Stor opgørelse over kunders tilfredshed med outsourcing-kontrakter: Sådan klarer din leverandør sig

Her kan du se, hvordan danske og nordiske outsourcing-kunder vurderer deres leverandører og outsourcing-kontrakterne.

Der står mere it-outsourcing på programmet for danske og nordiske virksomheder i de kommende år.

Som Computerworld har fortalt, forventer 50 procent af virksomhederne i Danmark at outsource mere i år, end de gjorde sidste år.

Læs mere om det her.

26 procent af de danske virksomheder vurderer, at outsourcing-graden vil forblive på samme niveau, mens kun ni procent vil outsource mindre.

Det er PA Consulting Group og Whitelane, der står bag rapporten, hvor mere end 1.000 unikke outsourcing-kontrakter er blevet vurderet af kunder i de nordiske lande.

Læs mere her: Danske virksomheder klar til at outsource flere it-opgaver: Derfor skal it outsources

Samtidig er en række outsourcing-leverandører blevet evalueret, og de 32 af dem er rangeret ud fra input fra deres kunder.

Kundetilfredsheden falder - men er fortsat høj
Overordnet set kan PA Consulting konkludere, at tilfredsheden med de største leverandører i Danmark er faldet en smule.

"Syv procent var utilfredse i nogen eller høj grad sidste år, mens det i år er 10 procent," lyder det fra PA Consulting. 

Generelt må det dog fortsat siges, at der er en høj kundetilfredshed.

De fleste danske outsourcing-kunder meddeler nemlig, at de er tilfredse eller meget tilfredse med deres kontrakter. Dette har henholdsvis 48 procent og 11 procent svaret.

30 procent er nogenlunde tilfredse, mens syv procent er noget utilfredse, og tre procent er utilfredse.

Sådan klarer leverandørerne sig
Respondenterne i rapporten er blevet bedt om at svare på, om de er tilfredse med deres outsourcing-kontrakter hos specifikke leverandører.

En tilfredshed på 100 procent er et udtryk for, at man er meget tilfreds. Ved 80 procent er man tilfreds, mens 60 procent betyder, at man er nogenlunde tilfreds.

Man er til en vis grad utilfreds, hvis man ligger på 40 procent, utilfreds med 20 procent og meget utilfreds med 0 procent.

I bunden af listen ligger flere af de store, velkendte leverandører, og PA Consulting fremhæver blandt andet, at tilfredsheden med de to danske leverandører NNIT og KMD er faldet med henholdsvis otte og fem procent på et enkelt år.

TCS får den bedste rating med en tilfredshed på 82 procent, efterfulgt af Accenture og Salesforce, begge med 78 procent.

I figuren til herunder kan du se, hvordan tilfredsheden med kontrakterne hos de forskellige leverandører har udviklet sig fra 2016 til 2017, når man medtager både Danmark, Sverige, Norge og Finland.

Artiklen fortsætter under billedet...
Hold øje med inderne
PA Consulting fremhæver, at det specielt er interessant at følge udviklingen i tilfredsheden med de indiske leverandører.

"Kunderne vurderer dem nu lige så spredt som de mere klassiske leverandører, men to af de indiske leverandører skiller sig ud, nemlig L&T Infotech og Tech Mahindra, som begge har en solid tilstedeværelse i form af kontorer og kunder i Danmark, og begge scorer højt på kundetilfredshed."

"Det er interessant, fordi de to mindre, indiske leverandører leverer på en utraditionel måde i forhold til nogle af deres indiske kolleger."

"De starter med mindre projekter og vokser i takt med tilliden hos deres kunder, de er mere specialiserede på udvalgte brancher, og nogle gange tilgår de også samarbejdet lidt mere ydmygt, alt sammen noget som tydeligvis giver gode resultater for dem," udtaler Henrik Ringgaard Pedersen fra PA Consulting Group.

Læs mere om outsourcing og rapporten fra PA Consulting og Whitelane senere på Computerworld.

Læs også:

Danske virksomheder klar til at outsource flere it-opgaver: Derfor skal it outsources

Her er listen: Danmarks dygtigste it-virksomheder til outsourcing, hosting og drift

Her er den næste bølge outsourcing: Inderne vil helt ind i kernen af din forretning
Premium
Bredbåndspuljen lukker for ansøgninger til midnat: Her er alt du skal vide om bredbåndspuljen på 98,5 millioner kroner
Det er ved at være sidste chance, hvis du skal have del i statens 98,5 millioner kroner, der er øremærket til at sikre lynhurtigt bredbånd landets udkantsområder. Computerworld giver dig her den fulde guide til, hvordan du søger, og hvor stor bredbåndspuljens virkning har været indtil videre.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan: Fem måder at sikre dine medarbejdere på hjemmekontoret
Gennem de seneste år har arbejde hjemmefra vundet langt større gehør, selv i relativt traditionelt indstillede virksomheder, og med Covid-19 blev det i perioder en uomgængelig del af hverdagen. Men alt tyder på, at et langt mere fleksibelt arbejdsliv er kommet for at blive, også når corona slipper sit greb. Hjemme er medarbejderne – og i særdeleshed de systemer og data, de har adgang til – imidlertid langt mere udsatte for cyberangreb end bag virksomhedens firewall og andre sikkerhedsforanstaltninger. På den ene side er der altså behov for let og fleksibel adgang til centrale værktøjer og en udstrakt grad af self-service. På den anden side er det helt afgørende at sikre medarbejder, data og systemer mere grundigt end hidtil – også udenfor virksomhedens eget netværk. I denne hvidbog kan du læse mere om, hvordan værktøjerne i RSA SecurID Access kan være med til at løfte opgaven.