Apples iPhone er blevet dyrere at bygge - disse materialer koster mest i den nye iPhone 7

Prisen på indmaden i den nye iPhone er steget med flere hundrede kroner.

En af hemmelighederne bag Apples enorme pengetank er virksomhedens tårnhøje marginer.

For Apple er som en af de få virksomheder i branchen i stand til at producere sine produkter relativt billigt og sælge dem dyrt.

Men ifølge en analyse af IHS Market er den helt nye iPhone 7 betydeligt dyrere at producere end tidligere versioner. 

Så meget er udgifterne steget
Analysevirksomheden har gennemgået indmaden i den nye iPhone 7 og er kommet frem til, at prisen for materialerne beløber sig til 219,80 dollar.

Med den aktuelle dollarkurs svarer det til 1.455 kroner, hvilket er 36,89 dollar (245 kroner) mere end den forrige iPhone.

Apple har eksempelvis udstyret den nye telefon med et forbedret kamera, en forbedret skærm samt en ny såkaldte taptic-engine, der giver et fysisk feedback, når bruger telefonens homeknap.

Derudover har Apple også hævet telefonens lagerkapacitet således, at den billigste iPhone 7 er udstyret med 32 gb lager, mens den forrige model af telefonen var udstyret med 16 gb.

Ifølge IHS Market koster materialene i en iPhone nu omtrent det samme, som det er tifældet i Samsungs topmodeller.

Læs også: Test: Du kan roligt købe en iPhone 7 Plus - også selv om Apples designafdeling må være faldet i søvn

Så meget koster skærmen
Den dyreste enkeltstående del i telefonen er ifølge iHS Market skærmen. Prisen for den 4,7 tommer store skærm løber således op i 43 dollar - knap 285 kroner.

Køber du en iPhone i butikkerne, koster den billigste udgave i USA 649 dollar, hvilket svarer til 4300 kroner. Køber du den herhjemme, lyder startprisen på hele 5800 kroner.

IHS Markets har dog udelukkende lavet en analyse materialeudgifterne på en iPhone 7, mens den større udgave af telefonen, iPhone Plus, endnu ikke er blevet testet.

Det er også værd at huske, at udgifterne til materialer kun udgør en del af de omkostninger, der er forbundet med at bygge og sælge en smartphone.

Udover udgifter til materialer kommer - blandt meget andet - også udgifter til research and development, markedsføring og  softwareudvikling.Læs også:

iPhone 7 er mere kraftfuld end den bedste Macbook Air

Tog blot 24 timer: Teenager hacker Apples nye iPhone 7

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.