Artikel top billede

Du bør opgradere omgående: Farligt sikkerhedshul i Microsofts IIS 6.0 webservere

Du bør omgående opgradere, hvis du anvender Windows Server IIS 6.0. En farlig sikkerhedsbrist gør, at systemet står pivåbent.

Du bør omgående skride til handling, hvis du fortsat anvender Microsofts IIS 6.0-webserver (Internet Information Services), som Microsoft pensionerede i sommeren 2015.

Det betyder, at selskabet i to år ikke har sikkerheds-opdateret systemet, som kun kører på ældre versioner af Windows Server med Windows Server 2003 og Windows XP Professionel som nyeste versioner.

IIS 6.0 kører ifølge scanninger på flere tusinder aktive webservere herhjemme, mens mere end halv million webservere globalt kører IIS 6.0. Det gør problemet ganske alvorligt.

Ifølge Center for Cybersikkerhed er der nemlig fundet en ‘alvorlig zero-day sårbarhed' i IIS 6.0.

Det er højst sandsynligt, at sårbarheden vil blive forsøgt udnyttet - blandt andet fordi den ‘relativt let' kan udnyttes, hedder det.

Der er allerede offentliggjort forskellige eksempler på, hvordan sikkerhedsbristen kan udnyttes.

Ifølge Center for Cybersikkerhed findes sårbarheden i WebDAV-funktionen, som anvendes til at samarbejde om indhold på websites.

Det betyder, at WebDAV skal være aktiveret, før webserveren er i risikozonen.

Er WebDAV aktiveret, kan fremmede via sikkerhedsbristen få adgang til at eksekvere kode på webserveren. Det betyder, at fremmede både kan afbryde eller overtage kontrollen med webserveren.

"Center for Cybersikkerhed anbefaler generelt virksomheder og myndigheder til ikke at benytte software, som ikke længere modtager sikkerhedsopdateringer fra leverandøren. Dette gælder især i de tilfælde, hvor den pågældende software benyttes til systemer, som kan nås via internettet," skriver Center for Cybersikkerhed.

Samme melding kommer fra Microsoft. Her anbefaler man, at alle omgående opgraderer til en ny udgave af Windows Server og Internet Information Services, som Microsoft stadig supporterer.

Læs også:

Hackere har fundet dansk guldgrube: Har suget 180 millioner kroner ud af danske virksomheder på seks måneder med simpelt kneb

15 banker er undersøgt: Vi har tre udfordringer med it-sikkerheden i de danske banker

Vi kender efterhånden truslerne - sådan bekæmper du cyberspionage og it-kriminalitet på en effektiv måde

Overblik: De vigtigste konklusioner i ny trusselsrapport over Danmarks it-sikkerhed lige nu
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere