Artikel top billede

Noget stort er under opsejling: Pludselig opruster it-giganterne med tusindvis af it-jobs i London

Trods brexit har it-giganterne i øjeblikket uhyre travlt med at annoncere masseansættelser af nye it-folk og nye datacentre i London.

London's calling.

Blot en plovmand og ganske kort flyvetur fra Danmark sker der ting og sager på Europas nok største tech-scene.

En række internationale it-giganter opruster i øjeblikket i Storbritannien og ikke mindst i London.

Det sker, selvom brexit-resultatet tidligere i år sendte chok-bølger igennem både Storbritannien og resten af Europa.

Der er dog ikke specielt meget grund til dommedagssnak i disse uger i London, hvis man ser på it-giganternes udmeldinger.

Senest er det Facebook, der har meldt ud, at der skal ansættes yderligere 500 medarbejdere i selskabets London-afdeling, så er ialt vil være 1.500.

"London er bestemt en global 'hub' inden for teknologi, udtaler Nicola Mendelsohn, Facebooks vice president i Europe, ifølge flere britiske medier.

Facebook åbner samtidig et nyt hovedkvarter i London næste år, skriver blandt andre phys.org.

"Det er et sted, hvor vores ingeniører ønsker at arbejde," forklarer Facebook-chefen videre og oplyser, at der nu er medarbejdere med 65 forskellige nationaliteter i Facebooks London-afdeling.

Læs også: Efter EU's milliard-skattesmæk til Apple i Irland: Nu melder England sig 'open for business' med Apple

Og det er ikke kun Facebook, der har set sig lun på London.

Google har også netop annonceret, at der vil blive opgraderet med yderligere 3.000 medarbejdere i selskabets afdeling ved King's Cross i det centrale London, så antallet vil nå op på 7.000 i 2018.

Google-chefen Sundar Pichai udtaler i den forbindelse ifølge The Guardian, at selskabet har overvejelser om, hvad brexit vil få af betydning - men alligevel er det altså planen at der skal være ialt 7.000 medarbejdere i London, inklusiv de 3.000 nye.

"Det er tydeligt for mig her i Storbritannien, at datalogi har en fantastisk fremtid med talenter, uddannelsesinstitutioner og passionen for innovation, vi ser overalt omkring os," forklarer Googles Sundar Pichai.

Også IBM, Microsoft og Apple

Også Apple ser muligheder i London og har tidligere i år meldt ud, at selskabet vil opføre et nyt hovedkontor ved Battersea Power Station (den bygning du ser på Pink Floyds ikoniske Animals-album) i 2021.

Her vil Apple have omkring 1.400 medarbejdere.

Og sørme så om ikke både IBM og Microsoft på det seneste har annonceret, at der skal bygges en stribe nye datacentre i netop Storbritannien.

"Alle har konkluderet, at Storbritanniens økonomi fortsat vil være meget stærk, og at der vil være signifikante muligheder med eller uden brexit," udtaler IBM europæiske cloud-topchef, Sebastian Krause, til Reuters i denne uge.

Konkurrenten Amazon har samtidig også flere tusinde ansatte i London og har inden for de seneste år etableret et nyt hovedkontor i London.

Læs også:

Efter EU's milliard-skattesmæk til Apple i Irland: Nu melder England sig 'open for business' med Apple

Sådan vil en britisk exit fra EU ramme den danske it-branche

Microsoft åbner nye datacentre i England til Azure og Office 365 - det skal de bruges til
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere