BreakingCIO Peter Cabello stopper i Pandora: "Det mit team har opnået på få år er intet mindre end enestående."

Danskernes smartphones bruger WiFi det meste af tiden: 3G og 4G får baghjul af WiFi

Trods massive investeringer i 3G- og 4G-netværk fra teleselskabernes side, er danskernes smartphones på WiFi det meste af tiden.

Danmark er blandt de lande i verden, hvor dækningen og hastighederne på 3G og 4G er bedst.

Sådan lyder konklusionen i en ny stor undersøgelse af mobil-situationen i 95 lande, hvor Danmark stryger (næsten) til tops på listen over landene med de bedste mobilnetværk. 

Læs mere om det her.

Men selvom 3G/4G-udbredelsen er meget markant her i Danmark, og selvom der i Danmark alene fra 2014 til 2015 skete en stigning på 85 procent i dataforbruget 3G/4G, så er det faktisk WiFi, der er den dominerende netværksteknologi på vores smartphones.

Det konkluderes i en ny rapport fra OpenSignal, der løbende tracker mobil-situationen i en lang række lande.

Til den nye opgørelse er der i en periode på 84 dage foretaget 12,3 milliarder test hos 822.556 millioner brugere over hele verden.

Det resulterer i en analyse af 3G- og 4G-situationen i 95 lande - og samtidig får man et indblik i, hvor stor en betydning, WiFi har på de mobile enheder:

"Vi så et højt niveau af mobile WiFi-forbindelser i både lande, hvor mobilt bredbånd er allestedsnærværende og i lande, hvor den mobile data-infrastruktur er mere begrænset," skriver OpenSignal.

Læs også: Stor test af dækning og hastigheder på 3G og 4G: Sådan klarer de danske teleselskaber sig

Undersøgelsen af WiFi og 3G/4G i de 95 lande viser, at hollænderne er det mest WiFi-glade folkefærd.

I Holland er telefonerne 70 procent af tiden på WiFi fremfor 3G eller 4G.

"Man kan argumentere for, at WiFi mange steder er blevet en langt vigitigere teknologi til mobil-data end 3G eller 4G," skriver OpenSignal, der også kan berette, at forbrugerne i 46 af 95 undersøgte lande bruger WiFi over halvdelen af tiden.

Så meget fylder WiFi i Danmark
En interessant iagttagelse i rapporten er, at der ikke nødvendigvis er en sammenhæng mellem, hvor gode 3G/4G-mulighederne er og så WiFi-udbredelsen.

Eksempelvis har netop Holland trods WiFi-førstepladsen faktisk også ganske gode 3G/4G-netværk.

Danmark har, som vi skrev i den første artikel om OpenSignal-rapporten, generelt nogle af de hurtigste og bedst dækkende mobilnetværk i verden.

Alligevel er også WiFi en helt central netværksteknologi for de danske mobilbrugere, der ifølge OpenSignal bruger over 56 procent af tiden på WiFi frem for 3G eller 4G.

Danmark er dermed nummer 20 på listen over de mest WiFi-glade lande.

Til sammenligning er det interessant, at smartphonebrugerne i Finland kun er på WiFi med smartphonen 41,8 procent af tiden, mens situationen i Norge og Sverige minder mere om den danske.

WiFi kan være det primære netværk
OpenSignal fremhæver i analysen, at det bliver interessant at følge udviklingen i 'WiFi versus mobilnetværk' i de kommende år, når 4G bliver endnu mere udbredt, og 5G-udrulningen også begynder.

For nylig skrev vi om en rapport fra Boston Consulting Group, der tog udgangspunkt i, at WiFi-teknologien efterhånden er så udbredt, at der er dem i teleindustrien, der mener, at man skal satse på en 'WiFi First'-model.

Den går kort fortalt ud på, at de almindelige mobilnetværk med 3G og 4G så blot er backup til de tilfælde, hvor der er ikke er et WiFi-signal.

Læs også:

Stor test af dækning og hastigheder på 3G og 4G: Sådan klarer de danske teleselskaber sig

Spritny måling på de danske LTE-netværk: Sådan er de danske 4G-forbindelser

Voldsomt data-boom presser mobilnetværket: WiFi og ulicenseret LTE kan blive redningen

Ny model rumsterer i teleindustrien: WiFi kan blive dit primære mobilnetværk

Nu sker det store mobil-spring: VoLTE og WiFi Calling kommer buldrende til din smartphone

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Premium
CIO Peter Cabello Holmberg stopper hos Pandora efter fem år: ”Jeg trives med transformationer, hvor det ikke bare handler om at ændre retningen fem grader"
Efter fem år i spidsen for it hos en af Danmarks største virksomheder stopper Peter Cabello Holmberg som CIO hos Pandora efter hans stilling er blevet sammenlagt med e-handelschefen. "Det er det rigtige at gøre."
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.