Artikel top billede

Fart på Windows-udviklingen: Det vælter ud med nye funktioner til Windows 10

I marts/april forventes Microsoft at lancere sin store Creator-opdatering, og derfor skyder Microsoft nye beta-versioner ud som et maskingevær. I den nyeste version tester Microsoft smart Mac-inspireret funktionalitet.

Inden for de kommende måneder vil Microsoft lancere den store Redmond 2-opdatering med navnet Creator Update, og derfor har Microsoft travlt med at teste de nyeste funktioner.

Microsoft implementerer løs i sit Windows Insider-betamiljø, hvor Windows Insider-deltagere kan prøve de nyeste funktioner til Windows 10 før alle andre.

Senest har Microsoft udgivet Insider Build-version 15031, der udover de sædvanlige skjulte rettelser også indeholder et par nye funktioner.

Blandt andet har systemet fået udvidet den nye dynamiske låsefunktion. Funktionen blev introduceret tidligere på måneden i et tidligere beta-build, og fungerer ved at din computer registrerer, når du forlader den og efterfølgende automatisk låses.

I 15031 er der kommet et menufelt til at tilslutte bluetooth-forbundne enheder, så når du forlader din computer med din bluetooth-forbundne smartphone i lommen, låses din computer automatisk, når du er uden for rækkevidde.

Læs også: Tidlig version af hemmelig "Windows Cloud" lækket: Sådan kommer systemet (måske) til at se ud

Vindue-i-vindue

Hvis du har ejet en Macbook i nyere tid eller en Samsung-telefon, kender du til den nye video-funktion, Microsoft tester. "Compact Overlay Feature" er et lille, kantløst afspilningsvindue, der lægger sig over dine andre aktive vinduer.

Apple introducerede en lignende funktion med den seneste MacOS-opdatering.

I første omgang bliver funktionen tilknyttet Microsofts egen Moves & TV-app og i fremtiden Skype-appen, men man kan håbe på, at også andre apps såsom Netflix og andre tjenester får implementeret funktionen.

Derudover har Windows 10 fået et nyt dele-ikon i Windows 10-betaversionen og en række nye spil tilføjet til den nye Windows Game Bar.

Størstedelen af versionen er dog rettet på fejlrettelser op til den store Creator-lancering.

Læs også: Ny beta-version af Windows 10: Her er de nye funktioner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere