Artikel top billede

Om en måned er det slut med gratis Windows 10: Så meget kommer styresystemet til at koste

I et år har det været gratis at opgradere til Windows 10 fra Windows 7 og 8, men om en lille måneds tid er det slut. Derefter må du til pengepungen for at få den nyeste version af Windows.

Windows 10 er den mest populære version af Windows nogensinde.

Over 300 millioner mennesker har på et år opdateret til den nyeste version - hvor størstedelen af årsagen nok skal findes i tilbuddet om at opdatere gratis og ikke mindst Microsofts yderst aggressive markedsføring omkring Windows 10.

Tilbuddet om gratis at opgradere til Windows 10 fra en eksisterende Windows 7/8 eller Windows 7/8 Pro har kørt i snart et år, men fra den 29 juli 2016 - om godt en måned - er det slut med gratis at kunne opgradere.

Danskerne helt vilde med Windows 10: Så meget fylder Windows 10 i Danmark i forhold til resten af verden

Derefter vil det koste dig minimum en tusindekroneseddel at opgradere til Windows 10.

En ny Windows 10-licens koster således 999 kroner i Microsofts onlinebutik. Vil du i stedet have en Windows 10 Pro-licens, skal du betale 2.099 kroner. Pro-version af Windows 7 eller 8 kan gratis opdateres til Windows 10 indtil 29. juli. 

10 gode tips og tricks til Windows 10

Stor Windows-opdatering på vej

29. juli slutter muligheden for at opdatere gratis til Windows 10, og cirka samtidig udkommer den første store årlige opdatering fra Microsoft, en opdatering der tidligere gik under kodenavnet Redstone.

Opdateringen byder på en forbedret stylus-support samt en lang række forbedringer og optimeringer til systemet.

Derudover bliver Microsofts digitale assistent, Cortana, bedre integreret i Windows 10 med endnu flere funktioner - men stadig ikke på dansk.

Windows Hello, Microsofts biometriske password-system, bliver bedre i Windows 10.

Blandt andet kan du betale og logge ind på hjemmesider med dit ansigt eller fingeraftryk, eller du kan bruge Windows Hello via specifikke telefoner.

Læs også: It-chefer glade for de konstante Windows 10-opdateringer: Derfor er det en bedre model
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere