Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Kæmpe-aftale til milliarder: Snapchat lægger al data i Googles hænder

Snapchat forpligter sig til at betale Google et enormt beløb på størrelse med selskabets nuværende omsætning for at få hostet data i cloud'en. Aftalen kan blive et gennembrud for Google.

De sociale mediers behov for datalagring er enormt.

Det viser en ny aftale mellem Snapchat og Google, som i de kommende fem år skal levere cloud-løsninger til Snapchats mange brugere.

Ifølge aftalen koster Snapchats aftale i Google Cloud mindst to milliarder dollar over de fem år.

Det svarer til omkring 2,7 milliarder kroner om året.

Selv for Snapchat er det et anseeligt beløb, i det selskabet sidste år omsatte for blot en smule mere, nemlig for 2,8 milliarder kroner.

På vej mod børsnotering

Snapchat er på vej mod en børsnotering, og selskabet har store forventninger til fremtiden.

Med aftalen bliver det nødvendigt for selskabet at leve op til disse forventninger, da der er skrappe vilkår i aftalen med Google Cloud.

Ganske vist har Snapchat fået en betydeligt mængderabat, da aftalen er så stor, og Google rigtigt gerne vil have en stor spiller ind i sin cloud som modvægt til de store rivaler på marekdet, Microsoft og Amazon Web Services.

Til gengæld skal Snapchat betale det fulde beløb - også selv om selskabet ikke anvender cloud-services for alle pengene.

Snapchat meddeler, at selskabet med aftalen vil anvende Google til 'langt størstedelen af selskabets computing, storage og andre tjenester."

Det betyder, at Snapchat bliver næsten totalt afhængig af Google Cloud. Og at det kan ramme hårdt, hvis Googles cloud-tjeneste rammes af nedbrud.

Google har tidligere bedyret, at selskabet ville øge sine investeringer i det erhvervsrettede cloudmarked. Blandt andet har meldingen været, at Google ville åbne et nyt cloud datacenter hver måned gennem hele 2017.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere