Artikel top billede

Disse 12 forskellige routere er ramt af alvorlig sårbarhed: Her er dine muligheder for at opdatere firmwaren

Tre hektiske dage efter, at en alvorlig sårbarhed i Netgears routere blev afsløret, ligger det nu klart, at 12 forskellige routere er ramt. Se dine muligheder for at opdatere firmwaren.

"Brugere, der har mulighed for det, bør stærkt overveje at stoppe brugen af de påvirkede enheder, indtil der er en løsning tilgængelig."

Sådan lød advarslen fra den amerikanske sikkerhedsorganisation CERT tidligere på ugen, da det blev afsløret, tre routere fra Netgear indeholder en sårbarhed, der gør det muligt for hackere at afvikle kode på routerne.

Læs mere om det her.

"Ved at overbevise brugere om at besøge en bestemt webside, der er udviklet til formålet, kan en ikke-autentificeret angriber på afstand køre kommandoer med rod-privilegier på ramte routere," lød advarsel fra CERT, og Netgear erkendte da også eksistensen af sårbarheden.

Siden er sagen dog ekskaleret, og listen med sårbare routere er vokset markant, som vi kunne fortælle tirsdag:

Alvorlig trussel mod trådløse routere eskalerer: Listen med sårbare routere vokser markant

Nu ser det ud til, at Netgear er ved at have det fulde overblik over problemets omfang.

Af den seneste opdatering fra selskabet fremgår det, at i alt 12 routere indeholder den sårbare firmware - og dermed er i alvorlig risiko for at blive angrebet. Det drejer sig om følgende Netgear-routere:

R6250.*

R6400.*

R6700.*

R6900.

R7000.*

R7100LG.*

R7300DST.*

R7900.*

R8000.*

D6220.

D6400.

D7000.

Ejer du en Netgear-router, der ikke er på listen, skal du dog nok ikke vide dig for sikker, for Netgear skriver videre:

"Netgear fortsætter med at teste hele vores portefølje af routere, der måske kan være påvirkede af denne sårbarhed. Hvis andre routere er ramt af samme sikkerheds-sårbarhed, kommer vi også med et firmware-fix til dem."

Sådan opdaterer du firmwaren

Netgear kan samtidig fortælle, at der til de routere, der er markeret med en * herover, nu findes en beta-version af den nye firmware, der lapper sårbarheden.

"Netgear arbejder på en production firmware-version, der lukker denne 'command injection'-sårbarhed og vil frigive den så hurtigt som muligt."

"Denne beta-firmware er ikke blevet fuldt ud testet og vil måske ikke fungere for alle brugere. Netgear tilbyder denne beta-firmware som en midlertidig løsning, men Netgear anbefaler stærkt, at alle brugere downloader production-versionen af firmwaren, så snart den er tilgængelig."

Hvis du vil hente beta-firmwaren, kan du finde den nødvendige download til din specifikke routere på denne side hos Netgear.

En anden mulighed er at anvende tredjeparts-firmware til routeren.

Det forudsætter dog, at man har overblikket over, hvad der fungerer - og at man stoler på den firmware, man så vælger at installere.

Bidrag gerne med din viden i debatten herunder, hvis du har erfaringer med tredjeparts-firmware til Netgear-routere. 

Læs også:

Alvorlig trussel mod trådløse routere eskalerer: Listen med sårbare routere vokser markant

Ejer du sådan en? Alvorlig sårbarhed i populære routere: Brugerne bør "stærkt overveje" ikke at anvende dem

Millioner af sårbare routere i risikozonen: Derfor er Mirai-angrebet slet ikke overstået

Derfor gik 900.000 routere i sort: Angrebet mislykkedes - men routerne bukkede alligevel under

Kæmpe malware-angreb sender næsten en million routere til tælling
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere