Artikel top billede

Noget stort er under opsejling: Pludselig opruster it-giganterne med tusindvis af it-jobs i London

Trods brexit har it-giganterne i øjeblikket uhyre travlt med at annoncere masseansættelser af nye it-folk og nye datacentre i London.

London's calling.

Blot en plovmand og ganske kort flyvetur fra Danmark sker der ting og sager på Europas nok største tech-scene.

En række internationale it-giganter opruster i øjeblikket i Storbritannien og ikke mindst i London.

Det sker, selvom brexit-resultatet tidligere i år sendte chok-bølger igennem både Storbritannien og resten af Europa.

Der er dog ikke specielt meget grund til dommedagssnak i disse uger i London, hvis man ser på it-giganternes udmeldinger.

Senest er det Facebook, der har meldt ud, at der skal ansættes yderligere 500 medarbejdere i selskabets London-afdeling, så er ialt vil være 1.500.

"London er bestemt en global 'hub' inden for teknologi, udtaler Nicola Mendelsohn, Facebooks vice president i Europe, ifølge flere britiske medier.

Facebook åbner samtidig et nyt hovedkvarter i London næste år, skriver blandt andre phys.org.

"Det er et sted, hvor vores ingeniører ønsker at arbejde," forklarer Facebook-chefen videre og oplyser, at der nu er medarbejdere med 65 forskellige nationaliteter i Facebooks London-afdeling.

Læs også: Efter EU's milliard-skattesmæk til Apple i Irland: Nu melder England sig 'open for business' med Apple

Og det er ikke kun Facebook, der har set sig lun på London.

Google har også netop annonceret, at der vil blive opgraderet med yderligere 3.000 medarbejdere i selskabets afdeling ved King's Cross i det centrale London, så antallet vil nå op på 7.000 i 2018.

Google-chefen Sundar Pichai udtaler i den forbindelse ifølge The Guardian, at selskabet har overvejelser om, hvad brexit vil få af betydning - men alligevel er det altså planen at der skal være ialt 7.000 medarbejdere i London, inklusiv de 3.000 nye.

"Det er tydeligt for mig her i Storbritannien, at datalogi har en fantastisk fremtid med talenter, uddannelsesinstitutioner og passionen for innovation, vi ser overalt omkring os," forklarer Googles Sundar Pichai.

Også IBM, Microsoft og Apple

Også Apple ser muligheder i London og har tidligere i år meldt ud, at selskabet vil opføre et nyt hovedkontor ved Battersea Power Station (den bygning du ser på Pink Floyds ikoniske Animals-album) i 2021.

Her vil Apple have omkring 1.400 medarbejdere.

Og sørme så om ikke både IBM og Microsoft på det seneste har annonceret, at der skal bygges en stribe nye datacentre i netop Storbritannien.

"Alle har konkluderet, at Storbritanniens økonomi fortsat vil være meget stærk, og at der vil være signifikante muligheder med eller uden brexit," udtaler IBM europæiske cloud-topchef, Sebastian Krause, til Reuters i denne uge.

Konkurrenten Amazon har samtidig også flere tusinde ansatte i London og har inden for de seneste år etableret et nyt hovedkontor i London.

Læs også:

Efter EU's milliard-skattesmæk til Apple i Irland: Nu melder England sig 'open for business' med Apple

Sådan vil en britisk exit fra EU ramme den danske it-branche

Microsoft åbner nye datacentre i England til Azure og Office 365 - det skal de bruges til
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere