Artikel top billede

LG mister milliardbeløb efter kikset smartphone-satsning: Forbrugerne gad slet ikke produktet

Det sydkoreanske verdensfirma LG har tabt halvanden milliard kroner i fjerde kvartal i et ellers positivt 2016 for selskabet. Syndebukken bag tabet er selskabets mobildivision.

LG som helhed havde et forrygende 2016 med et overskud på 770 millioner kroner.

Men havde det ikke været for det sydkoreanske selskabs mobildivision, havde regnskabet set meget anderledes ud.

LG's markedsandele på smartphonemarkedet har længe været aftagende, men regnskabet for fjerde og sidste kvartal i 2016 var endnu et søm i en potentiel ligkiste.

Selskabet havde i fjerde kvartal et underskud på 1,5 milliarder kroner, hvilket hovedsageligt var på grund af virksomhedens mobildivision.

I hele 2016 solgte LG kun 14,1 millioner smartphones. Til sammenligning solgte LG's sydkoreanske konkurrent Samsung mellem 70 og 80 millioner hvert eneste kvartal, og det var endda på trods af Samsungs Note 7-skandale.

G5 var en katastrofal fiasko

I fjerde kvartal havde LG ellers et okay salg af selskabets anmelderroste LG V20-telefon, men 2016's helt store skuffelse, LG G5 fra foråret, var en gedigen katastrofe for selskabet.

Læs også: Test: LG G5's vilde dobbeltkamera opvejer ligegyldige funktioner

LG G5 var en unik og innovativ smartphone med en modulær opbygning, hvor du kunne tilføje ekstra funktioner. Et rent slaraffenland for tech-nørder, men den almene bruger var fløjtende ligeglad og købte i stedet smartphones et andet sted.

I løbet af foråret måtte LG melde ud, at firmaet stoppede udviklingen af flere modulære smartphones samt udviklingen af flere moduler.

Det modulære setup var ellers en gigantinvestering for selskabet, der skulle have siddet i mange smartphones i de kommende år.  

Læs også: Endnu et firma dropper drømmen om den modulære telefon - og det skal du være glad for

LG er kendt for ikke at holde sig til de konventionelle smartphonedesigns.

LG var således det første firma til at sætte fingerskanneren på bagsiden af telefonen - det kopierer Huawei i dag i stor stil - og LG var også et af de første selskaber med en telefon med to kameraer.

Den kommende LG G6 vil ikke have samme modulære system som G5, men har allerede trukket overskrifter, da den eftersigende "kun" vil være udstyret med sidste års Snapdragon 821-processor, og ikke den nyeste 835. Den har Samsung taget for sig selv.

Det er dog langt fra kun LG, der har problemer i smartphoneindustrien.

Sony og HTC er begge hårdt pressede på smartphone-markedet, hvor særligt kinesiske brands som Huawei rykker frem.

Læs også: Vilde, billige og teknisk overlegne: Her er de bedste smartphones lanceret i 2016
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.