Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Forbrugerrådet i hårdt angreb på Googles datahøst - bliver anmeldt til Datatilsynet for at krænke danskernes privatliv

Ifølge Forbrugerrådet Tænk krænker Google danskernes privatliv.

Den danske forbrugerorganisation Forbrugerrådet Tænk har anmeldt Google til Datatilsynet for brud på persondataloven.

Ifølge Forbrugerrådet gør Google sig skyldig i at gemme detaljerede og meget præcise data om danskernes søgehistorisk samt gps-data i adskillige år.

"Hvilke ord man søger på, og hvor man opholder sig, er meget personlige oplysninger, som det ikke er i orden, at Google gemmer tidsubegrænset."

"Udover det åbenlyst ubehagelige i, at ens gøren og laden i mindste detaljer bliver registreret og gemt i årevis, er der en risiko for, at oplysninger om fx hvornår man er hjemme, hvornår man er på arbejde, hvornår man henter børn og hvem man besøger, kan misbruges af uvedkommende, der tiltvinger sig adgang til ens Google-konto," lyder det fra Anja Philip, formand for Forbrugerrådet Tænk, i en pressemeddelelse.

Frygter misbrug

Forbrugerrådet vurderer, at der er en risiko for, at de mange data om brugerne kan misbruges af it-kriminelle eller misbruges til kommercielle formål.

Dataindsamling spiller i dag en nøglerolle i mange moderne internettjenester.

Den rolle forventes at blive endnu større i fremtiden, hvor vi formodentligt vil komme til at se et stort boom i tjenester, der baserer sig på kunstig intelligens.

Forbrugerrådet Tænk oplyser dog i pressemeddelelsen, at organisationen hverken er modstander af dataindsamling eller målrettet markedsføring. Men ifølge organisationen er Google ubegrænsede dataindsamling ude af propertioner.

Google: Derfor er dataindsamling nødvendig
Google understreger dog, at brugerne har mulighed for at fravælge at Google får adgang til deres placeringsdata.

Det oplyser Googles kommunikationschef i Nordeuropa Mark Jensen i en e-mail til DR.dk, hvor han også hævder, at dataindsamling er nødvendig for at sikre, at brugerne har til den bedst mulige tjeneste.

"Grunden til, at vi gemmer data - såsom placerings- eller søgehistorik - er, at vores tjenester fungerer bedre og giver brugeren adgang til nyttige funktioner som eksempelvis lokale anbefalinger baseret på steder, som brugeren tidligere har besøgt, eller trafikmeldinger om brugerens daglige pendlerrute," lyder det i Googles mail-svar til DR.dk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Identificér og håndter sofistikerede sikkerhedsbrud hurtigt og effektivt
Forebyggelse er ikke nok. Sikkerhedsbrud kan og vil ske, og så skal de håndteres hurtigt og effektivt. Men sofistikerede angreb kan holde sig under radaren længe, og de helt rette modsvar være svære at identificere.