Artikel top billede

Stor analyse af løsningerne til cloud-storage: Her er vinderne

Der er hård kamp om kunderne på cloud-storage-markedet mellem leverandører som Amazon, Microsoft, IBM og Google. Nu er løsningerne og leverandørerne blevet vurderet af analysefirmaet Gartner. Se dommen her.

Storage i skyen bliver en stadig mere populær løsning for danske virksomheder, store som små.

Markedet er modnet over de seneste år, og i dag findes der således en lang række både sikre og stabile cloud-storage-løsninger, typisk også til helt fornuftige priser.

Men selvom storage-vinden for manges vedkommende blæser i retning af skyen, kan det stadig godt være lidt af en jungle at finde den rigtige løsning - og den rigtige leverandør.

Nu kan du få lidt hjælp til at finde ud af, hvor virksomhedens data skal opbevares. En ny version af Gartners Magic Quadrant fokuserer nemlig på løsningerne til 'Public Cloud Storage Services'.

Det skal du overveje

Her kommer analysefirmaet mere flere interessante betragtninger om, hvad man bør overveje ved valg af cloud-storage-løsning:

"Som kunde bør man være tilbageholdende med at benytte leverandører, der mangler global skala og tilstedeværelse på grund af langsom produkt-innovation og den realistiske mulighed for, at servicen lukker."

Gartner forudser blandt andet, at en fjerdedel af de leverandører, der indgår i analysen, vil være forsvundet fra markedet i 2019.

Det er dog langt fra kun leverandørerne, der kan være årsag til problemer med en cloud-storage-løsning.

Gartner skriver nemlig også, at 80 procent af de databrud, der finder sted i skyen frem mod 2020, vil være på grund af, at kunden har konfigureret løsningen forkert, at der ikke er styr på password-styringen, eller at der er interne datalækager.

Her er de førende

I Gartners nye Magic Quadrant, som du kan se her, er en række leverandører delt ind i de fire kasser 'challengers, niche players, visionaries og leaders'.

Det er naturligvis ikke mindst den sidste kategori, der er interessant, hvis man vil spille sikkert spil med sin cloud-storage-løsning.

Gartner udråber Amazon til den førende spiller på markedet, mens Microsoft som nummer to også er at finde i denne kategori.

Analysefirmaet skriver, at Amazon har de mest omfattende storage-tilbud, og at mængden af data i Amazons S3 er 1,6 gange større end i alle de andre løsninger tilsammen.

Microsoft klarer sig dog også rigtig godt på markedet. Gartner skriver, at "Microsoft er den mest prominente konkurrent til AWS."

"Microsoft har et stærkt fokus på virksomheder, en solid forståelse for virksomheders behov og de globale ressourcer til at hjælpe dem på en god måde."

I feltet med de visionære finder vi som det eneste selskab Google, der da også bliver ved at udmærke sig med en ret heftig cloud-innovation.

Nichespillerne i Gartners Magic Quadrant er selskaberne IBM (Softlayer), Rackspace, Alibaba, Oracle og AT&T.

Læs også:

Amazon-boss om nordisk ekspansion: "Jeg bruger en del tid i København og rundt i Danmark"

Her er de mest populære cloud-løsninger i danske virksomheder

Cloud-giganter i vildt kapløb om Europa: Her kommer de nye giga-datacentre




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere