Artikel top billede

Google oplever overraskende effekt: Høj løn får medarbejderne til at flygte

Nøglemedarbejdere på stribe forlader Googles bilprojekt. Forklaringen skal måske findes i virksomhedens ekstravagante lønpakker.

Gennem det seneste år har flere og flere nøglemedarbejdere forladt Googles prestigefyldte projekt, hvor der arbejdes med selvkørende biler. 

Og ifølge det amerikanske medie Bloomberg er der en ganske usædvanlig forklaring på det.

For angiveligt skyldes det, at Google har tilbudt de ansatte alt for attraktive lønpakker, hvor de på baggrund af projektets anslåede værdi var sikret kæmpestore lønudbetalinger.

Ifølge Bloomberg var udbetalingerne ved udgangen af 2015 så store, at adskillige af holdets veteraner ikke længere var økonomisk afhængige af deres job, og derfor var fristet af muligheden for at prøve lykken med andre projekter udenfor for Google.

Det oplyser to anonyme kilder til Bloomberg.

Kilderne beskriver de beløb, som var i spil, som "fuck you money". Altså beløb, der er så store, at medarbejdere hurtigt følte, at de var frie til at gøre præcis, som det passede dem.

Flere af grundlæggerne er forsvundet

Så sent som i august mistede Google selvkørende-bil-team tre nøglemedarbejdere i chef-stillinger.

Blandt dem var ifølge tech-mediet Recode virksomhedens CTO, Chris Urmson, men også en af teamets grundlæggere Jiajun Zhu samt en anden nøgle medarbejdere, Dave Ferguson.

Derudover har en lang række medarbejdere forladt projektet til fordel for iværksætter-virksomheden Otte, der arbejder på at udvikle selvkørende lastbiler og som for nylig blev opkøbt af Uber.

Blandt dem er en af teamets grundlæggere Anthony Levandoski.

En anden af teamets højtprofilerede grundlæggere, Sebastian Thrun, forlod teamet for få år siden.

Bil-team skifter navn og lønsystem

De store lønudbetalinger resulterede således i en sand åreladning af talent, der ifølge Bloomberg kom netop, som Google forsøgte at forvandle projektet til en levedygtig forretning.

Men ifølge Bloomberg har Google ved slutningen af sidste år afskaffet det ekstravagante lønsystem og erstattet det med et mere traditionelt lønsystem.

Det sker samtidig med, at Google har valgt at udskille bil-teamet i en selvstændig forretnings enhed, der bærer navnet Waymo.

Læs også: 
Danmark gør klar til de selvkørende biler: Ny lovgivning på vej 

Manden bag Googles store bil-satsning: Derfor går bilbranchen en dyster fremtid i møde




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere





Flere artikler om Job & Karriere

Vi har fundet 10 stillinger som du kan søge lige nu

Når du har muligheden for at lande et it-job hos Novo Nordisk, eller i ni andre spændende virksomheder.

Vi har fundet 10 stillinger, som du kan søge lige nu
Bliv Mr Robot hos Visma - eller søg et af de ni andre ledige it-job, som vi har fundet til dig
Find dit nye drømmejob i påsken: Vi har fundet 10 stillinger, som du kan søge netop nu
Er din karriere kørt fast? Vi har fundet 10 ledige stillinger, som du kan søge netop nu

Er du på udkig efter nyt it-job?

På Computerworld it-jobbank kan du hver dag søge og sortere i nye spændende it-stillinger i ind- og udland. Vi har lige nu ledige it-stillinger på siden.

Computerworld it-jobbank er et samarbejde mellem Computerworld og it-jobbank, Danmarks førende karrieresite for it-folk.

Har du spørgsmål til jobannoncerne på disse sider, så er du velkommen til at kontakte it-jobbank

Lynsøgning

Find dit næste It-Job her - Der er ledige it-stillinger lige nu