Artikel top billede

Danskernes smartphones bruger WiFi det meste af tiden: 3G og 4G får baghjul af WiFi

Trods massive investeringer i 3G- og 4G-netværk fra teleselskabernes side, er danskernes smartphones på WiFi det meste af tiden.

Danmark er blandt de lande i verden, hvor dækningen og hastighederne på 3G og 4G er bedst.

Sådan lyder konklusionen i en ny stor undersøgelse af mobil-situationen i 95 lande, hvor Danmark stryger (næsten) til tops på listen over landene med de bedste mobilnetværk. 

Læs mere om det her.

Men selvom 3G/4G-udbredelsen er meget markant her i Danmark, og selvom der i Danmark alene fra 2014 til 2015 skete en stigning på 85 procent i dataforbruget 3G/4G, så er det faktisk WiFi, der er den dominerende netværksteknologi på vores smartphones.

Det konkluderes i en ny rapport fra OpenSignal, der løbende tracker mobil-situationen i en lang række lande.

Til den nye opgørelse er der i en periode på 84 dage foretaget 12,3 milliarder test hos 822.556 millioner brugere over hele verden.

Det resulterer i en analyse af 3G- og 4G-situationen i 95 lande - og samtidig får man et indblik i, hvor stor en betydning, WiFi har på de mobile enheder:

"Vi så et højt niveau af mobile WiFi-forbindelser i både lande, hvor mobilt bredbånd er allestedsnærværende og i lande, hvor den mobile data-infrastruktur er mere begrænset," skriver OpenSignal.

Læs også: Stor test af dækning og hastigheder på 3G og 4G: Sådan klarer de danske teleselskaber sig

Undersøgelsen af WiFi og 3G/4G i de 95 lande viser, at hollænderne er det mest WiFi-glade folkefærd.

I Holland er telefonerne 70 procent af tiden på WiFi fremfor 3G eller 4G.

"Man kan argumentere for, at WiFi mange steder er blevet en langt vigitigere teknologi til mobil-data end 3G eller 4G," skriver OpenSignal, der også kan berette, at forbrugerne i 46 af 95 undersøgte lande bruger WiFi over halvdelen af tiden.

Så meget fylder WiFi i Danmark

En interessant iagttagelse i rapporten er, at der ikke nødvendigvis er en sammenhæng mellem, hvor gode 3G/4G-mulighederne er og så WiFi-udbredelsen.

Eksempelvis har netop Holland trods WiFi-førstepladsen faktisk også ganske gode 3G/4G-netværk.

Danmark har, som vi skrev i den første artikel om OpenSignal-rapporten, generelt nogle af de hurtigste og bedst dækkende mobilnetværk i verden.

Alligevel er også WiFi en helt central netværksteknologi for de danske mobilbrugere, der ifølge OpenSignal bruger over 56 procent af tiden på WiFi frem for 3G eller 4G.

Danmark er dermed nummer 20 på listen over de mest WiFi-glade lande.

Til sammenligning er det interessant, at smartphonebrugerne i Finland kun er på WiFi med smartphonen 41,8 procent af tiden, mens situationen i Norge og Sverige minder mere om den danske.

WiFi kan være det primære netværk

OpenSignal fremhæver i analysen, at det bliver interessant at følge udviklingen i 'WiFi versus mobilnetværk' i de kommende år, når 4G bliver endnu mere udbredt, og 5G-udrulningen også begynder.

For nylig skrev vi om en rapport fra Boston Consulting Group, der tog udgangspunkt i, at WiFi-teknologien efterhånden er så udbredt, at der er dem i teleindustrien, der mener, at man skal satse på en 'WiFi First'-model.

Den går kort fortalt ud på, at de almindelige mobilnetværk med 3G og 4G så blot er backup til de tilfælde, hvor der er ikke er et WiFi-signal.

Læs også:

Stor test af dækning og hastigheder på 3G og 4G: Sådan klarer de danske teleselskaber sig

Spritny måling på de danske LTE-netværk: Sådan er de danske 4G-forbindelser

Voldsomt data-boom presser mobilnetværket: WiFi og ulicenseret LTE kan blive redningen

Ny model rumsterer i teleindustrien: WiFi kan blive dit primære mobilnetværk

Nu sker det store mobil-spring: VoLTE og WiFi Calling kommer buldrende til din smartphone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere