Dansk it-bestikkelsessag griber om sig - nu inddrages også PostNord

En person med tilknytning til PostNord er nu også sigtet i den store bestikkelsessag, der griber om sig og nu inkluderer en stribe organisationer og virksomheder.

Antallet af sigtelser i den potentielt største bestikkelsessag i Danmark fortsætter med at stige.

Senest er en person med tilknytning til postvæsenet nu også sigtet, skriver Børsen.

Det er anklagemynigheden, der til avisen oplyser, at personen er mistænkt for at have brudt reglerne for, hvad man må modtage som ansat i det offentlige.

PostNord siger dog til Børsen, at man endnu ikke har hørt noget om sigtelsen fra Bagmandspolitiet.

Griber om sig
Den store bestikkelsessag blev indledt, da en række personer Region Sjælland, Atea og 3A-it sidste år blev sigtet.

Centralt i sagen står blandt andet en forretningsrejse til Dubai i 2014, som Atea havde inviteret kunder med på - her deltog også en række af de sigtede i sagen.

Læs også: Prominente danske organisationer indblandet i it-bestikkelsessag: Sådan reagerer de på nye anholdelser

Siden har sagen dog grebet om sig, og der er nu langt over 40 sigtede.

En række organisationer er blevet inddraget under politiets efterforskning - heriblandt Udenrigsministeriet, Forsvarets Efterretningstjeneste, Rigspolitiet og DSB. Læs mere om det her.

Tidligere på måneden erfarede Computerworld, at Atea havde uddelt fyresedler og hjemsendt fire sælgere under stor mystik. Det drejede sig om Atea-sælgere med kontakt til den offentlige sektor.

Læs også:

Prominente danske organisationer indblandet i it-bestikkelsessag: Sådan reagerer de på nye anholdelser

Overblik: It-bestikkelsessag i ny drejning - Atea spiller central rolle

Fire af Ateas tungeste sælgere til det offentlige færdige i selskabet under stor mystik

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.