Artikel top billede

Du bør opgradere omgående: Farligt sikkerhedshul i Microsofts IIS 6.0 webservere

Du bør omgående opgradere, hvis du anvender Windows Server IIS 6.0. En farlig sikkerhedsbrist gør, at systemet står pivåbent.

Du bør omgående skride til handling, hvis du fortsat anvender Microsofts IIS 6.0-webserver (Internet Information Services), som Microsoft pensionerede i sommeren 2015.

Det betyder, at selskabet i to år ikke har sikkerheds-opdateret systemet, som kun kører på ældre versioner af Windows Server med Windows Server 2003 og Windows XP Professionel som nyeste versioner.

IIS 6.0 kører ifølge scanninger på flere tusinder aktive webservere herhjemme, mens mere end halv million webservere globalt kører IIS 6.0. Det gør problemet ganske alvorligt.

Ifølge Center for Cybersikkerhed er der nemlig fundet en ‘alvorlig zero-day sårbarhed' i IIS 6.0.

Det er højst sandsynligt, at sårbarheden vil blive forsøgt udnyttet - blandt andet fordi den ‘relativt let' kan udnyttes, hedder det.

Der er allerede offentliggjort forskellige eksempler på, hvordan sikkerhedsbristen kan udnyttes.

Ifølge Center for Cybersikkerhed findes sårbarheden i WebDAV-funktionen, som anvendes til at samarbejde om indhold på websites.

Det betyder, at WebDAV skal være aktiveret, før webserveren er i risikozonen.

Er WebDAV aktiveret, kan fremmede via sikkerhedsbristen få adgang til at eksekvere kode på webserveren. Det betyder, at fremmede både kan afbryde eller overtage kontrollen med webserveren.

"Center for Cybersikkerhed anbefaler generelt virksomheder og myndigheder til ikke at benytte software, som ikke længere modtager sikkerhedsopdateringer fra leverandøren. Dette gælder især i de tilfælde, hvor den pågældende software benyttes til systemer, som kan nås via internettet," skriver Center for Cybersikkerhed.

Samme melding kommer fra Microsoft. Her anbefaler man, at alle omgående opgraderer til en ny udgave af Windows Server og Internet Information Services, som Microsoft stadig supporterer.

Læs også:

Hackere har fundet dansk guldgrube: Har suget 180 millioner kroner ud af danske virksomheder på seks måneder med simpelt kneb

15 banker er undersøgt: Vi har tre udfordringer med it-sikkerheden i de danske banker

Vi kender efterhånden truslerne - sådan bekæmper du cyberspionage og it-kriminalitet på en effektiv måde

Overblik: De vigtigste konklusioner i ny trusselsrapport over Danmarks it-sikkerhed lige nu
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere