Artikel top billede

Her er hovedpunkterne i ny statslig it-strategi: Bedre og billigere it er i fokus

Regeringen barsler med en ny it-strategi, der skal give staten mere og bedre it for pengene, mens driften af de igangværende systemer skal strammes op. Læs her hovedpunkterne i den kommende, statslige it-strategi.

Minister for offentlig innovation, Sophie Løhde (V), under Finansministeriet har varslet opstramninger af især den statslige it-drift.

Løftet om opstramning kommer efter, at regeringens store kasseeftersyn i de statslige it-systemer har afsløret, at hvert tredje kritiske it-system i staten ikke kører optimalt.

Det kan du læse mere om her: Stort eftersyn: 157 af statens kritiske it-systemer er nedkørte og sårbare over for hackere

Dermed er der risiko for, at et af statens vitale it-systemer brager ned, bliver kompromitteret af hackere eller på anden måde bliver sat ud af spillet på en yderst uhensigtsmæssig facon.

Opstramningerne bliver en del af en kommende ny, statslig it-strategi, som ministeren med hjælp fra de statslige myndigheder og eksterne eksperter skal have et oplæg klar til inden sommerferien.

"Med it-strategien vil vi gennemføre flere markante ændringer på området, som sikrer, at vores digitale infrastruktur styres sikkert og professionelt," lyder det fra ministeren. 

Her er strategiens hovedpunkter
Allerede på nuværende tidspunkt har Sophie Løhde luftet hovedpunkterne i den kommende it-strategi på Finansministeriets hjemmeside.

Her fornemmes konturerne af et opgør med gamle samarbejdspartnere, som du kan læse mere om her: Vil det lykkes for staten af frigøre sig fra dyb afhængighed af CSC og IBM?

Et af strategiens hovedpunkter bliver prioritering af it-udgifter og it-aktiviterer, hvor staten i langt højere grad end i dag skal være bedre til at skabe overblik og koordinering af langsitet it-planlægning:

"Det er på tide at tage skeen i den anden hånd. Vi skal simpelthen bruge skatteydernes penge mere begavet," lyder en af udmeldingerne fra Sophie Løhde på Finansministeriets hjemmeside.

Her fremgår det også, at der kan komme yderligere fokus på store, bekostelige it-projekter, der skal mandsopdækkes tættere end i dag.

Slutteligt er der som følge af det nyligt overståede kasseeftersyn taget initiativ til, at systemerne løbende vedligeholdes og videreudvikles, lige som de statslige myndigheder også skal være bedre til at konkurrenceudsætte deres systemer.

Læs også:
Dyre KMD-forsinkelser lander på ministerens bord: Er det rimeligt, at KMD tjener tykt på forsinkelser af egne leverancer?

Det store opgør på vej: Vil det lykkes for staten af frigøre sig fra dyb afhængighed af CSC og IBM?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere