Artikel top billede

Noget stort er under opsejling: Pludselig opruster it-giganterne med tusindvis af it-jobs i London

Trods brexit har it-giganterne i øjeblikket uhyre travlt med at annoncere masseansættelser af nye it-folk og nye datacentre i London.

London's calling.

Blot en plovmand og ganske kort flyvetur fra Danmark sker der ting og sager på Europas nok største tech-scene.

En række internationale it-giganter opruster i øjeblikket i Storbritannien og ikke mindst i London.

Det sker, selvom brexit-resultatet tidligere i år sendte chok-bølger igennem både Storbritannien og resten af Europa.

Der er dog ikke specielt meget grund til dommedagssnak i disse uger i London, hvis man ser på it-giganternes udmeldinger.

Senest er det Facebook, der har meldt ud, at der skal ansættes yderligere 500 medarbejdere i selskabets London-afdeling, så er ialt vil være 1.500.

"London er bestemt en global 'hub' inden for teknologi, udtaler Nicola Mendelsohn, Facebooks vice president i Europe, ifølge flere britiske medier.

Facebook åbner samtidig et nyt hovedkvarter i London næste år, skriver blandt andre phys.org.

"Det er et sted, hvor vores ingeniører ønsker at arbejde," forklarer Facebook-chefen videre og oplyser, at der nu er medarbejdere med 65 forskellige nationaliteter i Facebooks London-afdeling.

Læs også: Efter EU's milliard-skattesmæk til Apple i Irland: Nu melder England sig 'open for business' med Apple

Og det er ikke kun Facebook, der har set sig lun på London.

Google har også netop annonceret, at der vil blive opgraderet med yderligere 3.000 medarbejdere i selskabets afdeling ved King's Cross i det centrale London, så antallet vil nå op på 7.000 i 2018.

Google-chefen Sundar Pichai udtaler i den forbindelse ifølge The Guardian, at selskabet har overvejelser om, hvad brexit vil få af betydning - men alligevel er det altså planen at der skal være ialt 7.000 medarbejdere i London, inklusiv de 3.000 nye.

"Det er tydeligt for mig her i Storbritannien, at datalogi har en fantastisk fremtid med talenter, uddannelsesinstitutioner og passionen for innovation, vi ser overalt omkring os," forklarer Googles Sundar Pichai.

Også IBM, Microsoft og Apple

Også Apple ser muligheder i London og har tidligere i år meldt ud, at selskabet vil opføre et nyt hovedkontor ved Battersea Power Station (den bygning du ser på Pink Floyds ikoniske Animals-album) i 2021.

Her vil Apple have omkring 1.400 medarbejdere.

Og sørme så om ikke både IBM og Microsoft på det seneste har annonceret, at der skal bygges en stribe nye datacentre i netop Storbritannien.

"Alle har konkluderet, at Storbritanniens økonomi fortsat vil være meget stærk, og at der vil være signifikante muligheder med eller uden brexit," udtaler IBM europæiske cloud-topchef, Sebastian Krause, til Reuters i denne uge.

Konkurrenten Amazon har samtidig også flere tusinde ansatte i London og har inden for de seneste år etableret et nyt hovedkontor i London.

Læs også:

Efter EU's milliard-skattesmæk til Apple i Irland: Nu melder England sig 'open for business' med Apple

Sådan vil en britisk exit fra EU ramme den danske it-branche

Microsoft åbner nye datacentre i England til Azure og Office 365 - det skal de bruges til
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere