Artikel top billede

Disse 12 forskellige routere er ramt af alvorlig sårbarhed: Her er dine muligheder for at opdatere firmwaren

Tre hektiske dage efter, at en alvorlig sårbarhed i Netgears routere blev afsløret, ligger det nu klart, at 12 forskellige routere er ramt. Se dine muligheder for at opdatere firmwaren.

"Brugere, der har mulighed for det, bør stærkt overveje at stoppe brugen af de påvirkede enheder, indtil der er en løsning tilgængelig."

Sådan lød advarslen fra den amerikanske sikkerhedsorganisation CERT tidligere på ugen, da det blev afsløret, tre routere fra Netgear indeholder en sårbarhed, der gør det muligt for hackere at afvikle kode på routerne.

Læs mere om det her.

"Ved at overbevise brugere om at besøge en bestemt webside, der er udviklet til formålet, kan en ikke-autentificeret angriber på afstand køre kommandoer med rod-privilegier på ramte routere," lød advarsel fra CERT, og Netgear erkendte da også eksistensen af sårbarheden.

Siden er sagen dog ekskaleret, og listen med sårbare routere er vokset markant, som vi kunne fortælle tirsdag:

Alvorlig trussel mod trådløse routere eskalerer: Listen med sårbare routere vokser markant

Nu ser det ud til, at Netgear er ved at have det fulde overblik over problemets omfang.

Af den seneste opdatering fra selskabet fremgår det, at i alt 12 routere indeholder den sårbare firmware - og dermed er i alvorlig risiko for at blive angrebet. Det drejer sig om følgende Netgear-routere:

R6250.*

R6400.*

R6700.*

R6900.

R7000.*

R7100LG.*

R7300DST.*

R7900.*

R8000.*

D6220.

D6400.

D7000.

Ejer du en Netgear-router, der ikke er på listen, skal du dog nok ikke vide dig for sikker, for Netgear skriver videre:

"Netgear fortsætter med at teste hele vores portefølje af routere, der måske kan være påvirkede af denne sårbarhed. Hvis andre routere er ramt af samme sikkerheds-sårbarhed, kommer vi også med et firmware-fix til dem."

Sådan opdaterer du firmwaren

Netgear kan samtidig fortælle, at der til de routere, der er markeret med en * herover, nu findes en beta-version af den nye firmware, der lapper sårbarheden.

"Netgear arbejder på en production firmware-version, der lukker denne 'command injection'-sårbarhed og vil frigive den så hurtigt som muligt."

"Denne beta-firmware er ikke blevet fuldt ud testet og vil måske ikke fungere for alle brugere. Netgear tilbyder denne beta-firmware som en midlertidig løsning, men Netgear anbefaler stærkt, at alle brugere downloader production-versionen af firmwaren, så snart den er tilgængelig."

Hvis du vil hente beta-firmwaren, kan du finde den nødvendige download til din specifikke routere på denne side hos Netgear.

En anden mulighed er at anvende tredjeparts-firmware til routeren.

Det forudsætter dog, at man har overblikket over, hvad der fungerer - og at man stoler på den firmware, man så vælger at installere.

Bidrag gerne med din viden i debatten herunder, hvis du har erfaringer med tredjeparts-firmware til Netgear-routere. 

Læs også:

Alvorlig trussel mod trådløse routere eskalerer: Listen med sårbare routere vokser markant

Ejer du sådan en? Alvorlig sårbarhed i populære routere: Brugerne bør "stærkt overveje" ikke at anvende dem

Millioner af sårbare routere i risikozonen: Derfor er Mirai-angrebet slet ikke overstået

Derfor gik 900.000 routere i sort: Angrebet mislykkedes - men routerne bukkede alligevel under

Kæmpe malware-angreb sender næsten en million routere til tælling
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere