Artikel top billede

Du bør opgradere omgående: Farligt sikkerhedshul i Microsofts IIS 6.0 webservere

Du bør omgående opgradere, hvis du anvender Windows Server IIS 6.0. En farlig sikkerhedsbrist gør, at systemet står pivåbent.

Du bør omgående skride til handling, hvis du fortsat anvender Microsofts IIS 6.0-webserver (Internet Information Services), som Microsoft pensionerede i sommeren 2015.

Det betyder, at selskabet i to år ikke har sikkerheds-opdateret systemet, som kun kører på ældre versioner af Windows Server med Windows Server 2003 og Windows XP Professionel som nyeste versioner.

IIS 6.0 kører ifølge scanninger på flere tusinder aktive webservere herhjemme, mens mere end halv million webservere globalt kører IIS 6.0. Det gør problemet ganske alvorligt.

Ifølge Center for Cybersikkerhed er der nemlig fundet en ‘alvorlig zero-day sårbarhed' i IIS 6.0.

Det er højst sandsynligt, at sårbarheden vil blive forsøgt udnyttet - blandt andet fordi den ‘relativt let' kan udnyttes, hedder det.

Der er allerede offentliggjort forskellige eksempler på, hvordan sikkerhedsbristen kan udnyttes.

Ifølge Center for Cybersikkerhed findes sårbarheden i WebDAV-funktionen, som anvendes til at samarbejde om indhold på websites.

Det betyder, at WebDAV skal være aktiveret, før webserveren er i risikozonen.

Er WebDAV aktiveret, kan fremmede via sikkerhedsbristen få adgang til at eksekvere kode på webserveren. Det betyder, at fremmede både kan afbryde eller overtage kontrollen med webserveren.

"Center for Cybersikkerhed anbefaler generelt virksomheder og myndigheder til ikke at benytte software, som ikke længere modtager sikkerhedsopdateringer fra leverandøren. Dette gælder især i de tilfælde, hvor den pågældende software benyttes til systemer, som kan nås via internettet," skriver Center for Cybersikkerhed.

Samme melding kommer fra Microsoft. Her anbefaler man, at alle omgående opgraderer til en ny udgave af Windows Server og Internet Information Services, som Microsoft stadig supporterer.

Læs også:

Hackere har fundet dansk guldgrube: Har suget 180 millioner kroner ud af danske virksomheder på seks måneder med simpelt kneb

15 banker er undersøgt: Vi har tre udfordringer med it-sikkerheden i de danske banker

Vi kender efterhånden truslerne - sådan bekæmper du cyberspionage og it-kriminalitet på en effektiv måde

Overblik: De vigtigste konklusioner i ny trusselsrapport over Danmarks it-sikkerhed lige nu
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere