Artikel top billede

(Foto: Uffe WengFotojournalist Uffe WengPhotojournalist Uffe Wengwww.uffeweng.dkGunløgsgade 33, 2. tv.2300 København S.Danmark / Uffe Weng)

Se listen: Med disse smartphone-modeller bruges der mest data og tales mest i telefon i Danmark

Der er kæmpe forskel på det gennemsnitlige data- og tale-forbrug, afhængig af hvilken smartphone eller eller tablet, der er tale om. Se opgørelsen fra TDC's netværk her.

Den gammeldags, simple mobiltelefon - også kaldet en featurephone - er på ganske få år blevet sendt på retræte blandt danskerne, der i stedet køber smartphones.

Nye data fra landets største teleselskab, TDC/YouSee, viser, at 78,30 procent af kunderne på mobilnetværket i dag anvender en smartphone, mens 15,76 procent har en featurephone.

De resterende 5,94 procent anvender en tablet-pc.

TDC har til Computerworld lavet et data-udtræk, der viser, hvilke smartphones og tablet-pc'er, der var på selskabets 2G/3G/4G-mobilnetværk i oktober måned - og hvordan det gennemsnitlige brugsmønster ser ud for specifikke modeller.

Læs mere her: Nye danske data afslører: Her er de mest populære smartphones i Danmark

Stor forskel fra smartphone til smartphone

Her er det ganske interessant at se, at en smartphone ikke bare er en smartphone. Der er nemlig kæmpe forskel på det gennemsnitlige forbrug fra model til model.

Generelt kan man konkludere, at forbruget stiger, jo dyrere og nyere en enhed, der er tale om.

Det er måske ikke så overraskende, da en top-smartphone alt andet lige er mere velegnet til 4G-tjenester som eksempelvis videostreaming end en lavpris-smartphone.

Vælger man at købe en billig model, er det måske netop fordi, man vurderer, at ens behov ikke er så stort - mens køberen af den nyeste top-telefon har vurderet det modsatte.

Alligevel er det dog et tegn på, at man som forbruger agerer forskelligt på mobilnetværket, alt efter hvilken smartphone, man har.

Eksempelvis taler en iPhone 6s-bruger i gennemsnit i telefon i næsten otte timer om måneden. Har man en iPhone 4, er tale-bruget næsten det halve.

Det højeste gennemsnitlige data-forbrug finder man hos dem, der anvender en Apple iPhone 6s Plus. Denne gruppe af smartphone-brugere anvender i snit 7,04 GB data per måned.

Tabellen herunder viser også, at det gennemsnitlige data-forbrug på en tablet-pc er langt lavere end på en smartphone.

Det må formodes, at det skyldes, at tablet-pc'en langt oftere suger data via WiFi-netværket.

Find din egen smartphone her

Tallene herunder er anonymiserede fra TDC's side, så man alene kan betragte de forskellige grupper af smartphone-brugere og deres gennemsnitlige forbrug.

Kan du genkende dit eget mobil-forbrug?

Hvor meget data sender og modtager du fra din smartphone eller tablet hver måned? Og hvor mange timer bruger du på telefonsamtaler?

TDC's data-udtræk indeholder også en liste med de 15 enheder, der var flest af på TDC's mobilnetværk i oktober måned.

Her er det især Apples markante dominans på det danske mobilmarked, der er interessant.

Ikke nok med at 10 af de 15 enheder bærer Apple-logoet; det er endda de første 10 pladser, Apple nupper.

Læs mere om det her:

Nye danske data afslører: Her er de mest populære smartphones i Danmark

Ny måling af 4G-netværk: Sådan står det til med 4G i Danmark

Vil du have hurtigere internet på smartphonen? Så brug 4G i stedet for WiFi
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere