Artikel top billede

Se listen: Med disse smartphone-modeller bruges der mest data og tales mest i telefon i Danmark

Der er kæmpe forskel på det gennemsnitlige data- og tale-forbrug, afhængig af hvilken smartphone eller eller tablet, der er tale om. Se opgørelsen fra TDC's netværk her.

Den gammeldags, simple mobiltelefon - også kaldet en featurephone - er på ganske få år blevet sendt på retræte blandt danskerne, der i stedet køber smartphones.

Nye data fra landets største teleselskab, TDC/YouSee, viser, at 78,30 procent af kunderne på mobilnetværket i dag anvender en smartphone, mens 15,76 procent har en featurephone.

De resterende 5,94 procent anvender en tablet-pc.

TDC har til Computerworld lavet et data-udtræk, der viser, hvilke smartphones og tablet-pc'er, der var på selskabets 2G/3G/4G-mobilnetværk i oktober måned - og hvordan det gennemsnitlige brugsmønster ser ud for specifikke modeller.

Læs mere her: Nye danske data afslører: Her er de mest populære smartphones i Danmark

Stor forskel fra smartphone til smartphone

Her er det ganske interessant at se, at en smartphone ikke bare er en smartphone. Der er nemlig kæmpe forskel på det gennemsnitlige forbrug fra model til model.

Generelt kan man konkludere, at forbruget stiger, jo dyrere og nyere en enhed, der er tale om.

Det er måske ikke så overraskende, da en top-smartphone alt andet lige er mere velegnet til 4G-tjenester som eksempelvis videostreaming end en lavpris-smartphone.

Vælger man at købe en billig model, er det måske netop fordi, man vurderer, at ens behov ikke er så stort - mens køberen af den nyeste top-telefon har vurderet det modsatte.

Alligevel er det dog et tegn på, at man som forbruger agerer forskelligt på mobilnetværket, alt efter hvilken smartphone, man har.

Eksempelvis taler en iPhone 6s-bruger i gennemsnit i telefon i næsten otte timer om måneden. Har man en iPhone 4, er tale-bruget næsten det halve.

Det højeste gennemsnitlige data-forbrug finder man hos dem, der anvender en Apple iPhone 6s Plus. Denne gruppe af smartphone-brugere anvender i snit 7,04 GB data per måned.

Tabellen herunder viser også, at det gennemsnitlige data-forbrug på en tablet-pc er langt lavere end på en smartphone.

Det må formodes, at det skyldes, at tablet-pc'en langt oftere suger data via WiFi-netværket.

Find din egen smartphone her

Tallene herunder er anonymiserede fra TDC's side, så man alene kan betragte de forskellige grupper af smartphone-brugere og deres gennemsnitlige forbrug.

Kan du genkende dit eget mobil-forbrug?

Hvor meget data sender og modtager du fra din smartphone eller tablet hver måned? Og hvor mange timer bruger du på telefonsamtaler?

TDC's data-udtræk indeholder også en liste med de 15 enheder, der var flest af på TDC's mobilnetværk i oktober måned.

Her er det især Apples markante dominans på det danske mobilmarked, der er interessant.

Ikke nok med at 10 af de 15 enheder bærer Apple-logoet; det er endda de første 10 pladser, Apple nupper.

Læs mere om det her:

Nye danske data afslører: Her er de mest populære smartphones i Danmark

Ny måling af 4G-netværk: Sådan står det til med 4G i Danmark

Vil du have hurtigere internet på smartphonen? Så brug 4G i stedet for WiFi
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere