Artikel top billede

Om en måned er det slut med gratis Windows 10: Så meget kommer styresystemet til at koste

I et år har det været gratis at opgradere til Windows 10 fra Windows 7 og 8, men om en lille måneds tid er det slut. Derefter må du til pengepungen for at få den nyeste version af Windows.

Windows 10 er den mest populære version af Windows nogensinde.

Over 300 millioner mennesker har på et år opdateret til den nyeste version - hvor størstedelen af årsagen nok skal findes i tilbuddet om at opdatere gratis og ikke mindst Microsofts yderst aggressive markedsføring omkring Windows 10.

Tilbuddet om gratis at opgradere til Windows 10 fra en eksisterende Windows 7/8 eller Windows 7/8 Pro har kørt i snart et år, men fra den 29 juli 2016 - om godt en måned - er det slut med gratis at kunne opgradere.

Danskerne helt vilde med Windows 10: Så meget fylder Windows 10 i Danmark i forhold til resten af verden

Derefter vil det koste dig minimum en tusindekroneseddel at opgradere til Windows 10.

En ny Windows 10-licens koster således 999 kroner i Microsofts onlinebutik. Vil du i stedet have en Windows 10 Pro-licens, skal du betale 2.099 kroner. Pro-version af Windows 7 eller 8 kan gratis opdateres til Windows 10 indtil 29. juli. 

10 gode tips og tricks til Windows 10

Stor Windows-opdatering på vej

29. juli slutter muligheden for at opdatere gratis til Windows 10, og cirka samtidig udkommer den første store årlige opdatering fra Microsoft, en opdatering der tidligere gik under kodenavnet Redstone.

Opdateringen byder på en forbedret stylus-support samt en lang række forbedringer og optimeringer til systemet.

Derudover bliver Microsofts digitale assistent, Cortana, bedre integreret i Windows 10 med endnu flere funktioner - men stadig ikke på dansk.

Windows Hello, Microsofts biometriske password-system, bliver bedre i Windows 10.

Blandt andet kan du betale og logge ind på hjemmesider med dit ansigt eller fingeraftryk, eller du kan bruge Windows Hello via specifikke telefoner.

Læs også: It-chefer glade for de konstante Windows 10-opdateringer: Derfor er det en bedre model
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere