Artikel top billede

EU mistænker store pc-spilfirmaer for prisfusk i Europa

EU-Kommissionen mistænker flere af de store spil-udbydere for prisfusk via spil-portalen Steam.

EU's konkurrencemyndigheder mistænker flere af de store udbydere af online-spil for at fuske med priserne i den populære spil-portal Steam.

EU mistænker spil-selskaberne Bandai Namco, Capcom, Focus Home, Koch media og ZeniMax for at opkræve forskellige priser for deres spil afhængigt af, hvor køberne befinder sig.

Er det tilfældet, er det i strid med reglerne for det europæiske indre marked, mener EU.

Bandai Namco står blandt andet bag Pac-man 256, Project Cars og Dark Souls, mens Capcom står bag populære spil som Resident Evil og Devil May Cry.

Andre spil blandt de fem spil-selskaber tæller Scrolls Online, Cities XXl og Railroad X.

De fem spil-selskaber distribuerer deres spil via Steam-netværket, og EU mistænker dem for at pille ved aktiverings-nøglen i Steam, så den lægger forskellige restriktioner ned over adgangen til spillene afhængigt af geografi.

Det betyder med andre ord, at prisen for aktiveringsnøglen er forskellig fra land til land, og at købere, der har købt en billig nøgle i et land, ikke kan bruge den i et land med en højere pris for den samme vare.

"Vi undersøger nu, om disse virksomheder bryder EU's konkurrenceregler ved at udelukke kunder fra bestemte tilbud på grund af deres nationalitet eller lokation," lyder det fra EU's konkurrencekommissær, danske Margrethe Vestager.

Ofte indleder EU's konkurrencemyndigheder efterforskninger efter klager fra typisk interesseorganisationer eller konkurrenter.

I dette tilfælde har EU imidlertid taget sagen op af egen drift.

Læs også:

Året der gik i gaming: Fem spil der definerede 2016

Steam Autumn Sale: Fem perler du ikke må overse

Her er fem af de mest forhadte og kontroversielle spil gennem tiden

Test: Steam nytænker controlleren til dine computerspil
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere