Artikel top billede

Hasteopdatering fra Microsoft: Lukker for kritiske Flash-sårbarheder hos Windows-brugerne

Microsoft udsender kritisk hasteopdatering, der lukker for alvorlige Flash-sårbarheder på tværs af en række udgaver af Windows.

Microsoft har netop udsendt en hasteopdatering, der lukker for kritiske Flash-sårbarheder, der findes i Adobe-softwaren i en række forskellige versioner af Windows.

MS17-005, som sikkerhedsopdateringen hedder, betegnes som kritisk, og man bør derfor også opdatere hurtigst muligt.

"Denne sikkerhedsopdatering løser en sårbarhed i Adobe Flash Player, når den er installeret på alle supporterede udgaver af Windows 8.1, Windows Server 2012, Windows Server 2012 R2, Windows RT 8.1, Windows 10 og Windows Server 2016," skriver Microsoft.

"Denne sikkerhedsopdatering er rangeret som kritisk."

"Opdateringen adresserer sårbarheden i Adobe Flash Player ved at opdatere de påvirkede Adobe Flash-libraries i Internet Explorer 10, Internet Explorer 11 og Microsoft Edge," lyder det videre.

Ifølge Microsoft adresserer sikkerhedsopdateringen følgende sårbarheder i Adobes software: 

CVE-2017-2982, CVE-2017-2984, CVE-2017-2985, CVE-2017-2986, CVE-2017-2987, CVE-2017-2988, CVE-2017-2990, CVE-2017-2992, CVE-2017-2991, CVE-2017-2993, CVE-2017-2994, CVE-2017-2995, CVE-2017-2996.

Microsoft droppede opdatering

Computerworld skrev mandag, at Microsoft i al stilhed havde droppet udsendelsen af sikkerheds-opdateringerne til Windows i februar.

Forklaringen var, at Microsoft havde "opdaget et last-minute problem, som kan ramme nogle af vores kunder og som ikke er blevet løst tidsnok til at komme med i den planlagte opdatering."

Læs mere: Microsoft dropper i al stilhed stor sikkerheds-opdatering for februar: Næste opdatering kommer først om en måned

Meget tyder på, at dette problem var de alvorlige Flash-sårbarheder, der nu lukkes med den kritiske hasteopdatering fra Microsoft.

Kommer efter opdatering fra Adobe

Hasteopdateringen fra Microsoft kommer efter, at Adobe tidligere på ugen lukkede 13 alvorlige huller i Flash Player.

"Alle sikkerhedshullerne i Adobe Flash Player giver en angriber mulighed for at overtage kontrollen med den computer, programmet kører på," skriver DKCert om Adobe-opdateringen.

Microsoft skriver, at Flash-sårbarheden eksempelvis vil kunne udnyttes ved at lokke en Internet Explorer-bruger ind på en falsk hjemmeside eller ved at lokke ofret til at klikke på et link i en mail, hvorefter ondsindet kode så vil kunne udnytte hullet i Flash.

Det vil også kunne ske via ActiveX.

Flash har i de senere år udviklet sig til et yndet angrebsmål for de it-kriminelle. Af samme grund blokerer flere og flere browser-producenter i dag som standard for Flash-indhold.

Læs mere om det her.  

Læs også:

Danskerne giver iskold skulder til Flash: Webbrugerne har ofte slet ikke Flash installeret

Vær på vagt: Disse tre ransomware-familier udgør de største trusler netop nu

Flash skiftes ud med HTML 5 på internettet - men DR vil ikke tage skridtet fuldt ud

Nu får Flash og Silverlight kniven: Derfor får vi et bedre internet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere