Her er hovedpunkterne i ny statslig it-strategi: Bedre og billigere it er i fokus

Regeringen barsler med en ny it-strategi, der skal give staten mere og bedre it for pengene, mens driften af de igangværende systemer skal strammes op. Læs her hovedpunkterne i den kommende, statslige it-strategi.

Minister for offentlig innovation, Sophie Løhde (V), under Finansministeriet har varslet opstramninger af især den statslige it-drift.

Løftet om opstramning kommer efter, at regeringens store kasseeftersyn i de statslige it-systemer har afsløret, at hvert tredje kritiske it-system i staten ikke kører optimalt.

Det kan du læse mere om her: Stort eftersyn: 157 af statens kritiske it-systemer er nedkørte og sårbare over for hackere

Dermed er der risiko for, at et af statens vitale it-systemer brager ned, bliver kompromitteret af hackere eller på anden måde bliver sat ud af spillet på en yderst uhensigtsmæssig facon.

Opstramningerne bliver en del af en kommende ny, statslig it-strategi, som ministeren med hjælp fra de statslige myndigheder og eksterne eksperter skal have et oplæg klar til inden sommerferien.

"Med it-strategien vil vi gennemføre flere markante ændringer på området, som sikrer, at vores digitale infrastruktur styres sikkert og professionelt," lyder det fra ministeren. 

Her er strategiens hovedpunkter
Allerede på nuværende tidspunkt har Sophie Løhde luftet hovedpunkterne i den kommende it-strategi på Finansministeriets hjemmeside.

Her fornemmes konturerne af et opgør med gamle samarbejdspartnere, som du kan læse mere om her: Vil det lykkes for staten af frigøre sig fra dyb afhængighed af CSC og IBM?

Et af strategiens hovedpunkter bliver prioritering af it-udgifter og it-aktiviterer, hvor staten i langt højere grad end i dag skal være bedre til at skabe overblik og koordinering af langsitet it-planlægning:

"Det er på tide at tage skeen i den anden hånd. Vi skal simpelthen bruge skatteydernes penge mere begavet," lyder en af udmeldingerne fra Sophie Løhde på Finansministeriets hjemmeside.

Her fremgår det også, at der kan komme yderligere fokus på store, bekostelige it-projekter, der skal mandsopdækkes tættere end i dag.

Slutteligt er der som følge af det nyligt overståede kasseeftersyn taget initiativ til, at systemerne løbende vedligeholdes og videreudvikles, lige som de statslige myndigheder også skal være bedre til at konkurrenceudsætte deres systemer.

Læs også:
Dyre KMD-forsinkelser lander på ministerens bord: Er det rimeligt, at KMD tjener tykt på forsinkelser af egne leverancer?

Det store opgør på vej: Vil det lykkes for staten af frigøre sig fra dyb afhængighed af CSC og IBM?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.