Magtskifte på vej: Samsung og Apple mister grebet om smartphonemarkedet - konkurrenter stormer frem

Verdens to største smartphoneproducenter, Samsung og Apple, mister markedsandele og sælger færre smartphones. Til gengæld har tre konkurrenter masser af medvind.

Et regulært magtskifte kan være under opsejling på smartphonemarkedet.

De to største smartphoneproducenter på globalt plan, Samsung og Apple, mister markedsandele og sælger færre smartphones.

I stedet er det de tre kinesiske smartphoneproducenter, Huawei, Oppo og BKT Communication Equipment, der har vækst og kaprer kunder og markedsandele.

Det fremgår af analysefirmaet Gartners netop offentliggjorte opgørelse over det globale smartphonemarked i årets tredje kvartal. 

Samsungs markedsandel er faldet fra 23,6 procent i tredje kvartal sidste år til 19,2 procent i samme kvartal i år.

Og antallet af solgte smartphones er også faldet for Samsungs vedkommende.

Nedgangen har også ramt Apple, der over det seneste år er gået fra en markedsandel på 13 procent til 11,5, ligesom antallet af solgte iPhones også falder.

Læs også: Android er slet ikke til at stoppe: Nu kører 9 ud af 10 nye smartphones Android

De tre kinesisike konkurrenter, Huawei, Oppo og BKT Communication Equipment, har i samme periode alle både øget antallet af solgte smartphones og markedsandelene.

Det betyder, at Huawei i tredje kvartal i år nåede op på en markedsandel på 8,7 procent, mens Oppo landede på 6,7 procent, og BBK nåede op på 5,3 procent.

Det er især interessant, at Huawei - hvis selskabets fremmarch fortsætter, mens Apple også fortsætter tilbagegangen - inden for få kvartaler vil kunne overtage andenpladsen på det globale smartphonemarked.

"Huawei er ved at lukke hullet op til Apple. I tredje kvartal i 2016 var der under tre procentpoint i forskel i markedsandel mellem de to smartphoneleverandører," skriver Gartner i en mail til Computerworld.

Læs også: 5G på tærsklen af kæmpe globalt gennembrud - men vi kommer til at sakke agterud

Lægger man de tre kinesiske producenters markedsandele sammen, har de nu samlet en markedsandel på 20,7 procent af det globale smartphonemarked.

"De var de eneste leverandører blandt top fem smartphoneleverandørerne, der havde vækst i tredje kvartal 2016," bemærker Gartner. Der blev solgt lidt over 373 millioner smartphones på verdensplan i årets tredje kvartal.

Det er en stigning på 5,4 procent eller omkring 19 millioner enheder i forhold til samme kvartal sidste år.

Heraf havde 87,8 procent Android som styresystem - en stigning fra 84,7 procent i samme kvartal sidste år.

iOS er i samme periode gået fra en markedsandel på 13 procent til nu 11,5.

Windows er helt nede på blot 0,4 procent af markedet i tredje kvartal i år. I samme kvartal sidste år på Windows ifølge Gartner på en global markedsandel på 1,7 procent.Læs også:

Android er slet ikke til at stoppe: Nu kører 9 ud af 10 nye smartphones Android

5G på tærsklen af kæmpe globalt gennembrud - men vi kommer til at sakke agterud

Ny måling af 4G-netværk: Sådan står det til med 4G i Danmark

Vil du have hurtigere internet på smartphonen? Så brug 4G i stedet for WiFi
mest debatterede artikler

Premium
Vi prøver klodens letteste kontor-laptop: Med HP Probook 635 Aero G7 har du ingen undskyldninger
Test HP's nyeste kontor-kreation er klodens letteste kontor-maskine - på papiret. Når arbejdsdagen er ovre, er det dog ikke maskinens fluevægt, der vækker mest glæde.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.