Artikel top billede

EU mistænker store pc-spilfirmaer for prisfusk i Europa

EU-Kommissionen mistænker flere af de store spil-udbydere for prisfusk via spil-portalen Steam.

EU's konkurrencemyndigheder mistænker flere af de store udbydere af online-spil for at fuske med priserne i den populære spil-portal Steam.

EU mistænker spil-selskaberne Bandai Namco, Capcom, Focus Home, Koch media og ZeniMax for at opkræve forskellige priser for deres spil afhængigt af, hvor køberne befinder sig.

Er det tilfældet, er det i strid med reglerne for det europæiske indre marked, mener EU.

Bandai Namco står blandt andet bag Pac-man 256, Project Cars og Dark Souls, mens Capcom står bag populære spil som Resident Evil og Devil May Cry.

Andre spil blandt de fem spil-selskaber tæller Scrolls Online, Cities XXl og Railroad X.

De fem spil-selskaber distribuerer deres spil via Steam-netværket, og EU mistænker dem for at pille ved aktiverings-nøglen i Steam, så den lægger forskellige restriktioner ned over adgangen til spillene afhængigt af geografi.

Det betyder med andre ord, at prisen for aktiveringsnøglen er forskellig fra land til land, og at købere, der har købt en billig nøgle i et land, ikke kan bruge den i et land med en højere pris for den samme vare.

"Vi undersøger nu, om disse virksomheder bryder EU's konkurrenceregler ved at udelukke kunder fra bestemte tilbud på grund af deres nationalitet eller lokation," lyder det fra EU's konkurrencekommissær, danske Margrethe Vestager.

Ofte indleder EU's konkurrencemyndigheder efterforskninger efter klager fra typisk interesseorganisationer eller konkurrenter.

I dette tilfælde har EU imidlertid taget sagen op af egen drift.

Læs også:

Året der gik i gaming: Fem spil der definerede 2016

Steam Autumn Sale: Fem perler du ikke må overse

Her er fem af de mest forhadte og kontroversielle spil gennem tiden

Test: Steam nytænker controlleren til dine computerspil
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere