Artikel top billede

Antivirus-software imponerer i stor test: Otte programmer fanger alt

En stortest af 19 antivirus-programmer viser, at producenterne har godt fat i udvikling af opdateringer mod de trusler, der plager nettet lige nu. Her kan du læse, hvordan programmerne placerer sig i forhold til hinanden.

Det er efterhånden blevet en tradition, at den uafhængige testorganisation AV-comparatives hver måned kan præsentere en test, hvor 19 antivirus-programmer sammenlignes med hinanden med de nyeste ondsindede koder som testmateriale.

Oktober er da heller ingen undtagelse.

Det gøres gennem en såkaldt 'real world protection test', hvilket betyder, at testen består af en kontinuerlig sammenligning, hvor der hver måned tilføjes de nyeste trusler, som dukker op på nettet.

I denne måned er der blevet testet med yderligere 250 nye såkaldte 'live cases', som er ondsindet kode, der florerer på nettet netop nu.

AV-Comparatives web-grafik kan du følge de 19 programmer over tid - faktisk helt tilbage til 2009 - hvis du ønsker at se, hvordan programmerne har klaret sig gennem årene.

Husk, at antivirus ikke altid er nok til at sikre din maskine. Læs mere her: Sikkerheds-bombe: Så ofte sniger ransomware sig forbi dit antivirus-program

Testmaskinen er udrustet med software fra Microsoft, helt bestemt Windows 7 Home Premium 64 bit SP1 med de nyeste opdateringer til tredjepartsprogrammer som Adobe Flash, Reader og Java.

Læs også: Her er verdens mest populære antivirus-program

Oktober-testen viser, at leverandørerne virkelig har foden godt plantet i softwarekoden og trusselsbillede på samme tid.

Hele otte af de teste programmer fangede denne gang 100 procent af de trusler, der blev sendt gennem testmaskineriet.

I denne test kan du se, hvor meget maskinkraft antivirus-programmerne hiver ud af din maskine: Stor antivirus-test: Så meget saft og kraft dræner dit sikkerhedsprogram din maskine for

Læs også: Brugernes valg: Her er verdens mest anvendte antivirusprogrammer til pc og telefon

Du kan se de sammenlignende resultater på grafikken herunder.

I den tungere ende er det igen Microsoft, som gør sig bemærket.

Resultatet som rosinen i pølseenden er efterhånden blevet standard for Redmond-produktet i AV-Comparatives test-opsætning.

Læs også sidste måneds test: Stortest af 19 antivirusprogrammer: Microsoft ender sidst

Eller denne test: Stortest af antivirusprogrammer: Microsofts sikkerhedsprogram havner helt i bunden

Det skal retfærdigvis siges, at det ikke er alle producenter, der har ønsket eller haft mulighed for at være med i testen.

Derfor er det ikke en komplet test, men et overblik over 19 af de populære antivirus-produkter på markedet.

Du kan se alle resultaterne fra testen her (pdf).

Læs også:
Stortest af 19 antivirusprogrammer: Microsoft ender sidst

Masser af antivirus-software fyldt med sårbarheder: Kan være åben smutvej for hackere




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere