Artikel top billede

EU mistænker store pc-spilfirmaer for prisfusk i Europa

EU-Kommissionen mistænker flere af de store spil-udbydere for prisfusk via spil-portalen Steam.

EU's konkurrencemyndigheder mistænker flere af de store udbydere af online-spil for at fuske med priserne i den populære spil-portal Steam.

EU mistænker spil-selskaberne Bandai Namco, Capcom, Focus Home, Koch media og ZeniMax for at opkræve forskellige priser for deres spil afhængigt af, hvor køberne befinder sig.

Er det tilfældet, er det i strid med reglerne for det europæiske indre marked, mener EU.

Bandai Namco står blandt andet bag Pac-man 256, Project Cars og Dark Souls, mens Capcom står bag populære spil som Resident Evil og Devil May Cry.

Andre spil blandt de fem spil-selskaber tæller Scrolls Online, Cities XXl og Railroad X.

De fem spil-selskaber distribuerer deres spil via Steam-netværket, og EU mistænker dem for at pille ved aktiverings-nøglen i Steam, så den lægger forskellige restriktioner ned over adgangen til spillene afhængigt af geografi.

Det betyder med andre ord, at prisen for aktiveringsnøglen er forskellig fra land til land, og at købere, der har købt en billig nøgle i et land, ikke kan bruge den i et land med en højere pris for den samme vare.

"Vi undersøger nu, om disse virksomheder bryder EU's konkurrenceregler ved at udelukke kunder fra bestemte tilbud på grund af deres nationalitet eller lokation," lyder det fra EU's konkurrencekommissær, danske Margrethe Vestager.

Ofte indleder EU's konkurrencemyndigheder efterforskninger efter klager fra typisk interesseorganisationer eller konkurrenter.

I dette tilfælde har EU imidlertid taget sagen op af egen drift.

Læs også:

Året der gik i gaming: Fem spil der definerede 2016

Steam Autumn Sale: Fem perler du ikke må overse

Her er fem af de mest forhadte og kontroversielle spil gennem tiden

Test: Steam nytænker controlleren til dine computerspil
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere