Artikel top billede

Hewlett Packard Enterprise i gigantisk opkøb: Nupper flash-selskab i milliardhandel

Opdateret: Hewlett Packard Enterprise køber flash-selskabet Nimble Storage for milliardbeløb.

Et nyt stort opkøb er på vej på storage-markedet.

Det er Hewlett Packard Enterprise, der vil købe flash-selskabet Nimble Storage.

Det meddeler Hewlett Packard i en pressemeddelelse.

"I dag annoncerer vi, at vi har til hensigt at købe Nimble Storage, en førende leverandør af entry til midrange predictive flash storage-løsninger."

Er vokset hurtigt

Nimble Storage, der blev stiftet i 2007, er vokset voldsomt hurtigt i de seneste år med udgangspunkt i selskabets flash-baserede løsninger.

Nimble Storage havde i det seneste årsregnskab over 1.000 ansatte, og selskabet oplyser at have over 10.000 kunder på globalt plan.

Heriblandt er der en del danske kunder. 

Ifølge Reuters vil Hewlett Packard Enterprise betale 12,50 dollars per aktie i Nimble Storage.

Det betyder, at prisen i alt vil blive på over en milliard dollars - eller over syv milliarder danske kroner.

Nimble Storage skriver selv i en pressemeddelelse, at der er underskrevet en endelig aftale med Hewlett Packard Enterprise.

"Når vi ser fremad, er vil sikre på, at vi ved at kombinere Nimble Storages teknologi-lerderskab med HPE's globale distributions-styrke, stærke brand og forhold til virksomhederne, skaber muligheder for ekspansion for den kombinerede virksomhed," lyder det fra Suresh Vasudevan, der er CEO i Nimble Storage.

Satser på flash

Nimble Storage har ikke mindst gjort sig bemærket med løsninger, der kan sikre bedre applikations-performance.

Samtidig er flash-teknologien i det hele taget et hot emne i industrien i disse år.

"Det største teknologi-transformation inden for storage i dag er skiftet fra roterende diske til flash," skriver Hewlett Packard Enterprise.

"Og når flash bliver den nye normal, vil kunderne have nye krav, eksempelvis hybrid it-automatiserring, integreret data-beskyttelse og fleksible forbrugs-modeller."

Deltag i gratis konference om datacentre og datahåndtering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere