Artikel top billede

Finsk teleselskab: Vi har slået verdensrekorden for 4G-hastighed

Et finsk teleselskab hævder at have slået verdensrekorden på 4G-netværk. Den nye såkaldte verdensrekord er dog vand ved siden af, hvad du kan forvente af det trådløse internet om få år.

Mens alverdens teleselskaber er i gang med at tegne fremtidens lynhurtige 5G-netværk, har et nyt forsøg vist, at der stadig er saft og kraft i 4G-teknologien.

Således er det finske teleselskab Elisa med 2,3 millioner kunder hævde, at selskabet i samarbejde med kinesiske Huawei har formået at slå 4G-hastighedsrekorden i et nyt forsøg.

Farten i det finsk-kinesiske netværk røg op på 1,9 gigabit per sekund.

Det skriver BBC.

Nokia dobbelt så hurtig

Til sammenligning har det hurtigste kommercielle netværk en downloadhastighed på 300 megabit per sekund, hvilket altså er seks gange sløvere end Elisas selvudnævnte rekordtid.

Disse to hastigheder kan dog ikke umiddelbart sammenlignes, da Elisa med Huawei-teknologien har kørt hastigheden op i et lukket testnetværk, som ikke oplever samme forstyrrelser, som netværk ude i virkeligheden bliver udsat for.

Ikke desto mindre hævder Elisas direktør, at selskabet ved, at ingen andre har opnået den slags hastigheder på 4G-teknologien.

Læs også: Danskernes smartphones bruger WiFi det meste af tiden: 3G og 4G får baghjul af WiFi

Men måske skulle Elisa-direktør Veli-Matti Mattila spejde et par hundrede kilometer oppe nordpå i byen Nokia, hvor en anden finsk telegigant hører hjemme.

For tilbage i 2014 hævede netværksselskabet Nokia, at selskabet sammen med den sydkoreanske operatør SK Telecom havde opnået en 4G-hastighed på 3,78 gigabits per sekund - altså nogenlunde dobbelt op på hastigheden i forhold til Elisas såkaldte rekordtid.

Det skrev blandt andre online-mediet Gadgets 360 om dengang.

Ingen kan røre 5G-hastighederne

Tidligere har Nokia i samarbejde med amerikanske Sprint også hævdet at have rundet 2,6 gigabit per sekund, hvilket altså også er hurtigere end Elisas tid.

Og mens de to finske selskaber kan dyste om, hvem der er den hurtigste finne i verden, ligger der kommende hastigheds-verdensrekorder og venter lige om hjørnet.

For 5G-teknologien vil uden tvivl overhale 4G-hastighederne med flere omgange, da de teoretiske download-hastigheder på 5G ligger et sted mellem 10 og 20 gigabits per sekund.

Det svarer til at være minimum fem gange så hurtigt som Elisas påståede 4G-verdenrekord.

5G-teknologien forventes at være på plads i 2020, hvilket du kan læse mere om her.

Længere ude i fremtiden venter endnu hurtigere teknologier, som eventuelt kan komme fra Danmark, hvilket du kan læse mere om her.

Læs også:

Tele- og it-branchen jubler efter milliardsatsning til udvikling af 5G-teknologi

Lynende hurtigt 5G på trapperne: Det vil du kunne bruge det nye netværk til




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere