Almindelig tablet-pc eller hybrid-model? Her er it-ledernes foretrukne tablet-designs

Virksomhederne investerer i stor stil i tablets til medarbejderne. Her kan du se de tablet-designs, der hitter.

Mange danske virksomheder har købt stort ind af tablet-pc'er i de senere år i takt med den omfattende mobility-bølge.

Medarbejderne skal være mere og mere mobile, og tablets er et helt centralt redskab i den forbindelse.

Og virksomhederne er tilsyneladende slet ikke ved at være ved vejs ende, hvad angår investeringer i tablets til medarbejderne.

Analysefirmaet IDC skriver i en ny analyse, at tablets er blandt de tre højeste it-prioriteringer i mange europæiske virksomheder i 2017.

I undersøgelsen medvirker 1.500 it-beslutningstagere fra små, mellemstore og store virksomheder i Storbritannien, Frankrig, Tyskland og Sverige.

Det viser sig blandt andet, at tablets er en del af mobility-strategien i 60 procent af virksomhederne, og at to ud af tre virksomheder enten overvejer eller har planlagt at købe tablets på kort sigt, hvilket vil øge tablet-udbredelsen i erhvervslivet signifikant over de kommende tre år.

Bruges til stadig flere opgaver
Brugsscenarierne udvides samtidig, skriver IDC, og det fremhæves blandt andet, at tablets i dag bruges til alt fra produktivitet til kundevendte opgaver, eksempelvis i en salgs-situation. 

"Undersøgelsens resultater viser, at europæiske virksomheder får en mere moden tilgang til udrulning af tablets og er begyndt at fokusere mere på applikationer og forretningsværdi," skriver IDC og fortsætter:

"Og at udrulningerne er drevet af ønsket om at øge medarbejdernes produktivitet, fleksibilitet i arbejdet og samarbejdet og også af virksomhedernes digital transformations-strategier."

Disse tablets hitter
IDC har også set nærmere på, hvilken type af tablets, virksomhederne har planer om at investere i over det kommende år.

Der er blevet mere og mere at vælge imellem, hvad angår tablet-designs, og IDC deler nu produkterne ind i tre kategorier: Tablet slate, detachables og convertibles.

Mens den traditionelle slate-tablet stadig er den mest populære, er det interessant, at den falder i popularitet, mens hybrid-produkterne stiger i popularitet.

Det betyder også, at hybrid-produkterne samlet set vil udgøre over halvdelen af de tablet-produkter, virksomhederne investerer i 2017, skriver IDC. Væksten klinger af
Mens virksomhederne altså ser ud til fortsat at have interesse i at investere i tablets, så har markedet for tablet-pc'er generelt toppet efter en række år med vilde vækstrater.

Det skyldes ikke mindst, at forbrugerne har fået stillet den værste tablet-tørst, og at markedet derfor er ved at være mættet. 

I årets tredje kvartal blev der derfor også sendt 14,7 procent færre tablet afsted fra producenternes fabrikker i forhold til samme kvartal sidste år.

Nedgangen rammer ikke mindst hårdt hos de to største spillere, Samsung og Apple, hvis tablet-forsendelser er faldet med henholdsvis 19,3 procent og 6,2 procent i forhold til tredje kvartal sidste år.

Læs mere her:

Samsungs og Apples tablets får drøje tæsk på markedet - mens konkurrenter stormer frem

Barsk besked til pc-producenterne: Lav jeres forretninger om - eller forlad markedet helt
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

CIO
Dansk it-afdeling med 140 ansatte vil væk fra 'brændende platform'
Landbrugsstyrelsens it-afdeling, der nærmer sig 140 medarbejdere, har en klar mission: “Jeg håber, at vi hurtigst muligt er ude af den brændende platform, hvor it er den begrænsende faktor,” lyder det fra underdirektør.
Comon
Test af Razer Phone: Hvem havde troet, at et gaming-brand ville lancere årets mobiloverraskelse?
Test: Razer har lanceret sin første smartphone, og mens det langt fra er en smartphone for alle, så indeholder den alligevel nogle innovative ideer, som vi kan lide.
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.