Artikel top billede

(Foto: Kagenmi / Kagenmi)

Russisk hacker anholdt i sag om gigantisk botnet - er der en forbindelse til det amerikanske præsidentvalg?

Spansk politi har ifølge flere medier anholdt en russisk hacker, der er mistænkt for at stå bag et kæmpe botnet og efterforskningen kan have forbindelse til Donald Trumps valgsejr.

Spansk politi har i samarbejde med det amerikanske forbundspoliti FBI anholdt en russisk mand, der mistænkes for at være involveret i en kæmpe hackersag, som muligvis trækker spor til det amerikanske præsidentvalg.  

Det skriver en lang række internationale medier her i blandt britiske BBC.

Den påståede russiske hacker, Pyotr Levashov, er mistænkt for at stå bag et gigantisk botnet ved navn Kelihos samt at være ansvarlig for at hacke informationer og installere ondsindet software på hundredetusindvis af computere.

Læs også: Efter dramatiske anholdelser: Kendt it-sikkerhedsfirma inddraget i stor russisk spion-sag

Ifølge BBC sker anholdelsen som led i en kompleks efterforskning, som spansk politi har foretaget i samarbejde med det amerikanske FBI.

Fik stormet lejlighed under ferie

Pyotr Levashov blev anholdt i Barcelona i søndags, mens han var på ferie i den spanske storby.  

Ifølge det amerikanske medie CNBC har den anholdtes kone Maria Levashov fortalt til det statsstyrede russiske medie RT, at anholdelsen skete om natten, hvor parets ferielejlighed pludselig blev stormet af bevæbnet af politi.

Og ifølge den spanske avis El Confidencial kan anholdelsen have forbindelse til det amerikanske præsidentvalg, hvor flere nøglefigurer i det demokratiske parti blev hacket.

Læs også: Mød de to russiske hackergrupper, der spreder skræk og rædsel i hele it-verdenen

Maria Levashol har angiveligt ligeledes oplyst til RT, at det spansk politi har informeret hendes mand om, at han er mistænkt for at have udviklet "en virus", der kan have forbindelse til Donald Trumps valgsejr i USA.

Ifølge BBC citerer det franske nyhedsbureau Agence France-Presse dog anonyme kilder i den amerikanske regeringsby Washington DC for at sige, at anholdelsen ikke er relateret til de russiske forsøg på at påvirke det amerikanske valg.

Læs også: Sådan gik det til: Ny rapport afslører hvordan russiske hackere stjal tusindvis af emails fra amerikanske politikere




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere