Her er hovedpunkterne i ny statslig it-strategi: Bedre og billigere it er i fokus

Regeringen barsler med en ny it-strategi, der skal give staten mere og bedre it for pengene, mens driften af de igangværende systemer skal strammes op. Læs her hovedpunkterne i den kommende, statslige it-strategi.

Minister for offentlig innovation, Sophie Løhde (V), under Finansministeriet har varslet opstramninger af især den statslige it-drift.

Løftet om opstramning kommer efter, at regeringens store kasseeftersyn i de statslige it-systemer har afsløret, at hvert tredje kritiske it-system i staten ikke kører optimalt.

Det kan du læse mere om her: Stort eftersyn: 157 af statens kritiske it-systemer er nedkørte og sårbare over for hackere

Dermed er der risiko for, at et af statens vitale it-systemer brager ned, bliver kompromitteret af hackere eller på anden måde bliver sat ud af spillet på en yderst uhensigtsmæssig facon.

Opstramningerne bliver en del af en kommende ny, statslig it-strategi, som ministeren med hjælp fra de statslige myndigheder og eksterne eksperter skal have et oplæg klar til inden sommerferien.

"Med it-strategien vil vi gennemføre flere markante ændringer på området, som sikrer, at vores digitale infrastruktur styres sikkert og professionelt," lyder det fra ministeren. 

Her er strategiens hovedpunkter
Allerede på nuværende tidspunkt har Sophie Løhde luftet hovedpunkterne i den kommende it-strategi på Finansministeriets hjemmeside.

Her fornemmes konturerne af et opgør med gamle samarbejdspartnere, som du kan læse mere om her: Vil det lykkes for staten af frigøre sig fra dyb afhængighed af CSC og IBM?

Et af strategiens hovedpunkter bliver prioritering af it-udgifter og it-aktiviterer, hvor staten i langt højere grad end i dag skal være bedre til at skabe overblik og koordinering af langsitet it-planlægning:

"Det er på tide at tage skeen i den anden hånd. Vi skal simpelthen bruge skatteydernes penge mere begavet," lyder en af udmeldingerne fra Sophie Løhde på Finansministeriets hjemmeside.

Her fremgår det også, at der kan komme yderligere fokus på store, bekostelige it-projekter, der skal mandsopdækkes tættere end i dag.

Slutteligt er der som følge af det nyligt overståede kasseeftersyn taget initiativ til, at systemerne løbende vedligeholdes og videreudvikles, lige som de statslige myndigheder også skal være bedre til at konkurrenceudsætte deres systemer.

Læs også:
Dyre KMD-forsinkelser lander på ministerens bord: Er det rimeligt, at KMD tjener tykt på forsinkelser af egne leverancer?

Det store opgør på vej: Vil det lykkes for staten af frigøre sig fra dyb afhængighed af CSC og IBM?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Dette smartwatch er som skabt til at krydse Gobi-ørkenen – men det fungerer også fint herhjemme
Garmin Instinct Solar er et af de første smart-ure, som slet ikke behøver at blive opladet – det har sin fordele og naturligvis også sine begrænsinger.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.