Artikel top billede

TDC skiller sig af med TDC Hosting - sælges til kapitalfond

Få dage efter TDC har meddelt, at omsætningen og indtjeningen styrtdykker, sælger TDC sit hosting-selskab, TDC Hosting med 300 ansatte til kapitalfond. "Vi ønsker at fokusere," lyder det fra TDC, der for blot et år siden meddelte, at selskabet ville beholde TDC Hosting.

TDC sælger datterselskabet TDC Hosting med 300 medarbejdere til kapitalfonden Maj Invest Equity.

TDC oplyser, at frasalget sker i 'forlængelse af TDC Groups samlede strategi 'Altid enklere og bedre'.'

Denne strategi har blandt andet til formål at strømline erhvervsforretningen, hedder det.

TDC har tidligere forsøgt at sælge TDC Hosting, som i 2015 var til salg i ni måneder.

Efter uden held at have afsøgt markedet, besluttede TDC dengang i stedet at beholde forretningen.

Det skete med den begrundelse, at selskabet ville skabe mest værdi på den lange bane ved at fortsætte ejerskabet af TDC Hosting.

"... bestyrelsen har konkluderet, at den bedste måde, hvorpå den langsigtede værdi for aktionærerne kan maksimeres, er ved fortsat ejerskab af TDC Hosting," hed det for et år siden. 

I dag meddeler selskabet imidlertid, at TDC nu pludselig får størst udbytte ud af at sælge hosting-forretningen.

"Vi ønsker i TDC Erhverv at fokusere på vores kerneforretning, operatør- og integratorløsninger, og derfor har vi valgt at sælge selskabet. Det er vores vurdering, at vi med et salg opnår en højere værdi for TDC Group, end hvis vi fortsatte som ejer af TDC Hosting," lyder det fra koncerndirektør Marina Lønning fra TDC Erhverv i en udsendt pressemeddelelse.

TDC og Maj Invest Equity vil ikke oplyse prisen for TDC Hosting, der indtil videre fortsætter uændret under det neye ejerskab.

TDC oplyser, at TDC Hosting allerede i dag fungerer som et selvstændigt selskabet, som samarbejder med TDC Erhverv.

TDC Erhverv og TDC Hosting fortsætter samarbejdet og indgår et strategisk partnerskab, og derfor er jeg sikker på, at vi sender kunderne i trygge hænder med Maj Invest Equity som ny ejer af TDC Hosting," fortæller Marina Lønning.

I dag er billedet anderledes: TDC er i pengenød og er nødt til at fokusere forretningen ganske markant, hvis selskabet skal klare sig fri af skærene.

Selskabet offentliggjorde i sidste uge årsregnskab for 2016, og det indeholder en række alarmerende signaler, da både omsætning og indtjeningen (EBITDA) er dykket med omkring en milliard kroner, mens cash flow (EFCF) er dykket med hele 34,7 procent i forhold til resultatet for det foregående år.

Du kan læse mere om TDC's resultat her: TDC i krise: Indtjening faldet med en milliard kroner på blot et år.

Salget kommer i en tid, hvor der konsolideres i den danske hostingbranche. I den seneste tid er en hel række af de store hostingselskaber således blevet solgt til enten en kapitalfond eller en udenlandsk hostingvirksomhed.

Således er DanDomain, Jaynet og Solido Hosting fornylig blevet solgt til belgiske Intelligent, mens GlobalConnect fornylig blev solgt til kapitalfonden EQT.

Du kan læse mere om denne konsolideringsbølge her: Opkøbsbølge har ramt Danmark: Hostingselskaber bliver opkøbt af udenlandske spillere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.