Artikel top billede

LG mister milliardbeløb efter kikset smartphone-satsning: Forbrugerne gad slet ikke produktet

Det sydkoreanske verdensfirma LG har tabt halvanden milliard kroner i fjerde kvartal i et ellers positivt 2016 for selskabet. Syndebukken bag tabet er selskabets mobildivision.

LG som helhed havde et forrygende 2016 med et overskud på 770 millioner kroner.

Men havde det ikke været for det sydkoreanske selskabs mobildivision, havde regnskabet set meget anderledes ud.

LG's markedsandele på smartphonemarkedet har længe været aftagende, men regnskabet for fjerde og sidste kvartal i 2016 var endnu et søm i en potentiel ligkiste.

Selskabet havde i fjerde kvartal et underskud på 1,5 milliarder kroner, hvilket hovedsageligt var på grund af virksomhedens mobildivision.

I hele 2016 solgte LG kun 14,1 millioner smartphones. Til sammenligning solgte LG's sydkoreanske konkurrent Samsung mellem 70 og 80 millioner hvert eneste kvartal, og det var endda på trods af Samsungs Note 7-skandale.

G5 var en katastrofal fiasko

I fjerde kvartal havde LG ellers et okay salg af selskabets anmelderroste LG V20-telefon, men 2016's helt store skuffelse, LG G5 fra foråret, var en gedigen katastrofe for selskabet.

Læs også: Test: LG G5's vilde dobbeltkamera opvejer ligegyldige funktioner

LG G5 var en unik og innovativ smartphone med en modulær opbygning, hvor du kunne tilføje ekstra funktioner. Et rent slaraffenland for tech-nørder, men den almene bruger var fløjtende ligeglad og købte i stedet smartphones et andet sted.

I løbet af foråret måtte LG melde ud, at firmaet stoppede udviklingen af flere modulære smartphones samt udviklingen af flere moduler.

Det modulære setup var ellers en gigantinvestering for selskabet, der skulle have siddet i mange smartphones i de kommende år.  

Læs også: Endnu et firma dropper drømmen om den modulære telefon - og det skal du være glad for

LG er kendt for ikke at holde sig til de konventionelle smartphonedesigns.

LG var således det første firma til at sætte fingerskanneren på bagsiden af telefonen - det kopierer Huawei i dag i stor stil - og LG var også et af de første selskaber med en telefon med to kameraer.

Den kommende LG G6 vil ikke have samme modulære system som G5, men har allerede trukket overskrifter, da den eftersigende "kun" vil være udstyret med sidste års Snapdragon 821-processor, og ikke den nyeste 835. Den har Samsung taget for sig selv.

Det er dog langt fra kun LG, der har problemer i smartphoneindustrien.

Sony og HTC er begge hårdt pressede på smartphone-markedet, hvor særligt kinesiske brands som Huawei rykker frem.

Læs også: Vilde, billige og teknisk overlegne: Her er de bedste smartphones lanceret i 2016
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere