Artikel top billede

Foto: Lars Jacobsen

Tesla fortsætter med at race derudaf - er nu USA's mest værdifulde bilselskab

Tesla er nu verdens sjette største bilselskab målt på markedsværdi, selvom den etablerede bilindustri sætter Tesla til vægs, når det gælder produktionskapacitet og endda også selvkørende teknologi

Silicon Valley har overhalet hele den amerikanske bilbranche indenom. 

I hvert fald hvis vi skal sætte vores lid til det amerikanske aktiemarked. 

Her så vi i sidste uge, at Fords markedsværdi blev overgået af Tesla, og nu har elbilsselskabet fra Silicon Valley også overhalet General Motors i markedsværdi.

Teslas værdi overstiger ligeledes den tredje amerikanske bilgigant Fiat-Chrystler-koncernen og er dermed USA's mest værdifulde bilselskab.

Teslas markedsværdi lyder nu på 50,9 milliard dollar.

Det svarer til 358 milliarder kroner med den aktuelle dollarkurs, og det gør ifølge det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg virksomheden til verdens sjette største bilproducent målt på markedsværdi. 

Læs også: Helt vild udvikling: Tesla er nu mere værd end hele Ford

Aktiemarkedet spår Tesla en stor fremtid

Værdien afspejler, at aktionærerne på Wall Street spår Teslas elbiler en betydeligt lysere fremtid end de biler, der i øjeblikket bliver udviklet af de traditionelle bilselskaber.

Det er på trods af, at Tesla stadigvæk blot producerer en brøkdel af det antal biler, som de traditionelle bilselskaber producerer.

Eksempelvis producerede Tesla sidste år blot lidt over 80.000 biler, mens General Motors og Ford henholdsvis producerer i omegnen af 10 millioner og 6 millioner biler om året. 

Telsla forventer dog, at virksomheden allerede til næste år vil være i stand til at producere 500.000 biler om året.

Samtidig ventes det, at Tesla i slutningen af 2017 vil være klar med den nye og billigere elbil, Model 3, der er blevet forudbestilt næsten 400.000 gange.

Bilgiganter kan komme først med selvkørende-biler

På trods af aktiemarkedernes store forventninger til Tesla viste en analyse i sidste uge, at den traditionelle bilindustri i disse år gør store teknologiske fremskridt og er længere fremme med udviklingen selvkørende teknologi end Silicon Valley-virksomheder som Tesla.

Ifølge analysen der er foretaget af analysevirksomheden Navigant Research er General, Motors, Daimler og Renault-Nissan i øjeblikket de ledende virksomheder indenfor udviklingen af selvkørende biler.

Først længere nede på listen finder vi tech-virksomheder som Google-virksomheden Waymo og Tesla, der er placeret kategorien "konkurrenter," mens Uber og kinesiske Baidu er placeret endnu længere nede i kategorien "udfordrere".

En del af forklaringen på resulatet af analysen er ifølge tech-magasinet Wired, at virksomhederne bliver vurderet udfra kriterier som teknologi, strategi, produktions-faciliteter, salg, marketing og distribution. 

Udfordres af manglende erfaring

Teknologi-virksomhederne scorer højt på teknologi-kriterierne, men er udfordret af deres manglende erfaring med salg og produktionen af biler.

Derfor vurderer Navigant Research, at der er større sandsynlighed for, at det er en etableret bilproducent, der først får succes med at lancere selvkørende biler. 

Læs også: Er Teslas Elon Musk gal eller genial? Her er hans vildeste ideer

Ifølge Wired bliver Tesla vurderet til at være stærk på visioner og strategi, men Navigant Research vurderer, at det er usikkert om Tesla som ung, uprøvet virksomhed med et begrænset budget vil være i stand til at fastholde og udbygge sin position i en brutal industri præget at store bilkoncerner. 

Samtidig har Tesla indtil videre fastholdt, at virksomheden ikke ønsker at anvende den bekostelige LiDAR-teknologi [light, detection and ranging, red), der ifølge eksperter er helt afgørende i biler, der skal være 100 procent selvkørende.

Læs også:
Tesla og Elon Musk er elsket for de store visioner, men ude i horisonten trækker mørke skyer op
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere