Artikel top billede

Apples iPhone er blevet dyrere at bygge - disse materialer koster mest i den nye iPhone 7

Prisen på indmaden i den nye iPhone er steget med flere hundrede kroner.

En af hemmelighederne bag Apples enorme pengetank er virksomhedens tårnhøje marginer.

For Apple er som en af de få virksomheder i branchen i stand til at producere sine produkter relativt billigt og sælge dem dyrt.

Men ifølge en analyse af IHS Market er den helt nye iPhone 7 betydeligt dyrere at producere end tidligere versioner. 

Så meget er udgifterne steget

Analysevirksomheden har gennemgået indmaden i den nye iPhone 7 og er kommet frem til, at prisen for materialerne beløber sig til 219,80 dollar.

Med den aktuelle dollarkurs svarer det til 1.455 kroner, hvilket er 36,89 dollar (245 kroner) mere end den forrige iPhone.

Apple har eksempelvis udstyret den nye telefon med et forbedret kamera, en forbedret skærm samt en ny såkaldte taptic-engine, der giver et fysisk feedback, når bruger telefonens homeknap.

Derudover har Apple også hævet telefonens lagerkapacitet således, at den billigste iPhone 7 er udstyret med 32 gb lager, mens den forrige model af telefonen var udstyret med 16 gb.

Ifølge IHS Market koster materialene i en iPhone nu omtrent det samme, som det er tifældet i Samsungs topmodeller.

Så meget koster skærmen

Den dyreste enkeltstående del i telefonen er ifølge iHS Market skærmen. Prisen for den 4,7 tommer store skærm løber således op i 43 dollar - knap 285 kroner.

Køber du en iPhone i butikkerne, koster den billigste udgave i USA 649 dollar, hvilket svarer til 4300 kroner. Køber du den herhjemme, lyder startprisen på hele 5800 kroner.

IHS Markets har dog udelukkende lavet en analyse materialeudgifterne på en iPhone 7, mens den større udgave af telefonen, iPhone Plus, endnu ikke er blevet testet.

Det er også værd at huske, at udgifterne til materialer kun udgør en del af de omkostninger, der er forbundet med at bygge og sælge en smartphone.

Udover udgifter til materialer kommer - blandt meget andet - også udgifter til research and development, markedsføring og  softwareudvikling.

Læs også:

iPhone 7 er mere kraftfuld end den bedste Macbook Air

Tog blot 24 timer: Teenager hacker Apples nye iPhone 7




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere