for at klarlægge omfanget og årsagen - rammer flere af selskabets kunder

Artikel top billede

Om en måned er det slut med gratis Windows 10: Så meget kommer styresystemet til at koste

I et år har det været gratis at opgradere til Windows 10 fra Windows 7 og 8, men om en lille måneds tid er det slut. Derefter må du til pengepungen for at få den nyeste version af Windows.

Windows 10 er den mest populære version af Windows nogensinde.

Over 300 millioner mennesker har på et år opdateret til den nyeste version - hvor størstedelen af årsagen nok skal findes i tilbuddet om at opdatere gratis og ikke mindst Microsofts yderst aggressive markedsføring omkring Windows 10.

Tilbuddet om gratis at opgradere til Windows 10 fra en eksisterende Windows 7/8 eller Windows 7/8 Pro har kørt i snart et år, men fra den 29 juli 2016 - om godt en måned - er det slut med gratis at kunne opgradere.

Danskerne helt vilde med Windows 10: Så meget fylder Windows 10 i Danmark i forhold til resten af verden

Derefter vil det koste dig minimum en tusindekroneseddel at opgradere til Windows 10.

En ny Windows 10-licens koster således 999 kroner i Microsofts onlinebutik. Vil du i stedet have en Windows 10 Pro-licens, skal du betale 2.099 kroner. Pro-version af Windows 7 eller 8 kan gratis opdateres til Windows 10 indtil 29. juli. 

10 gode tips og tricks til Windows 10

Stor Windows-opdatering på vej

29. juli slutter muligheden for at opdatere gratis til Windows 10, og cirka samtidig udkommer den første store årlige opdatering fra Microsoft, en opdatering der tidligere gik under kodenavnet Redstone.

Opdateringen byder på en forbedret stylus-support samt en lang række forbedringer og optimeringer til systemet.

Derudover bliver Microsofts digitale assistent, Cortana, bedre integreret i Windows 10 med endnu flere funktioner - men stadig ikke på dansk.

Windows Hello, Microsofts biometriske password-system, bliver bedre i Windows 10.

Blandt andet kan du betale og logge ind på hjemmesider med dit ansigt eller fingeraftryk, eller du kan bruge Windows Hello via specifikke telefoner.

Læs også: It-chefer glade for de konstante Windows 10-opdateringer: Derfor er det en bedre model
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere