Svagt Hitman-salg koster Eidos 100 mio.

Det britiske spilforlag Eidos melder om et svigtende salg af det tredje spil i den danskudviklede Hitman-serie. Spillet er solgt i halvanden million eksemplarer til forhandlere verden over, men manglende købslyst kan nu koste Eidos 100 millioner kroner på bundlinjen. Det har sammen med afviste opkøbsrygter fået selskabets aktiekurs til at styrtdykke.

Det britiske spilforlag Eidos må erkende, at salget af det danske spil Hitman Contracts ikke lever op til forventningerne.

Spillet er ellers kommet godt fra start med en topplacering på hitlister verden over.

Hitman Contracts er solgt i halvanden million eksemplarer til forhandlerne, men Eidos advarer nu sine investorer om et "blødt" marked for computerspil, især i USA.

Det betyder, at Eidos har opgivet forventningerne om, at forhandlerne vil bestille yderligere 700.000 eksemplarer af det tredje spil i Hitman-serien, der er udviklet af den danske spiludvikler IO Interactive.

Koster 100 mio.

Selskabet oplyser, at det kan koste hele 100 millioner kroner på bundlinjen, selv om det beløb også vil være afhængig af andre ting, som for eksempel hvor godt andre af selskabets spil sælger.

Eidos afviser samtidig rygter om, at selskabet er på vej til at blive solgt, og det har fået kursen på selskabets aktie til at styrtdykke med 30 procent og sendt aktien ned i en værdi, hvor selskabet paradoksalt nok kan være attraktivt for opkøb.

Det svigtende salg er et hårdt slag for Eidos, der på verdensplan har sat 66 millioner kroner af til markedsføring af Hitman Contracts. Nu ser det ud til, at de penge ikke er tilstrækkeligt til at skabe samme succes som for det det forrige spil i Hitman-serien, der til dato er langet over disken mere end tre millioner gange.

Samtidig kan det manglende salg også komme til at ramme de tidligere ejere af danske IO Interactive. Eidos købte IO Interactive for en kvart milliard kroner i marts, og som en del af aftalen skal IO Interactive sælge 2,1 millioner computerspil om året for at få del i en ekstra bonus på 56 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere