Artikel top billede

Fart på Windows-udviklingen: Det vælter ud med nye funktioner til Windows 10

I marts/april forventes Microsoft at lancere sin store Creator-opdatering, og derfor skyder Microsoft nye beta-versioner ud som et maskingevær. I den nyeste version tester Microsoft smart Mac-inspireret funktionalitet.

Inden for de kommende måneder vil Microsoft lancere den store Redmond 2-opdatering med navnet Creator Update, og derfor har Microsoft travlt med at teste de nyeste funktioner.

Microsoft implementerer løs i sit Windows Insider-betamiljø, hvor Windows Insider-deltagere kan prøve de nyeste funktioner til Windows 10 før alle andre.

Senest har Microsoft udgivet Insider Build-version 15031, der udover de sædvanlige skjulte rettelser også indeholder et par nye funktioner.

Blandt andet har systemet fået udvidet den nye dynamiske låsefunktion. Funktionen blev introduceret tidligere på måneden i et tidligere beta-build, og fungerer ved at din computer registrerer, når du forlader den og efterfølgende automatisk låses.

I 15031 er der kommet et menufelt til at tilslutte bluetooth-forbundne enheder, så når du forlader din computer med din bluetooth-forbundne smartphone i lommen, låses din computer automatisk, når du er uden for rækkevidde.

Læs også: Tidlig version af hemmelig "Windows Cloud" lækket: Sådan kommer systemet (måske) til at se ud

Vindue-i-vindue

Hvis du har ejet en Macbook i nyere tid eller en Samsung-telefon, kender du til den nye video-funktion, Microsoft tester. "Compact Overlay Feature" er et lille, kantløst afspilningsvindue, der lægger sig over dine andre aktive vinduer.

Apple introducerede en lignende funktion med den seneste MacOS-opdatering.

I første omgang bliver funktionen tilknyttet Microsofts egen Moves & TV-app og i fremtiden Skype-appen, men man kan håbe på, at også andre apps såsom Netflix og andre tjenester får implementeret funktionen.

Derudover har Windows 10 fået et nyt dele-ikon i Windows 10-betaversionen og en række nye spil tilføjet til den nye Windows Game Bar.

Størstedelen af versionen er dog rettet på fejlrettelser op til den store Creator-lancering.

Læs også: Ny beta-version af Windows 10: Her er de nye funktioner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere