Kom med bag kulisserne hos it-banden "Vendetta Brothers": Sådan hugger banden kreditkort i Danmark

It-sikkerhedsselskabet FireEye har zoomet helt ind på arbejdet i en professionel it-forbryderbande. Fokus på bandens arbejde viser, at den benytter forretningsmetoder, som vi kender det i andre hjørner af it-verdenen.

It-kriminelle bliver i disse år mere og mere kreative, når det kommer til at få stablet en lyssky forretning på benene i cyberspace.

Den udvikling er it-banden 'Vendetta Brother' - bestående af to personer med online-øgenavnene 'Insider' og pOs3idOn' - eksponent for.

De to såkaldte brødre er langtfra verdens største it-bande, da de 'kun' har omkring 9.000 stjålne kreditkort til salg på deres website.

Derimod viser deres tilgang til den lyssky forretning, at de i den grad ligesom mange andre moderne it-kriminelle tænker ud af boksen, når det gælder om skrabe penge til sig.

Det kan it-sikkerhedsselskabet FireEye konstatere, efter FireEye har zoomet ind på forbryder-duoens arbejdsmetoder i en ny rapport.

Mainstream arbejdsmetoder
I rapporten konstateres det, at Vendetta Brothers hovedsageligt går efter mål i USA og i Norden - herunder Danmark, som dog langtfra er det værst ramte land.

Målt på antallet af vellykkede kredittyverier i 2016 ligger Danmark på en femteplads 150 huggede kreditkort-informationer.

Kreditkortkunder i USA har indtil videre i år haft uventet besøg fra Vendetta Brothers knap 5.000 gange, mens Sverige og Norge også ligger godt til i statistikken med hver omkring 2.000 stjålne kreditkort.

For at stjæle og sælge de mange kortoplysninger benytter banden sig af en vifte af mainstream-forretningsmetoder.

Læs også: Crime-as-a-service: Sådan bliver hælervarer solgt som slik på nettet

Disse metoder strækker sig over outsourcing af rutinearbejde, partnerskaber (i dette tilfælde med andre cyberkriminelle) og abonnementer på automatiserede processer som eksempelvis online-spam- og phishingservices til at finde og udnytte nye angrebsmål.

Samtidig kombinerer Vendetta Brothers sine aktiviteter med klassiske fupnumre som fysiske kreditkort-skimmere kombineret med kameraer til at hugge kreditkortinformationer og pinkoder, som de så senere sælger fra deres egen online-biks.

I denne butik kan man som kunde selv bestemme, hvor kortet skal komme fra, hvilken bank der har udstedt det og hvilken type kreditkort, man ønsker at købe sig adgang til. 

It-sikkerhedsselskabet FireEye pointerer i sin rapport, at bandens alsidige arbejdsmetoder og strategi med at sprede sine aktiviteter på flere områder giver den fleksibiliteten til hurtigt at poppe op igen i et nyt land, hvis dens aktiviteter er blevet lukket på en tidligere jagtmark.

Går efter salgssystemer
Banden er især sultne efter POS-terminaler (Point Of Sales-terminaler), hvor det besværlige arbejde med at tiltuske sig adgang til betalingssystemerne via eksempelvis malware bliver outsourcet til andre it-kriminelle.

Læs også: Sådan holder du dem væk: Disse fem ting synes hackerne er de største barrierer

Andre gange går banden selv i marken, når der eksempelvis skal skydes en phishingkampagne i gang, men også her benytter banden sig af automatiserede services, så den ikke skal bygge sin egen infrastruktur.

Når kortinformationerne og i visse tilfælde pinkoder er i hus, bliver disse informationer så sat til salg på Vendetta Brothers website, som naturligvis helt i hak med tidens trends omkring kundeservice inden for online-kriminalitet blandt andet har en support-chat.

FireEye konstaterer, at når makkerparret formår at holde en god om end ulovlig online-forretning kørende, skyldes det, at dets spor er svære at optrevle, når aktiviteterne er spredt ud på outsourcing, partnerskaber og automatiserede services.

"Bortset fra Vendetta Brothers relativt små operationer, har de ikke desto mindre beviseligt formået at efterligne veletablerede forretningsmetoder. Det indikerer eftertænksom planlægning, der maksimerer deres profit og minimerer risikoen," lyder konklusionen fra FireEye.

Læs også: 
Har du nogensinde hørt om CASB? Det måske vigtigste it-sikkerheds-begreb lige nu

Gammelt viruskneb fupper moderne netbrugere - stammer helt tilbage fra 1990'erne

Dansk sikkerhedsfirma slår alarm: "Jeg har fundet et atomkraftværk, hvor man kunne hæve strålingsniveauet og et fængsel, hvor fængselsdørene kan åbnes fra en server"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Data fra 45.000 virksomheder: Sådan lykkes den digital transformation
Digital transformation medfører gennemgribende forandringer og lykkes kun, hvis du får kunder og medarbejdere med på vognen. Denne hvidbog fra Zendesk konkluderer på data fra 45.000 virksomheder, hvornår processen lykkes – og hvornår den ikke gør.