Artikel top billede

Apples iPhone er blevet dyrere at bygge - disse materialer koster mest i den nye iPhone 7

Prisen på indmaden i den nye iPhone er steget med flere hundrede kroner.

En af hemmelighederne bag Apples enorme pengetank er virksomhedens tårnhøje marginer.

For Apple er som en af de få virksomheder i branchen i stand til at producere sine produkter relativt billigt og sælge dem dyrt.

Men ifølge en analyse af IHS Market er den helt nye iPhone 7 betydeligt dyrere at producere end tidligere versioner. 

Så meget er udgifterne steget

Analysevirksomheden har gennemgået indmaden i den nye iPhone 7 og er kommet frem til, at prisen for materialerne beløber sig til 219,80 dollar.

Med den aktuelle dollarkurs svarer det til 1.455 kroner, hvilket er 36,89 dollar (245 kroner) mere end den forrige iPhone.

Apple har eksempelvis udstyret den nye telefon med et forbedret kamera, en forbedret skærm samt en ny såkaldte taptic-engine, der giver et fysisk feedback, når bruger telefonens homeknap.

Derudover har Apple også hævet telefonens lagerkapacitet således, at den billigste iPhone 7 er udstyret med 32 gb lager, mens den forrige model af telefonen var udstyret med 16 gb.

Ifølge IHS Market koster materialene i en iPhone nu omtrent det samme, som det er tifældet i Samsungs topmodeller.

Så meget koster skærmen

Den dyreste enkeltstående del i telefonen er ifølge iHS Market skærmen. Prisen for den 4,7 tommer store skærm løber således op i 43 dollar - knap 285 kroner.

Køber du en iPhone i butikkerne, koster den billigste udgave i USA 649 dollar, hvilket svarer til 4300 kroner. Køber du den herhjemme, lyder startprisen på hele 5800 kroner.

IHS Markets har dog udelukkende lavet en analyse materialeudgifterne på en iPhone 7, mens den større udgave af telefonen, iPhone Plus, endnu ikke er blevet testet.

Det er også værd at huske, at udgifterne til materialer kun udgør en del af de omkostninger, der er forbundet med at bygge og sælge en smartphone.

Udover udgifter til materialer kommer - blandt meget andet - også udgifter til research and development, markedsføring og  softwareudvikling.

Læs også:

iPhone 7 er mere kraftfuld end den bedste Macbook Air

Tog blot 24 timer: Teenager hacker Apples nye iPhone 7
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere