LG mister milliardbeløb efter kikset smartphone-satsning: Forbrugerne gad slet ikke produktet

Det sydkoreanske verdensfirma LG har tabt halvanden milliard kroner i fjerde kvartal i et ellers positivt 2016 for selskabet. Syndebukken bag tabet er selskabets mobildivision.

LG som helhed havde et forrygende 2016 med et overskud på 770 millioner kroner.

Men havde det ikke været for det sydkoreanske selskabs mobildivision, havde regnskabet set meget anderledes ud.

LG's markedsandele på smartphonemarkedet har længe været aftagende, men regnskabet for fjerde og sidste kvartal i 2016 var endnu et søm i en potentiel ligkiste.

Selskabet havde i fjerde kvartal et underskud på 1,5 milliarder kroner, hvilket hovedsageligt var på grund af virksomhedens mobildivision.

I hele 2016 solgte LG kun 14,1 millioner smartphones. Til sammenligning solgte LG's sydkoreanske konkurrent Samsung mellem 70 og 80 millioner hvert eneste kvartal, og det var endda på trods af Samsungs Note 7-skandale.

G5 var en katastrofal fiasko
I fjerde kvartal havde LG ellers et okay salg af selskabets anmelderroste LG V20-telefon, men 2016's helt store skuffelse, LG G5 fra foråret, var en gedigen katastrofe for selskabet.

Læs også: Test: LG G5's vilde dobbeltkamera opvejer ligegyldige funktioner

LG G5 var en unik og innovativ smartphone med en modulær opbygning, hvor du kunne tilføje ekstra funktioner. Et rent slaraffenland for tech-nørder, men den almene bruger var fløjtende ligeglad og købte i stedet smartphones et andet sted.

I løbet af foråret måtte LG melde ud, at firmaet stoppede udviklingen af flere modulære smartphones samt udviklingen af flere moduler.

Det modulære setup var ellers en gigantinvestering for selskabet, der skulle have siddet i mange smartphones i de kommende år.  

Læs også: Endnu et firma dropper drømmen om den modulære telefon - og det skal du være glad for

LG er kendt for ikke at holde sig til de konventionelle smartphonedesigns.

LG var således det første firma til at sætte fingerskanneren på bagsiden af telefonen - det kopierer Huawei i dag i stor stil - og LG var også et af de første selskaber med en telefon med to kameraer.

Den kommende LG G6 vil ikke have samme modulære system som G5, men har allerede trukket overskrifter, da den eftersigende "kun" vil være udstyret med sidste års Snapdragon 821-processor, og ikke den nyeste 835. Den har Samsung taget for sig selv.

Det er dog langt fra kun LG, der har problemer i smartphoneindustrien.

Sony og HTC er begge hårdt pressede på smartphone-markedet, hvor særligt kinesiske brands som Huawei rykker frem.

Læs også: Vilde, billige og teknisk overlegne: Her er de bedste smartphones lanceret i 2016
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft slipper splinterny bærbar-kollektion løs: Endelig undgår selskabet en fatal fejltagelse
Microsoft er klar med fjerde generation af sin Surface Laptop. Og her undgår Microsoft omsider at være for karrig med lagerpladsen.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.