Artikel top billede

Fart på Windows-udviklingen: Det vælter ud med nye funktioner til Windows 10

I marts/april forventes Microsoft at lancere sin store Creator-opdatering, og derfor skyder Microsoft nye beta-versioner ud som et maskingevær. I den nyeste version tester Microsoft smart Mac-inspireret funktionalitet.

Inden for de kommende måneder vil Microsoft lancere den store Redmond 2-opdatering med navnet Creator Update, og derfor har Microsoft travlt med at teste de nyeste funktioner.

Microsoft implementerer løs i sit Windows Insider-betamiljø, hvor Windows Insider-deltagere kan prøve de nyeste funktioner til Windows 10 før alle andre.

Senest har Microsoft udgivet Insider Build-version 15031, der udover de sædvanlige skjulte rettelser også indeholder et par nye funktioner.

Blandt andet har systemet fået udvidet den nye dynamiske låsefunktion. Funktionen blev introduceret tidligere på måneden i et tidligere beta-build, og fungerer ved at din computer registrerer, når du forlader den og efterfølgende automatisk låses.

I 15031 er der kommet et menufelt til at tilslutte bluetooth-forbundne enheder, så når du forlader din computer med din bluetooth-forbundne smartphone i lommen, låses din computer automatisk, når du er uden for rækkevidde.

Læs også: Tidlig version af hemmelig "Windows Cloud" lækket: Sådan kommer systemet (måske) til at se ud

Vindue-i-vindue

Hvis du har ejet en Macbook i nyere tid eller en Samsung-telefon, kender du til den nye video-funktion, Microsoft tester. "Compact Overlay Feature" er et lille, kantløst afspilningsvindue, der lægger sig over dine andre aktive vinduer.

Apple introducerede en lignende funktion med den seneste MacOS-opdatering.

I første omgang bliver funktionen tilknyttet Microsofts egen Moves & TV-app og i fremtiden Skype-appen, men man kan håbe på, at også andre apps såsom Netflix og andre tjenester får implementeret funktionen.

Derudover har Windows 10 fået et nyt dele-ikon i Windows 10-betaversionen og en række nye spil tilføjet til den nye Windows Game Bar.

Størstedelen af versionen er dog rettet på fejlrettelser op til den store Creator-lancering.

Læs også: Ny beta-version af Windows 10: Her er de nye funktioner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?